Ekran kartı

hülya.ortaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sa ben 1gb ekran kartı Alcam herhangi bir ekran kartı alsam olurmu kasaya uygun ekran kartımı almalıyım aynı şekilde herhangi bir ram alsam olurmu

seyhmusaykut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
hülya.ortaç' Alıntı:
Sa ben 1gb ekran kartı Alcam herhangi bir ekran kartı alsam olurmu kasaya uygun ekran kartımı almalıyım aynı şekilde herhangi bir ram alsam olurmu

Aleyküm selam, PSU'nuzun yeteceği bir ekran kartı alıp taktığınızda driverları güncelleyip kurduğunuz dakika bir sorun olmaz. Ram işi ise DDR kaç olduğuna ve MHZ değerleri voltajının anakart ile uyumlu olması gerekmektedir.

KS

hülya.ortaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani diyorsunuz ekran kartı PSUyle eşit yada aşağı olcak psuyu nereden öğrenebilirim psuyu öğrendikten nası bir karşılaştırma yapcam yani diyelimki PSU 15 olsun ekran kartı 20olsun bunları eşitliyecemmi biri aşağı biri yukardamı olcak ben rasgele rakamlarla örnek verdim sizde gercek rakamlarla örnek verebilirmisniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1-2GB kapasiteli bir ekran kartına yetmeyecek bir PSU yok gibi bir şey. Şuan hali hazırda bir sistem kullanıyorsanız ona bir ekran kartı alacaksanız ve hali hazırda bir ekran kartı kullanıyorsanız zaten bir şeye bakmanıza gerek yok alıp kullanabilirsiniz. Ekran kartınız yok ama sistem var işleci üzerindeki ekran kartından görüntü alıyorsunuz diyelim o durumda da zaten minimum 300W bir PSU 'nuz vardır ki o durumda da 1-2GB boyutundaki kartlar minimum güç tüketimine sahiptir bu PSU birimi o kartı ve sistemi sorunsuz çalıştırır. Eğer sıfırdan sistem kuracaksanız alacağınız bileşenleri ve bütçenizi söyleyin gerisini ben veya bir başkası size öneri olarak sunar zaten.

KS

hülya.ortaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Minumum 300w vardır diyosunuz bun
a 1gb 2gb ekran kartı takılırız diyonuz enfazla kaç takılır Mesa 300w 1gb 2gb 500w3gb böylemi

LordGrimTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartlara göre değişiklilik gösterir aslında, mesele diyelim ki kart A olsun bu kart en fazla 50W değerinde güç tüketiyorsa siz diğer bileşenleri de hesaba katarak bir güç kaynağı alırsınız yani illaki 3gb oldu diye 500W PSU gerekmiyor. Diyelim ki 3GB bir ekran kartı aldınız ama güç tüketimi max olarak 80W PSU'nuz kaliteli ise 300W bir PSU'da işinizi görür.

KS

hülya.ortaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3gb ekran kartı aldım güç tüketimi Max 80 80w PSU yetmezmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Burada GB önemli değil ama GB miktarı geçmişten beri güç miktarına eş değer yükseliyor. Ayrıca artık 1 GB kartlar yok piyasada. 2 GB olan kartlar ise belli zaten güncelde GT1030 ve RX550 var. Eskilerden 1-2GB bir kart bulsanız onlarda öyle ahım şahım güç tüketen kartlar değiller. Minimum 300W bir PSU bu kapasitedeki kartları besleyebilirler. Ama tabi diğer bileşenlerden işlemcide öyle çok aşırı yüksek güç tüketen modellerden olmayacak.

Elinizde bir PSU birimi varsa üzerinde etikette ne kadar güç verir yazar. Eğer anlamazsanız resmini çekip paylaşın.

Eğer sistemin maksimumda her şey tam yükte çalışırken kaç W güç tükettiğini bilmek isterseniz internete PSU Calculator yazın ve herhangi bir siteye girin. Önerim Newegg PSU Calculator yada Be quite! PSU Calculator siteleridir. Burada bileşenlerinizi seçiyorsunuz ve size hepsi tam yüke girdiğinde sistem kaç W yüke girer fikir veriyor. Sizde buna göre eğer sistemin her bileşenini yüke sokacağınız bir senaryo düşünüyorsanız ki bu tarz bir senaryo ancak yüksek iş amaçlı uygulamalarda mümkün olur oyun bu tarz bir yüke sokmaz sistemi ona göre PSU seçimi yapıyorsunuz.

KS

hülya.ortaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasayı açıp kaç GB ram kaç GB ekran kartı olduğunu öğrenebilirmiyim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasayı açıp PSU yani güç kaynağınıza bakın demiştim. CPU-z yazılımını Windows 'a kurun işlemci, anakart, ekran kartı, RAM ve disklerinizin marka modellerini bu yazılım size gösterir.

KS

hülya.ortaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle ilginizden çok saolun icradan kalma 30tane kasa var depoda bunların ramı ekran kartını bilmem lazım almam için ne klavyesi nede monitörü var bunların

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri