ekran kartı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tektan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar öncelikle ben yeni ekran kartı alıcaktım ama pcı express 16 olan ekran kartım yerine pcı express 2.0 3.0 taksam performansta kayıp takılıp donma veya çalışmama durumu olabilirmi  ?

sistemimde olan ekran kartı: amd radedon x1900GT anakartım asus p5b

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
X ile başlayan rakamlar hat sayısıdır. PCIe 1.0, 2.0 ve 3.0 ise o hattın hızıdır. Yani değerler farklı anlam ve işlevlerde. PCIe X1 , X4 , X8 ve X16 hat sayılarında performans farkı vardır. PCIe 2.0 ve 3.0 arasında da aynı şekilde. En ideali X16 ve 3.0 soketine takmaktır kartı. En olmada X16 2.0 soketine takılmalı.  

Ekran kartınız PCIe 1.0 x16 hızlarını destekliyor. Yani bu değerlerden düşük olmadığı sürece bir performans kaybı yaşamazsınız. Anakartınızda 1 adet X16 soketi var ama PCIe versiyonu belirtilmemiş. En kötü ihtimalle 1.0 bile olsa ki büyük ihtimalle 2.0 yada 3.0 olması gerek hiçbir performans sınırınız yok. İkisini kullanabilirsiniz.

KS

Tektan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
X ile başlayan rakamlar hat sayısıdır. PCIe 1.0, 2.0 ve 3.0 ise o hattın hızıdır. Yani değerler farklı anlam ve işlevlerde. PCIe X1 , X4 , X8 ve X16 hat sayılarında performans farkı vardır. PCIe 2.0 ve 3.0 arasında da aynı şekilde. En ideali X16 ve 3.0 soketine takmaktır kartı. En olmada X16 2.0 soketine takılmalı.  

Ekran kartınız PCIe 1.0 x16 hızlarını destekliyor. Yani bu değerlerden düşük olmadığı sürece bir performans kaybı yaşamazsınız. Anakartınızda 1 adet X16 soketi var ama PCIe versiyonu belirtilmemiş. En kötü ihtimalle 1.0 bile olsa ki büyük ihtimalle 2.0 yada 3.0 olması gerek hiçbir performans sınırınız yok. İkisini kullanabilirsiniz.

tamamdır çok teşşekür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri