Ekran kartı

Njord

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocalar ben pc min başında csgo da major 2018 i izlerken birden ekranda siyah beyaz cizgiler oluştu bende korktum pc ye reset attim pc aciliyor fakat ekranda anakartin şeyi gozüktükten sonrası gelmiyor kasayi açıp baktım ekran kartinin fanları dönüyo sorun nedir?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Njord' Alıntı:
Hocalar ben pc min başında csgo da major 2018 i izlerken birden ekranda siyah beyaz cizgiler oluştu bende korktum pc ye reset attim pc aciliyor fakat ekranda anakartin şeyi gozüktükten sonrası gelmiyor kasayi açıp baktım ekran kartinin fanları dönüyo sorun nedir?

Bilgisayara giden elektrik gücünü kesin bios pilini dikkatlice çıkartın 2 dkda bir açma kapama tusuna basın 10 dk sonra bios pilini takıp elektriği bağlayıp açmayı deneyin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Acaba HDD 'nizi ve RAM 'lerini kontrol ettinizmi? RAM uçlarını ve Ekran Kartı uçlarını silgi ve fırça ile silin ve geri takın. Yine işe yaramaz ise işlemcinizi bilmiyorum ama eğer dahili bir grafik yongası varsa işlemcinizin Ekran Kartını sökün ve Anakart üzerinden görüntü almayı deneyin eğer Ekran Kartı olmadan çalışıyor ise sorun E.Kartında 'dır kısa devre çekiyordur. Parçaların hepsini başka bir PC 'de teker teker test edin parçalar çalışıyor ise Anakart arızası olabilir, BIOS RESET 'te sonuç vermedi ise başka bir Anakart için bütçe ayırmanızda fayda var. Son olarak POWER Supply 'yi de test edin yetersiz güç geliyorsa PC 'ye buda bazı sorunlara sebep olabilir.

KS

Njord

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartını çıkarıp başka ekran kartı taktım çalıştı ama bu başka evde oldu kablolarda sıkıntı olabilirmi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kablo ile ilgili bir sorun yok PC açılmıyor diyorsun anakart veya üzerindeki herhangi bir bileşende sorun var demek bu kablo ile ilgili değil. Sen dediklerimi kontrol et ve son olarak tüm bileşenlerin ayrı ayrı çalıştığından emin olduğunda sorunun anakart olduğunu anlayabiliriz ve BIOS reset işe yaramadı ise anakart değişimi tek çözüm yolundur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri