Yardım Ekran Kartım Boştayken Mhz Yüksek Ve Isınıyor

TakkeliTurist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ekran Alıntısı.PNG

arkadaşlar sistem boştayken mhz değerleri gördüğünüz gibi hep maxta format attım çözemedim ve ısı değerleri de normal değil en az 10-15 derece fazla çözemedim bir türlü internette var bazı konular ama onların dediği ayar nedense bende yok

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
KS

TakkeliTurist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ekran Görüntüsü (3).png

birden böyle oldu yavaş yavaş olan bir şey değil virüs mü acaba dedim format attım düzelmedi driverden de değil normal olduğu zamanlardi driveri kurdum yine olmadı formatla gitmeyen bitcoin virüsü falan var mı yada ekran kartının üstündeki bios tuşundan biosu falan değiştirsem etki edermi çok tribe soktu bu durum beni

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kartın üstünde ki tuş boşta çok etki etmez aslında. Bir sorun varsa bile format ile gitmesi gerekir ve görev yöneticisinde gözükür normalde.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Marka modeli neydi kartınızın? Bazı modeller sıcak çalışabiliyor.
Kart ne zaman alınmıştı?
Her ihtimale karşı virüs taraması yapın. Mining virüsü olsa kullanımlara yansıması lazımdı yani yoktur diye tahmin ediyorum.
Kasa hava akışı ne durumda? Kasada ters takılmış fan varsa o bile etki edebilir. Fan yönlerini kontrol edin.

KS

TakkeliTurist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kartın üstünde ki tuş boşta çok etki etmez aslında. Bir sorun varsa bile format ile gitmesi gerekir ve görev yöneticisinde gözükür normalde.
ekran kartının kendi ayarını sıfırlayan bir şey ver mı çünkü ben dragon centerdan ekran kartının rengini kırmızı yapmıştım format attım hala kırmızı belki bir ayarı içinde tuttuğu için öyle çalışıyordur

Marka modeli neydi kartınızın? Bazı modeller sıcak çalışabiliyor.
Kart ne zaman alınmıştı?
Her ihtimale karşı virüs taraması yapın. Mining virüsü olsa kullanımlara yansıması lazımdı yani yoktur diye tahmin ediyorum.
Kasa hava akışı ne durumda? Kasada ters takılmış fan varsa o bile etki edebilir. Fan yönlerini kontrol edin.
kasa mesh olmasına rağmen hava akışı kötü ileride güzel fanlar alacam ama sorun mhz sıcaklığı o arttırıyor çünkü aynı kartı hep bu kasada kullandım ekran kartı msi suprim x 3070ti bakımı yeni olmayabilir ama çok göze batacak bir sıcaklığı yok yükte sorun yok zaten olay boştaki hali

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kartın kullanımı az Mhz yüksek olsa bir şey etkilemez diye biliyorum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
kasa mesh olmasına rağmen hava akışı kötü ileride güzel fanlar alacam ama sorun mhz sıcaklığı o arttırıyor çünkü aynı kartı hep bu kasada kullandım ekran kartı msi suprim x 3070ti bakımı yeni olmayabilir ama çok göze batacak bir sıcaklığı yok yükte sorun yok zaten olay boştaki hali
Boştaki hali için kartın ayarlarıyla oynamış olabilirsiniz diyeceğim ancak format attığınızı söylediniz. Ayarlar karta kaydoluyor mu bilmiyorum şahsen. Hiç başıma gelmemişti. Boştayken kartın mhz gerçekten yüksek. VBIOS güncelleme deneyebilirsin belki düzelir. Virüs ihtimali de var.

KS

TakkeliTurist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kartın kullanımı az Mhz yüksek olsa bir şey etkilemez diye biliyorum.
normalde boşta 46-47 derece oluyodu mhz sıkıntısı yokken bu sorun olunca 61 e kadar çıkıp fanlar açılıyor 51 52 ye düşürüyor sonra yine aynı şeyler

Ekran Görüntüsü (4).png

ne oldu bilmiyorum ama bios versiyonun yanındaki save biosa bastım ekran bi gitti geldi sonra düzeldi ısısı 47-48 e düştü birden umarım bir daha çıkmaz ne oldu gram anlamadım

Son düzenleme:

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
normalde boşta 46-47 derece oluyodu mhz sıkıntısı yokken bu sorun olunca 61 e kadar çıkıp fanlar açılıyor 51 52 ye düşürüyor sonra yine aynı şeyler

Ekli dosyayı görüntüle 15318
ne oldu bilmiyorum ama bios versiyonun yanındaki save biosa bastım ekran bi gitti geldi sonra düzeldi ısısı 47-48 e düştü birden umarım bir daha çıkmaz ne oldu gram anlamadım
bilgisayarlar gercekten değisik

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Bende de anlık kullanım artabiliyor sonra düşüyor.
Galax 4070 ti var
1676389158350.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri