Ekran Kartımın Fanı Dönmüyor

Batuhan turan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
IMG_20230614_163735.jpg

Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm.
Bende bu ekran kartından var ve oyunlara girdiğim zaman ekran kartımın uç kısmındaki fan dönmüyor baştaki ve ortadaki fanlar dönüyor fakat uç kısmındaki fan dönmüyor ne yaptıysam beceremedim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sıcaklığa göre ısınan kısımdaki fanlar çalışabilir. Fan ömrünü uzatmak için olan teknolojilerden biri diye biliyorum.

KS

Batuhan turan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sıcaklığa göre ısınan kısımdaki fanlar çalışabilir. Fan ömrünü uzatmak için olan teknolojilerden biri diye biliyorum.
Anladım fakat ağır bir oyuna girdiğim zaman 2 fan nerdeyse son hız dönüyorken uçtaki fanda hiç hareket yok eğer dediğiniz gibiyse kurcalamama gerek yok

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Anladım fakat ağır bir oyuna girdiğim zaman 2 fan nerdeyse son hız dönüyorken uçtaki fanda hiç hareket yok eğer dediğiniz gibiyse kurcalamama gerek yok
Isı seviyesi nedir hocam o dönmedeği halde kaç mesela derecesi kartın

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Şöyle bi ara 80 derece civarındaydı uçtaki fan yine de dönmüyordu
durum böyleyse arıza söz konusu ama bunun tespiti için hotspot sıcaklığı aslında belirleyici olur. Fanı el ile kontrol edip dönip dönmediğini test edein sorun devam ederse ilk olarak o kartı başka sisteme takıp deneyin orada da böyle yaparsa servise yollamanız lazım.

KS

Batuhan turan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
durum böyleyse arıza söz konusu ama bunun tespiti için hotspot sıcaklığı aslında belirleyici olur. Fanı el ile kontrol edip dönip dönmediğini test edein sorun devam ederse ilk olarak o kartı başka sisteme takıp deneyin orada da böyle yaparsa servise yollamanız lazım.
Anladım çok teşekkür ederim dediğinizi yapacağım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri