Ekran kartının fanları Ses Çıkarıyor

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Arkadaşlar ekran kartım MSI RX580 Armor 8 GB ve ekran kartına undervolt yaptım. Ekran kartının fan hızı %40 ve üstünde çok ses çıkarıyor. Eskiden böyle olmuyordu. Ekran kartını geçen sene yazın almıştım ve günlük ortalama 6 - 6, 5 saat kullanıyorum. Bu gelen ses canımı çok sıktı bilgisayarcıya götürüp ekran kartını temizletip macun mu sürdürsem diye düşündüm ama ekran kartı 1 senelik olduğu için kıyamıyorum çözümü bu mudur sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim. BIOS sürümüm güncel değil bir de bundan olmuş olabilir mi?[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ses gelirkenki değerler: [/font][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]https://hizliresim.com/KMklBc[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Undervolt işleminizi geri alın ve manuel fan ayarı yapın. MSI afterburner yazılımı ile sorun azalacaktır. Fan sesi genel olarak hava sıcaklıklarına göre değişebilir ki havalar ısınmaya başladı fanlar biraz yüksek devirlede dönecektir bunda sorun yok. Ses olayıda fanın dizaynına göre değişir yani fan yapınız biraz kalitesiz armor modeldeki o yüzden biraz sesli çalışıyor doğal olarak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI afterburner yazılımı genel bir GPU için OC ve Fan ayar yazılımıdır. Yazılımı kurun fan ayarı önce otomatikte kalsın bakın sonra eğer tatmin olmazsanız yazılımdan fan ayarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

KS

Alperen Arıkanoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nettede 2000-2500 rpmi zararlı olarak yazmışlar. Bios güncellesem bi faydası olur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartın fan devri 70-80% arasına kadar ideal kullanım olarak düşünebilirsiniz. Fan RPM hızına göre karar vermeyin. Siz dediğim ayarları yapın duruma göre eğer çözüm olmaz ise bakarsınız ama BIOS güncelleme olayın GPU için bulaşmanızı tavsiye etmem. Bir hata yaparsanız kart garanti dışı kalır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri