Ekran Kartının Gazabı

Selcukturhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öncelikle herkese merhaba uzun zamandır sosyal medyadan takip ediyorum ancak forumda daha yeniyim konumuz şu yeni bir sistem kurmuştum 1 aydır eski ekran kartımla sorunsuz(en düşük ayarlarda bile kasan oyunlarda donan) kullanıyordum bu yüzden yeni bir ekran kartı ve ekran almaya karar verdim ürünlerim geldi kurulumunu yaptım ve görüntü alamadım forumlarda biraz araştırma yaptım ve ramlari söküp takarak düzeldiği söyleniyordu denedim olmadı eski ekran kartımı takip driverlari sileyim dedim ve taktım gene açılmadı bu sefer fark ettim ki pc çalışırken sabit yanan mavi ışık yanıp sönüyor ve yanıp sönen kırmızı ışık yanmıyor kasamda bir sorun oluştuğu belli ancak bu sorun nedir nasıl çözülür kaynağı ekran kartı mıdır bilemedim acil yardım gerekiyor dostlar
Kasa özellikleri:
Frisby FC-9420G RGB kasa(dahili 600w psu)
Asus prime h610m-e anakart
İntel İ5 12400F işlemci
Kingston furry DDR5 24GB(16+8) Ram
Mld 1 tb m2 ssd
Aldığım ekran kartı:
Xfx rx 7600 xt speedster qick 309 16GB

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
E.kartı yokken zaten görüntü alamazsın. Eski e.kartını taktığında ,işlemci fanı,kasa fanları falan dönüyormu.

KS

Selcukturhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
E.kartı yokken zaten görüntü alamazsın. Eski e.kartını taktığında ,işlemci fanı,kasa fanları falan dönüyormu.
Fanlar çalışıyor ama görüntü gelmiyor görseldeki alanda normalde mavi ışık sabit kırmızı ışık yanıp sönüyor şekilde olması lazım mavi yanıp sönüyor kırmızı hiç yanmıyor

Fanlar çalışıyor ama görüntü gelmiyor görseldeki alanda normalde mavi ışık sabit kırmızı ışık yanıp sönüyor şekilde olması lazım mavi yanıp sönüyor kırmızı hiç yanmıyor
Psu dan gelen pci-e soketi bu şekilde bunun dışında da başka bir soket yok bununla alakalı olabilir mi

Ekli dosyalar

• 17114713284272678025759291246868.jpg
    7.7 MB · Görüntüleme: 14
  • 17114714649607859795958708613325.jpg
    8.5 MB · Görüntüleme: 9

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Şimdi sorun ,eski e.kartı ile de görüntü alamadığına göre,problem başka yerde.

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Monitörü anakarta bağlayıp açmayı dener misiniz

KS

Selcukturhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Monitörü anakarta bağlayıp açmayı dener misiniz
Onu da denedim bu konuda denenebilecek her seçeneği denedim Anakart eski ekran kartı yeni ekran kartı hiçbir şekilde açılmıyor ama sorun görüntü gelmemesi değil sorun sistemde bir sorun olması yukarılarda da dediğim gibi kasa sistem doğru çalıştığında ki ışık kombinasyonunu yapmıyor ben sistemde bir sorun oluştuğunu düşünüyorum

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Onu da denedim bu konuda denenebilecek her seçeneği denedim Anakart eski ekran kartı yeni ekran kartı hiçbir şekilde açılmıyor ama sorun görüntü gelmemesi değil sorun sistemde bir sorun olması yukarılarda da dediğim gibi kasa sistem doğru çalıştığında ki ışık kombinasyonunu yapmıyor ben sistemde bir sorun oluştuğunu düşünüyorum
Bios pili söküp tekrar takmayı dener misiniz

KS

Selcukturhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bios pili söküp tekrar takmayı dener misiniz
Onu da denedim isterseniz şöyle söyleyeyim ramleri sök tak yaptım yerlerini degistirdim ve tek tek belki biri bozulmuştur yada okumuyordur diyerek denedim ekran kartlarını değiştirdim ve ekran kartı olmadan Anakart çıkışından denedim bios pilini söküp denedim sök tak yapıp denedim işlemci sök tak yapıp denedim Psu güç kablosu sökülü güç tuşuna 5 sn basılı tutup sonrasında 10 dk bekleyip güç kablosunu geri takip deneyin yazıyordu bir yerde onu da denedim nafile

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Onu da denedim isterseniz şöyle söyleyeyim ramleri sök tak yaptım yerlerini degistirdim ve tek tek belki biri bozulmuştur yada okumuyordur diyerek denedim ekran kartlarını değiştirdim ve ekran kartı olmadan Anakart çıkışından denedim bios pilini söküp denedim sök tak yapıp denedim işlemci sök tak yapıp denedim Psu güç kablosu sökülü güç tuşuna 5 sn basılı tutup sonrasında 10 dk bekleyip güç kablosunu geri takip deneyin yazıyordu bir yerde onu da denedim nafile
PSU ve CPU kaldı o zaman

KS

Selcukturhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
PSU ve CPU kaldı o zaman
İyi de ekran kartı takıldı diye bunlar neden arıza yapar ki elim bile değmedi ve sistem komple yeni ekran kartı yada Psunun pci-e soketi bozuk olup da ekran kartını takınca böyle bir şey yaşanmış olmasın

Yani eğer arızalı bir parça yüzünden sisteme arıza sıçradıysa bunu nasıl anlarım ve kanıtlarım

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
İyi de ekran kartı takıldı diye bunlar neden arıza yapar ki elim bile değmedi ve sistem komple yeni ekran kartı yada Psunun pci-e soketi bozuk olup da ekran kartını takınca böyle bir şey yaşanmış olmasın

Yani eğer arızalı bir parça yüzünden sisteme arıza sıçradıysa bunu nasıl anlarım ve kanıtlarım
Hangi parçanın arızaya sebep olduğunu görmeden test etmeden bilebilmek zor.

KS

Selcukturhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakartla denediğinizde açılırdı o zaman
Hayır şöyle ki eski ekran kartı beslemeli değildi o yüzden pci soketi e gerek kalmıyordu boşta duruyordu bu sokette yada Psu nun buraya güç veren kısmında arıza olsa bu ekran kartını takmadan da arıza vermeliydi bu durumda sorun ekran kartına kalıyor diye düşünüyorum doğru mudur sizce

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Hayır şöyle ki eski ekran kartı beslemeli değildi o yüzden pci soketi e gerek kalmıyordu boşta duruyordu bu sokette yada Psu nun buraya güç veren kısmında arıza olsa bu ekran kartını takmadan da arıza vermeliydi bu durumda sorun ekran kartına kalıyor diye düşünüyorum doğru mudur sizce
Eski ekran kartını tekrar taktığınızda sorunun devam ettiğini yazmıştınız sanırsam. Eski ekran kartınızı taktığınızda geri düzelmez miydi sizce

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri