Ekran oyun ortasında kararıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abdkaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi günler, PC yi açıyorum hiç bir sıkıntı yok video izliyorum saatlerce sıkıntı yok minecraft oynuyorum sıkıntı yok ama lol,r6,Csgo vb. Oyunlara girdikten 30 dk sonra ekran kararıyor ama böyle fişi çekersin ekran simsiyah olur ya öyle değil biraz aydınlık bir siyah ve seslerde gidiyor bazen fan hızını artırıyor bazende ekran gidiyor ve PC çalışmaya devam ediyor mouse ve Klavye yi kesinlikle algılamıyor bunu 5-6 ay önce yaşamaya başladım ama çok yoğun olduğum için üzerine düşmedim format attım sadece kapanma süresi uzadı amd yazılımını sildim tekrar yükledim yinede oldu en son şunu fark ettim sanırım ekran kartının fanı dönmüyor belki ondan olabilir ve forumlara baktım bir forumda occt diye bir programdan bahsedenler olmuş oradan 3D yi yaptım sanırsam 15. Saniyesinde aynı hatayı verdi şuanda vram yapıyorum ve 13. Dk dayım ve hiçbir sıkıntı yok kapanmadı lütfen tamirciye götürmeden hallede bileyim vatandan toplamıştım ön kötü onlara götürecem. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim null
PC özelikleri:
Rx480 8gb
İ5-7500
Msı bazooka B250m

16 gb ram 8x2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 400/500/5000/6000 serisi bazı kartlarda siyah ekrana düşme sorunu sık rastlanan bir durum. Genelde sürücü sorunu oluyor ama bazen donanımsal yani ekran kartı bazlı olabiliyor bu sorun. Ekran kartınızın güç kullanımını AMD yazılımından biraz düşürün bu eğer kartta bir güç veya ısı sorunu varsa güç azalacağı için sorun yaratmayabilir. Ancak bu işlem alacağınız FPS miktarını düşürür bunu bilin. İşe yararsa da yaramasa da direkt servis yolunu deneyin. Sebep 3D OCCT ayarı dahil aynı sorunu yaşıyorsanız bunu ancak servis çözer siz bir şey yapamazsınız.

KS

abdkaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 400/500/5000/6000 serisi bazı kartlarda siyah ekrana düşme sorunu sık rastlanan bir durum. Genelde sürücü sorunu oluyor ama bazen donanımsal yani ekran kartı bazlı olabiliyor bu sorun. Ekran kartınızın güç kullanımını AMD yazılımından biraz düşürün bu eğer kartta bir güç veya ısı sorunu varsa güç azalacağı için sorun yaratmayabilir. Ancak bu işlem alacağınız FPS miktarını düşürür bunu bilin. İşe yararsa da yaramasa da direkt servis yolunu deneyin. Sebep 3D OCCT ayarı dahil aynı sorunu yaşıyorsanız bunu ancak servis çözer siz bir şey yapamazsınız.

çok teşekkür ederim o zaman servise götürecem :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri