Ekrana Görüntü Gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Kasa çalışıyor kuzey ve güney köprüleri ısınıyor soğutucuları sıcak oluyor dokununca işlemcimde ısınıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ayrıca mouse ve klavyenin de ışıkları yanmıyor sadece mouse nin altında ki kırmızı lazer yanıyor o kadar. Nadir de olsa bazen klavyede ki Numlock ışığı yanıyor ama sanırım o anda sistem donup kalıyor çünkü capslock numlock gibi tuşlara basınca tepki vermiyor. Bios pili çıkarıp taktım cmos reset yaptım 2 pini kısa devre yaparak 2 adet dual kit ram var teker teker 4 slotta da denedim ama nafile 3 gündür bu sorunla uğraşıyorum ne yapabilirim acaba yardımcı olurmusunuz?

Sistem Msı 970 Gaming anakart, FX 8300 işlemci, 2x4 gskill ripjawsx 1600 mhz ram, cougar cmx 700w psu Msı r7 370 gaming 2gb ekran kartı.

Ayrıyetten başka klavye mouse da denedim aynısı oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızda arıza olabilir en büyük olasılık bu yok BIOS vs. açılmalıydı CMOS reset ile ki açılmamış. Ayrıca RAM vs. denedim demişsiniz, 3 sorun olabilir, onlarıda deneyin.

Anakart sonrasında birinci sebep, HDD veya SSD sorunlu olabilir bu aygıtları söküp deneyin en azından BIOS açılmalı bu durumda ki eğer eçılırsa disklerde sıkıntı var demektir bu.

2. sorun ise işlemci olabilir, işlemcinin ısısına bakın çok sıcak olmamalı ve işlemciyi söküp pinleri kontrol edin yamuk, eğik vs. olmasın ve macun vs. eşit ve ince sürünü olsun. Soğutucu tam takılı olsun eğer yine çalışmaz ise işlemcide fişi çekmiş olabilir.

Son olasılık Ekran Kartınız ki bunu ancak başka bir sistemde deneyerek anlayabilirsiniz.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam işlemci ısınıyor kuzey ce güney köprüleri de ısınıyor bugğn buzzer aldım onu taktım ekran kartını sökünce biplemeye başlıyor takınca susuyor ekran kartım arızalandı sanırım ekran kartı arızalı olunca bu sorunu yapar mı yarın ona göre ekran kartı alıcam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Hocam işlemci ısınıyor kuzey ce güney köprüleri de ısınıyor bugğn buzzer aldım onu taktım ekran kartını sökünce biplemeye başlıyor takınca susuyor ekran kartım arızalandı sanırım ekran kartı arızalı olunca bu sorunu yapar mı yarın ona göre ekran kartı alıcam.

Sorunun ne olduğunu bilmeden masraf yapmayın. Yakınınızda bir PC tamircisi varsa arıza tespiti yapıyorlar genelde hepsi yapar. 30 ile 50 TL arasında bir ücrete sorunun ne olduğunu söylerler size sizde bu sonuca göre hareket edersiniz.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Haklısınız ama bütçem yok şuan 30-40 TL ye ekran kartı buldum alıp kullanmayı düşünüyorum bir süre yani görüntü verse yeterli. Donanımlarım sağlam ekran kartım arızalıydı zaten şuan da ise ara sıra fanları çalışıyor bazen hiç dönmüyor ısınmıyor bile bence bu yüzden görüntü vermiyor. Ekran kartını çıkarınca buzzer ötmeye başlıyor çünkü demek ki anakart sağlam ram çıkarınca da aynı olay oluyor. Ekran kartı buldum modellerini size söylesem en iyisi hangisi bunu al kullan dermisiniz acaba karar veremedim de.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam 3-4 gündür herşeyi denedim işlemcim ısınıyor anakart bileşenleri ısınıyor donanım sökünce buzzer ötüyor hemen bence anakart çalışıyor diğer donanımlarda bana kalırsa kart arıza durumuna geçip tüm sistemi kitliyor. Ucuza kartlar buldum hangisini alayım idareten?

GeForce 210, HD2400 Pro, Sapphire X1900 XT, ATI X1300 hangisi iyi yarın alıcam çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri