Ekrana görüntü gelmiyor

UmutAzrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar 2 gün önce görüntü gitti no signal dedi daha sonra çizik çizik göründü ekran. En son mavi ekran hatası verdi orda kabloları falan çıkarın tekrar takın diyordu çıkardık tekrar taktık birşey değişmedi ekran kartını da çıkarıp taktik birşey değişmedi bilgisayarcı ya götürmeden çözülebilir mi? Ayrıca mavi ekranda damage, harddisk vs yazıyordu

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ramlerin ve ekran kartının anakarrta bağlanan altın/bakır renkli kısımlarını kalem silgisiyle silebilirsiniz, senin anlattığın gib ibir şey benimde başıma gelmişti, bu dediklerimi yapınca düzeldi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığınız HDD arızalanmış yada Windows çökmüş olabilr önce HDD yi sök PC den tamamen bu şekilde aç PC 'yi eğer görüntü gelirse sorun HDD dir.

KS

UmutAzrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yanlış yazmadınız dimi hocam hdd yi çıkarıp takicam görüntü geliyorsa sorun hdd de

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk olmadan sistem açılabilir, uyarı verir bir disk bulunamadı diye eğer sorun disk ise görüntü gelecektir. Yok gelmez ise görüntü başka şeylere bakarız.

KS

UmutAzrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayara format attık düzeldi 2 saat sonra kapandı kendi kendine sürekli reset atıyor bazen açılıyor 4 5 siyah çizgi oluyor geri resetliyor. formattan önce bios görünmüyorfu simdi görünüyor. güvenl ağ modundan pcyi açıp driver güncelliyorum bi yararı olur mu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir, ama tahminim sistemde yazılımsal değil donanımsal sorununuz var. İşlemci, RAM veya Disk odaklı bir sorun gibi.

KS

UmutAzrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bazen kendini resetlerken mavi ekran veriyor en altta disk yaziyor 40 dan 100 e gidiyor hızlıca 100 olunca tekrar resetleniyor ne yapmalıyım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mavi ekranın sebepleri değişkendir genelde sistem çökmesinden olur ve bunu en temelde çözmenin yolu diske temiz format atmaktır ve sadece format atılacak disk ile test etmektir sistemi. Eğer sorun yine devam ederse disk arızalı olabilir.

KS

UmutAzrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
harddisk arızalıymış güvenli modda açılıyor pc. geçen yaz harddisk almıştım eski bilgisayarda. o bilgisayarıda 2 3 aydır açmıyorum. şuanki bilgisayara taksam format gerekli mi? şuanki arızalı denilen harddiskte önemli şeyler var silinirmi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
UmutAzrak' Alıntı:
harddisk arızalıymış güvenli modda açılıyor pc. geçen yaz harddisk almıştım eski bilgisayarda. o bilgisayarıda 2 3 aydır açmıyorum. şuanki bilgisayara taksam format gerekli mi? şuanki arızalı denilen harddiskte önemli şeyler var silinirmi ?

Eğer formatı diskleri Format ekranında disk bölümünde silmezseniz üzerine direk kurulum yaparsanız eski dosyalarınız Windows kurulunca C diskinde Windows.old adında bir klasörde toplanır. Gerekli dosyaları alıp Windows.old klasörünü https://www.hamdicatal.com/windows/windows-10da-windows-old-klasoru-nasil-silinir/ bu bağlantıdan bakarak silebilirsiniz.

KS

UmutAzrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocalar merhaba dün önceki pcdeki harddiski taktık olmadı başlangıç onarma vs dedi. bilgisayarcı format attı diske eve geldim oldu. bakkala gidip geldim uyku moduna girmiş pc. daha sonra yine 4 çizgi geldi. prt tuşuna basıp painte yapıştırdım fotoğrafta çizgiler yok. resetlesem sorun olur mu

şuan yine eski haline döndü deliricem

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri