Ekranda bir anda dikey siyah beyaz çizgiler çıktı

Ömer Faruk Meto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyun içindeyken anında siyah beyaz çizgiler çıktı ve 15 saniye sonra yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra monitöre görüntü gelmiyor, maus ve klavye ışıkları genellikle kapalı duruyor. Bazen açılıyor. 

Anakart: Gigabyte 97OA-DS3P
İşlemci: Amd FX 6300
GPU: Amd Radeon 7800 Series
Ram: HyperX 4x2 GB 800 mhz
HDD: 500 GB 3mb okuma-yazma

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör yada ekran kartınızın arızalanmış olması çok olası ki mouse klavye benzeri cihazlarında bu tepkileri vermesi daha çok ekran kartı arızası gibi duruyor. Bence başka bir sistemde ekran kartınızı deneyin eğer sonuç sorunsuz çıkarsa belleklerinizi kontrol edin.

KS

Ömer Faruk Meto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör yada ekran kartınızın arızalanmış olması çok olası ki mouse klavye benzeri cihazlarında bu tepkileri vermesi daha çok ekran kartı arızası gibi duruyor. Bence başka bir sistemde ekran kartınızı deneyin eğer sonuç sorunsuz çıkarsa belleklerinizi kontrol edin.
Malesef ekran kartını deneyebileceğim bir sistem yok. Şu anlık servise götürmeyi düşünüyorum. Bilgisayar en az 9 yaşında olduğundan hiç bir parçasının garantisi de bulunmuyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi ekran kartı arızası çok büyük olasılık PC tamircisi yada bileşenlerin servisleri tek çareniz.

KS

Ömer Faruk Meto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dediğim gibi ekran kartı arızası çok büyük olasılık PC tamircisi yada bileşenlerin servisleri tek çareniz.
Servis ile konuştum ve ekran kartının arızalı olduğunu söyledi. Elimdeki bütçeye en uygun ve dar boğaz yaşatmayacak ekran kartı olarak 1030 almayı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her cuma incehesap ve itopya indirimleri var onları gözle ve 11 Kasım n11 indirimleri var onu ve Black Friday indirimleri 29 Kasım bu indirim dönemlerini bekle aynı paraya RX 560/570 yada GTX 1050/1050 Ti alma gibi bir şansın olabilir.

KS

Ömer Faruk Meto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Her cuma incehesap ve itopya indirimleri var onları gözle ve 11 Kasım n11 indirimleri var onu ve Black Friday indirimleri 29 Kasım bu indirim dönemlerini bekle aynı paraya RX 560/570 yada GTX 1050/1050 Ti alma gibi bir şansın olabilir.
İndirim beklemek için değer fakat darboğaz konusunda sorun yaşanır mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RX 570 ve 1050 Ti için çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum ama olsun yinede aynı bütçeye daha iyi bir kart alabiliyorsanız indirimlerde beklemek mantıklı olur. Diğer kartlar için %100 sorun yok. Ama dediğim gibi indirimde daha iyi kart alabiliyorsanız alın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri