Ekranda görüntü ve ses gitmesi/donması

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar arkadaşlar film izlerken birden ekran dondu videodaki ses geldi ve ekran gitti sebebi ne olabilir acaba? Her zaman bu problemi yaşıyordum ama bu şekilde ilk defa oldu. Normalde ekranda görüntü önce donar sonra hızlanır ve yine videodaki sesi çıkarırdı aynı sırada sonrasında ise ya ekran giderdi ama ses normale dönerdi ya da ekran normale dönerdi ses monitörden gelirdi problemin kaynağı nedir sizce?
[video=youtube]https://youtu.be/FPKUHNFT4Qk[/video]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aldığınız ses hatası mavi ekran hatasında çıkan genel sistem takılması sesi. Diskinizde sorun yok. 4 şeyden olabilir bu sorun. 

1. Yazılımsal bir sistem hatası ki Windows veya sürücü olabilir buna sebep.
  2. OC hataları ki CPU ve GPU için yapılan OC dışında RAM XMP ayarıda aslında OC işlemidir. 
  3. Bir bileşen arızası ki en büyük olasılık RAM dir genelde.
  4. Son olarak güç odaklı sorunlar ki buda genelde PSU odaklı olur.

• Önce sistemsel hatalar için Windows 'a format atın hiç uğraşmayın başla şeyler ile direkt en kesin sonucu söyler size sistemden miymiş yoksa değil mi diye.
  • Sistemdeki tüm OC işlemlerini geri alıp deneyin. RAM XMP ayarı dahil hepsi kapalı ve stok halde olsun.
  • İşe yaramaz ise RAM testi yapın aşağıda anlattım nasıl olduğunu.
  • Bunların hiçbirisi değilse sistemi başka bir PSU ile deneyin. Eğer mümkünse birde ekran kartınızı başka bir sistemde deneyin veya başka bir ekran kartını sizin sistemde deneyin.
RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir. Testi bitene kadar sürdürün.

KS

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oHRyrW.jpg

5MXbtk.jpg

Sanırım bir sorun yok ramde birkaç gün yoğun olacağım için daha format atamadım hocam yedekler için diğer hddyi boşaltmam gerekiyor çünkü. Sistemde oc'li herhangi bir bileşen de yok hocam. Normalde xmp 2.0 desteğiyle ram ve anakartım 2666 mhz destekliyor ama ben bir türlü yapamadığım için oc'siz şuan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM de sorun yok evet. RAM slotlarınızı sormayı unuttum eğer 4 slot varsa anakartta sizde 2 RAM varsa DUAL Channel soketlerine takılı olduğundan emin olun veya 2 slot bile olsa RAM in doğru sokete takılı olması gerekir buna dikkat edin. Bu doğru soketler anakartın kitapçığında yazar. Diğer işlemleri deneyip sonuçları bildirirsiniz.

KS

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tek ram var hocam sistemde psuyu deneme/değiştirme seçeneğim yok malesef ama formattan sonra oldu olmadı diye güncelleme yazarım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri