Ekranda Hareketli Yeşil Noktalar Var!!

Hedonist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bugün bilgisayarda Apex Legends oyununu oynuyordum ve sıkılıp kapattım. Opera'ya girdim ve ekranımda yeşil hareketli noktalar oluştu birden bire. Bir çok uğraş sonucu o sorunu geçirdim fakat şimdi de sadece Apex Legendsa girince karşıma çıkıyor. Sonradan zaten oyunun lobi kısmına gelip donuyor ve bende görev yöneticisinden kapatıyorum. Şuan oyun dışında başka bir yerde karşıma çıkmıyor. Yardımcı olursanız seviinirim.
Not: Ekran kartı sürücüleri güncel sıfırdan dahi kurdum ama sonuç aynı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kabloyu değiştirip denedin mi ve hangi tür bağlantı ile kullanıyorsun? Ayrıca Ekran Kartın nedir? DirectX sürücün güncel mi? Değilse bu https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 bağlantıdan güncelle. Ayrıca başlata dxdiag yazıp girin ve açılan pencerede Ekran seknesine gelin burada Notlar kısmında sorun var mı bakın yoksa DirectX Özellikleri kısmında DirectDraw ayarı Etkin olarak görünüyormu bakın bunların sonuçlarını paylaşın.

KS

Hedonist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kabloyu değiştirip denedin mi ve hangi tür bağlantı ile kullanıyorsun? Ayrıca Ekran Kartın nedir? DirectX sürücün güncel mi? Değilse bu https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 bağlantıdan güncelle. Ayrıca başlata dxdiag yazıp girin ve açılan pencerede Ekran seknesine gelin burada Notlar kısmında sorun var mı bakın yoksa DirectX Özellikleri kısmında DirectDraw ayarı Etkin olarak görünüyormu bakın bunların sonuçlarını paylaşın.

Laptop kullanıyorum. Ekran kartım GT 840M. DirectX sürücüm güncel. Dxdiag da ekran kısmında ise sorun yok olarak gözüküyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hedonist' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Laptop kullanıyorum. Ekran kartım GT 840M. DirectX sürücüm güncel. Dxdiag da ekran kısmında ise sorun yok olarak gözüküyor.

dxdiag penceresinde, DirectDraw ayarı Etkin olarak görünüyor mu? Birde işlemcinizin GPU veya Çipset sürücüsü varsa bunlar kurulumu ve güncel mi?

KS

Hedonist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hedonist' Alıntı:

dxdiag penceresinde, DirectDraw ayarı Etkin olarak görünüyor mu? Birde işlemcinizin GPU veya Çipset sürücüsü varsa bunlar kurulumu ve güncel mi?

DirectDraw ayarı etkin olarak görünüyor. GPU driver kurulu ve güncel. Nvidia denetim masasından 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesinde Tercih Edilen Grafik İşlemciyi Entegre Grafik yapınca kayboluyor ama ben oyunlarda daha fazla performans istiyorum. Ama istediğim gibi ayarlayınca aynı noktalar tekrar çıkıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani sorununuz yazılımsal gibi ama emin değilim tam olarak. Ekran kartınızı başka bir sistemde deneme şansınız var mı? Eğer bu şekilde yaparsanız kartın sorunu olup olmadığını anlarız. Sonra eğer sorun yoksa sisteme bir temiz format atıp deneyin derim.

KS

Hedonist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartını maalesef başka bir sisteme takamıyorum. Format attım win10 yükledim ama bir değişiklik olmadı. Entegre Grafik yapmadım sürece o noktalar var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hedonist' Alıntı:
Ekran kartını maalesef başka bir sisteme takamıyorum. Format attım win10 yükledim ama bir değişiklik olmadı. Entegre Grafik yapmadım sürece o noktalar var.

Kart arızalı olabilir, büyük ihtimal sorun bu gibi, bir PC tamircisine götürüp sistemi test ettirin, bazı yerler ücretsiz arıza tespiti yapıyor bazılarıda 10 ile 20 TL arasında ücret alıyor sorunun sebebini öğrenmiş olursunuz ve ona göre karar verirsiniz.

m.seyd4

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kart arızalı olabilir, büyük ihtimal sorun bu gibi, bir PC tamircisine götürüp sistemi test ettirin, bazı yerler ücretsiz arıza tespiti yapıyor bazılarıda 10 ile 20 TL arasında ücret alıyor sorunun sebebini öğrenmiş olursunuz ve ona göre karar verirsin
Bugün haftasonu yarın denettırcem ozaman

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri