Ekrandaki görüntü çok keskin ve piksel

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Merhaba, 3060 Ti ve Dell G2422HS monitörüm var. İkisini de alalı 1 ay olmuyor. Ekran kartından mı yoksa monitörden mi bilmiyorum veyahut ilk defa 24 inç monitör kullandığım için mi bir fikrim yok ekrandaki görüntüler çok keskin ve piksel piksel geliyor.

Örneğin aşağıda gördüğünüz gibi Google Chrome logosunun etrafına bakacak olursanız çok keskin, pikseller gözüküyor.

IMG_2546.jpg

Aynı şekil PUBG'de uzak mesafede grafikler Full olmasına rağmen böyle oluyor. Yani oyun farketmeksizin genel yaşadığım bir sorun. Bu sizce bir sorun mu yoksa doğal bir şey mi? Sorun ise neden kaynaklıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Merhaba, 3060 Ti ve Dell G2422HS monitörüm var. İkisini de alalı 1 ay olmuyor. Ekran kartından mı yoksa monitörden mi bilmiyorum veyahut ilk defa 24 inç monitör kullandığım için mi bir fikrim yok ekrandaki görüntüler çok keskin ve piksel piksel geliyor.

Örneğin aşağıda gördüğünüz gibi Google Chrome logosunun etrafına bakacak olursanız çok keskin, pikseller gözüküyor.

Ekli dosyayı görüntüle 12790

Aynı şekil PUBG'de uzak mesafede grafikler Full olmasına rağmen böyle oluyor. Yani oyun farketmeksizin genel yaşadığım bir sorun. Bu sizce bir sorun mu yoksa doğal bir şey mi? Sorun ise neden kaynaklıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Çözünürlük bazlı bir sorun olabilir çağdaş hocamın dediği gibi,sorunun cevabından sonra çözüme bakabiliriz.

KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Başka kablo varsa dener misiniz. Yoksa da kabloyu sök tak yapar mısınız. Bir de ekran kartı sürücüsünü tekrardan yüklemekte çözebilir.
Kutudan HDMI ve DisplayPort çıktı, hdmi çok kısa olduğu için display port ile bağladım.

Başka kablo varsa dener misiniz. Yoksa da kabloyu sök tak yapar mısınız. Bir de ekran kartı sürücüsünü tekrardan yüklemekte çözebilir.
GeForce Experience uygulamasından özel kurulum yaparak yapıyorum değil mi sil yükle işlemini?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Kutudan HDMI ve DisplayPort çıktı, hdmi çok kısa olduğu için display port ile bağladım.

GeForce Experience uygulamasından özel kurulum yaparak yapıyorum değil mi sil yükle işlemini?
Dp kablosu daha iyi olur zaten. Özel daha iyi çok emin değilseniz hızlı kurulumda yapabilirsiniz. Dp kablosu belki tam oturmamıştır. Sök takı yine de deneyin. Kablo başında baskı uygulayıp çıkartınız.

KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Dp kablosu daha iyi olur zaten. Özel daha iyi çok emin değilseniz hızlı kurulumda yapabilirsiniz. Dp kablosu belki tam oturmamıştır. Sök takı yine de deneyin. Kablo başında baskı uygulayıp çıkartınız.
Valla hocam dp kablosunu sök tak yaptımda pek birşey değişmedi, kalite gerçekten beklediğim gibi değil düşük. Akıcılık konusuna gerçekten memnunum ama anlamadım yani bu kadar düşük kalitede olmamalı. 3060 Ti ekran kartının bi anlamı kalmaz ki bu monitörle ray tracing felan hiç güzel durmaz. Alırken gerçekten baya araşıtırp aldım acaba benim monitörmü sıkıntılı anlamadım gerçekten.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Valla hocam dp kablosunu sök tak yaptımda pek birşey değişmedi, kalite gerçekten beklediğim gibi değil düşük. Akıcılık konusuna gerçekten memnunum ama anlamadım yani bu kadar düşük kalitede olmamalı. 3060 Ti ekran kartının bi anlamı kalmaz ki bu monitörle ray tracing felan hiç güzel durmaz. Alırken gerçekten baya araşıtırp aldım acaba benim monitörmü sıkıntılı anlamadım gerçekten.
Dediğiniz gibi olmaması lazım. Hocam televizyona bağlar mısınız sorun monitör mi kasadan mı emin olalım. Bende de aynısı oldu sonra çözünürlük kafasına göre değişti. Fişleri söküp taktım düzeldi. Bilgisayar elektriğini kesip ekran kartına da baktım sonra düzeldi. Televizyonda sorun yoksa diğerlerine tekrar bakalım.

KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Hocam biraz monitörün ayarlarını kurcalıyayım dedim sanki Dark Stabilizer ayarını 0'a çekince biraz daha iyi oldu gibi.
IMG_2566.jpg
IMG_2565.jpg
IMG_2564.jpg
IMG_2563.jpg

Sanki konu başında attığım resime kıyasla daha iyi oldu. Oyun içerisinde vb gözlemliyeceğim ona göre geri dönüş yapacağım çözülmezse yazdığınızı deniyeceğim çok teşekkür ederim.

Emr.E

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ne durumda monitör hocam denediniz mi oyunda

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323

Ekli dosyayı görüntüle 12790

Aynı monitör bende var rx 6600 ile kullanıyorum dp kablosu ile bağlandım menülerini vs hiç kullanmadım 1080pm165hz de kullanıyorum ama böyle gözüme çarpan birşey olmadı bence ürün sorunlu

Emr.E

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siz bir kaç görüntü paylaşabilir misiniz hocam

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Bende de aynı sorun var. Asus Vg27VQ manitörüm var 1920/1080 Çözünürlükte ikonlar piksel piksel

Ekli dosyalar

• photo_2022-12-20_12-51-40.jpg
    photo_2022-12-20_12-51-40.jpg
    238.5 KB · Görüntüleme: 262

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Bence refresh rate den kaynaklı onun en yüksekte olduğuna emin misiniz

Emr.E

Stajyer Üye