Ekranım da Çizgiler Var

Emre Bekar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamun aleykum dunden berı ekranımda beyaz beyaz bırbırıne yakın cızgıler var ve ekranın ustu beyazlasıyor sureklı ne yaptıysam olmadı herşeyi guncelledım fakat bi etkisi olmadı internette ekran kartı yanmıstır,cekirdekler de arıza vardır dıyorlar bulamadım hıcbirşey lütfen yardım edin inşAllah fotoğrafta bellidir 

[img=100x100]https://i.hizliresim.com/7D0QRW.png[/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımsal değil bu sorun ve 3 temel sebebi olabilir.
1. si Elektrikteki ani dalgalanmalar buna sebep olabilir. Güç aldığınız prizde topraklama var mı eğer yoksa bu sebep olabilir.
2. Sebep ise monitör ve ekran kartı arasındaki kablo veya taktığınız soketler arızalanmış veya oksitlenmiş olabilir, başka kablo ile deneyin ve oksit yani terleme veya ufak çaplı pas veya beyaz sıvı katı parçalar halinde terleme var mı kontrol edin.
3. Sebep donanımsal elektrik kaçakları veya atlamaları RAM ve E.Kartını sökün anakarta taktınız uçlarını silgi ile silin ve diş fırçası gibi bir kuru hafif sert uçlu bir fırça ile temizleyin ve aynı fırça ile anakart üzerindeki soketlerin içerisinide temizleyin toz varsa alın. Sonra tüm güç bağlantılarının doğru şekilde yapıldığından ve tam oturduğundan emin olun.
Bu 3 sebep dışında tek bir şey kalıyor oda monitör paneliniz arızalanmıştır ki bu monitör değişimi ile çözülecek bir şey tamiri kendisinden pahalı oluyor çünkü.

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bu sorunu bende yaşadım benim ki bildiğin dikey şekilde çizgilerdi bir de renklerde çok abartı parlamalar vardı ne olduysa bilmiyorum kendi kendine çözüldü :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri