Ekranımı Bükünce Görüntü Gidiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mmahmutb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Ekranımda görüntü problemi yaşadım, çizgiler çıkıyordu boydan boya. Sorunun flex data kablosu olduğunu düşünerek yeni kablo aldım fakat sıkıntı devam etti. Sonrasında baktım ki flex data kablonun ekran paneline girdiği kısma dokununca görüntü gidi geliyor hatta biraz daha ileri gittim :D ekran panelini çok hafif büktüm içe doğru ve görüntü yine gitti. Büktüm derken abartılı bir şey yaptığım düşünülmesin. Laptopu kapatıp açarken ne kadar geriliyorsa ekran o kadar gerdim gibi düşünün. Şimdi tüm bu bilgilerden ben sorunumun ekrandan kaynaklandığını mı anlamalıyım sizce? Sizce ekran çöp mü oldu? Yeni ekran almam gerekiyorsa bile bu ekran satılabilir mi ikinci el olarak?

Gerekiyorsa diye pc modeli: Lenovo Ideapad 510-15IKB

Ekrandaki sıkıntıyı ilk yaşadığımda çektiğim fotoğraf:
https://hizliresim.com/NGk1r7

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Panel kısmında bir sorun var bu belli ama net şudur diyemem. Panel tamiri yapılıyor arızalı bileşen ne bulunup bir ücret karşılığında eksi haline getirilebilir. Ancak bunu bence bu işten anlayan birisine verin. Ürünün kendi servisi veya iyi bir laptop tamircisi olabilir.

KS

mmahmutb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Panel kısmında bir sorun var bu belli ama net şudur diyemem. Panel tamiri yapılıyor arızalı bileşen ne bulunup bir ücret karşılığında eksi haline getirilebilir. Ancak bunu bence bu işten anlayan birisine verin. Ürünün kendi servisi veya iyi bir laptop tamircisi olabilir.

Daha fazla yapabileceğim bir şey olmadığını düşünerek yeni bir ekran sipariş ettim. Sanırım bu şekilde sonlandıracağım bu serüveni :D çok yordu beni. Sizce satılır mı peki bu ekran? Satılırsa ne kadar eder bir fikriniz var mı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamiri ucuz ise tamir ücreti çıkarıldığında ürünün 2. el piyasası neyse o fiyattan satılabilir. Ancak astarı yüzünden pahalı ise o zaman sadece hurda niyetine satılacaktır.

KS

mmahmutb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamiri ucuz ise tamir ücreti çıkarıldığında ürünün 2. el piyasası neyse o fiyattan satılabilir. Ancak astarı yüzünden pahalı ise o zaman sadece hurda niyetine satılacaktır.

Tamamdır teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri