Ekrank kartı driverlarını yükleyince pc donması

Kadir Buzkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dell inspiron 7577 kullanıyorum. gtx 1060 kartı olanı nvidia driverlarını yükledikten sonra pc açıldıktan 1 dakika sonra donuyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Düğmesinden kapatmak dışında. 5 defa servise gönderdim ekran kartında sorun yok dendi ve hiçbir şey yapılmadan geri gönderildi. Artık garanti sürem de bitti. İntel işlemcinin ekran kartını kullanabiliyorum sadece. 1060 kullanılmıyor.(yaptığım çözüm denemeleri:-Ddu unistaller ile driverları silip yükleme
-Pcye format sonrası driverları yükleme
-Servise gönderme

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce verdiğim bağlantılardan sürücünüzü indirin ve sonra internet bağlantısını sistemden kesin. Sonra DDU ile sistemi güvenli modda başlatıp ekran kartını kaldırın. Sonra INTEL GPU birimini yine güvenli modda başlatıp devre dışı bırakın. Sonra GTX 1060 kartının sürücüsünü Windows 7 64bit için bu linkten ve Windows 10 64bit sürüm için bu linkten hangisi ise işletim sisteminiz kurun ve böyle deneyin.

KS

Kadir Buzkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Video tdr failure hatası aldım ve pc mavi ekran verip verip durdu açılamadı bile

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin ana GPU INTEL olarak görünüyor sanırım Güvenli modda başlatın tekrar sistemi INTEL GPU birimini tekrar aktif edin net bağlı olmadan diğer dediğim işlemleri tekrar uygulayın.

KS

Kadir Buzkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bunu daha önceden de yapmıştım bunu yapınca da pc açıldıktan 1 dakika sonra donuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 GPU birimi çakışıyor gibi duruyor size ana GPU biriminin sürücüsünü devre dışı bırakın dedim ama ana GPU birimi INTEL görünüyor sizde. Diğer GPU yani NVIDIA sürücüsü ile hata alıyorsanız sürücü sorunu olabilir bir ihtimal. Eski Beta/Arşiv sürücülerinden 5-6 sürüm geriye doğru gidin belki güncel sürümde sorun yaşıyorsunuzdur. Eğer buda değilse RAM yada Disk arızanız olabilir onları test ederiz duruma göre. Birde Windows 7 kullanıyorsanız Win 10 64bit sürüme geçin faydası olabilir.

KS

Kadir Buzkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
windows 10 kullanıyorum eski sürümleri de denemiştim yine aynı sorun vardı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer GPU arızası yoksa RAM yada disk arızası olabilir. Aşağıdaki RAM testini yapın önce bakalım RAM de sorun var mı?

Birde BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin. BIOS dosyası cihazın model numarasına göre girdiğinizde kendi sitesinde bulunur. Sizin ki eski ise güncelleyin. 

RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir. Testi bitene kadar sürdürün.

KS

Kadir Buzkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nvidia driverını devre dışı bırakınca pc normal bir şekilde çalışıyor yine de ramlerde hata olabilir mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İhtimal değil ama deneyin yinede. GPU kartınızda bir sorun var gibi duruyor servis nasıl sorun yok deyip gönderiyor anlamadım açıkçası. Demediniz mi siz INTEL GPU ile sorun yok ama NIVIDIA sürücüsünü kurunca sistem hata veriyor diye? Kartın BIOS sürümünü güncellemeyi araştırdınız mı?

https://www.techpowerup.com/vgabios/ - Buradan bir bakın GPU-z yazılımından kartınızın BIOS sürümünü kontrol edin bir ihtimal işe yarar güncellemek güncel değilse.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri