Eksikler varmi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
En son pc onerildiginde hersey iyidi ama fiyatlar uctu bende birkac deisiklik yaptim 

Suanki sistem

XPG 512GB Spectrix S40G NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD 

Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı

Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

XPG 16GB(2x8) Spectrix D41 RGB 3200mhz CL16 DDR4 Ram 

WD 1TB Blue 64MB 7200rpm Harddisk

Gigabyte Aorus B450 Elite 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart

GameBooster GB-G3060B RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)

Sapphire Radeon RX590 Nitro+ Special Edition Black OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 

Monitör

Aoc 27" 27G2U 1ms 144hz HDMI,DisplayPort FreeSync Gaming Monitör

Sistem suan boyle eksik varmi diye sorim dedim bide işlemci kutusuz geliyo herhangi bir sorun olmaz deilmi garantisi var biliyorum ama onla uğraşmak istemedimden bunu öğrenim dedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem bu haliyle çok iyi sadece bir kaç önerim var.

Anakartı MSI B450M Mortar MAX , MSI B450 Tomahawk MAX yada MSI B450 Gaming Plus MAX alın. Bu modeller ile anakartı BIOS güncellemesi yapmadan Ryzen 3000 serisi bir işlemci ile kullanabilirsiniz yoksa anakarta BIOS güncellemesi gerekir. Tabi sistemi toplama hizmeti aynı yerden alırsanız onlar günceller ama bence bu önerdiğim anakartlar ile değişim yapın.

İşlemci seçiminiz TRAY garanti vs. durumları aynı ama normalde 50 TL kadar bilemedin en fazla 100 TL fark var normal kutulu versiyon ile bence kutulu alın.

Kasa olarak ise bence ileriye dönük sıvı soğutma desteği olan bir model seçin ne olur olmaz belki sıvı soğutma takarsınız sisteme. Seçtiğiniz modelde destek var mı yok mu hiçbir yerde bilgi bulamadım. Dark Guardian , Dark Prestige bu kasalar hem dahili fanları hemde sıvı soğutma destekleri ile çok iyi ürünlerdir bu ürünleri tercih edebilirsiniz.

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucuyu onceden siz onermistiniz bende size güvenerek fikrimi bu kule tipi soğutucuya yönledirdim sivı soğutucu genede gereklimi

Kasa icinse açık ca söylim hoş bir görüntüsü var ve ön panalde usb girisi fazla oldu icin sectim sizin önerdiniz bir kasa varsa link olarak gönderirmisiniz

He bide 4 tane rgb fani vardiye biraz şekil şukul olmasini istiyorum :d

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yok gerekli değil sıvı soğutma. Sadece ileride almak isterseniz kasa size engel olmasın diye yatırım amaçlı alın diye dedim. Yoksa iyi bir kule soğutma ki önerdiğim ürün iyi bir ürün işinizi fazla fazla görür. Burada amaç yükseltme yaparsanız engel ile karşılaşmayın bu sadece.

Kasa için F/P şık kaliteli ve sıvı soğutma desteğide olan ürün önerim şu modeller olur. Dark Guardian , Dark Prestige bu iki ürün çok iyi modellerdir aynı fiyatta olan pek kasadan daha fazlasını sunarlar.

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ben sinrejiden topluyorum bahtim ki önerdiniz ana kartlar temin edilmemekte başka önere bileceğiniz ana kart varmı bide dark guardian cok güzel ama kda temin edilmemekte prestige serisi ise fanlari büyük cok fazla büyük kasada önere bilirmisinz

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Biraz hasalara bahtım
PowerBoost Unique Serisi VK-G3903S Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Yı sectim güzel kasa :d ve 6 tane fanla beraber geliyo bence dark prestige alacağıma bunu alsam daha iyi

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam şimdi kasada sende hem fikirsen anakart ne olsun senin önerdin hicbir anakart temin edilmemekte

Bide suan sistemde kule tipi hava soğutucu var ya dedim kasada soğutucu sığarmı sığmazmı bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben PowerBoost modelleri önermem ayrıca o kasayı zamanında bende önermiştim ama malzeme kalitesi vs. hiç iyi değil ve fanlarda o kadar iyi değil önermem bu markanın ürünlerini ama karar size kalmış. Kasaya o kadar para verecekseniz bari daha iyi markalara yönelin.

• Aerocool TOR ARGB - 528,90 TL - 280mm boyutlara kadar sıvı soğutma desteği. 2 önde ARGB Fan 1 arkada normal fan toplamda 3 fan ile geliyor. Hava akışı iyi şık kaliteli bir ürün.
  • Cougar Gemini S - 558,70 TL - 360mm boyutlara kadar sıvı soğutma desteği. 5 adet RGB Fan ile geliyor. Hava akışı iyi şık kaliteli bir ürün.
  • Corsair Carbide Series 275R - 551,95 TL - 360mm boyutlara kadar sıvı soğutma desteği. 3 adet normal Fan ile geliyor. Hava akışı iyi şık kaliteli bir ürün.
O iyi olmayan çin malı ürünleri almaktansa bu modellere yönelin.

Anakart olarak ise stokta var Tomahawk modeli. MSI B450 Tomahawk MAX - 853,33 TL bunu alın. Eğer bunu alamazsanız not düşüyorum özellikle bu anakartı alamazsanız Asus TUF B450 Pro Gaming - 788,79 TL bunu alabilirsiniz.

Soğutucu olarak o soğutucu çok büyük değil 155mm yani 15.5cm boyu var. Son attığım kasalarda Aerocool TOR 164mm boyutlara kadar destek sunuyor. Cooger model 175mm ve Corsair model 170mm yani hepsine uygun bir sorun yok soğutucu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
MSI ürünü direkt Ryzen 3000 serisi için onu tercih edin. ASUS güncelleme ile desteğe kavuşuyor güç olarak benzerler ve özellik bakımındanda ben MSI serçerdim Ryzen 3000 serisi için ama ASUS almak isterseniz alabilirsiniz tabi. Güncelleme gerek BIOS 'a yoksa işlemciyi tanımaz.

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam sizi yodum biliyomda termal macun almam gerekmi yoksa kule tipi hava soğutucudan cıkarmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Soğutucudan çıkar ama Aerocool markasının termal macunu ne kadar iyidir bilemem. Termal macun işi biraz deneyim gerektiriyor. 50-100 TL arasına kaliteli bir macun almanızı öneririm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yok alsanız da olur almasanız da. İlk önce bir kendi macununu deneyin eğer ısılar normalse bir sorun yoksa onunla devam edersiniz.

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucunun testini fln arastirdimda bulamadim bilginiz varsa söylermisin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bakın Dark Freezer X126 modeli Ryzen 3600/3700 gibi işlemcileri 60 derece civarında tutuyor bu modelde onun aynısı yani bir sorun yok. Alabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri