Elektrik gittiğinde pc arızası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DicDal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tekrardan selamlar, yeni bir pc toplamaya başladım ve korktuğum şeylerden biride elektrik gittiğinde pc bileşenlerinde yanma, arıza vs. gibi sorunlar. Bunun önüne geçmek için ne yapmalıyım? yoksa yeni teknolojilerde böyle şeylerin sorunu kalktı mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Elektrik gittiğinde pc arızası

İyi bir akım koruma sayısı yüksek bir PSU ürünü alırsanız veya PSU zayıf bile olsa ekstra bir UPS veya Voltaj regülatörü alırsanız sorun olmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Elektrik gittiğinde pc arızası

Bu ürün çok fazla. Bu ürünün yarı fiyatına aynı koruma özelliklerinde kaliteli ürünler var almayın demiyorum ama söyleyeyim dedim. Tek başına yeterli akım koruma özelliklerine sahip UPS veya Voltaj Regülatörüne gerek yok ama işimi garantiye alayım derseniz daha iyi bir markadan bir UPS veya Voltaj Regülatörüne tercih edebilirsiniz sorun yok.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
DicDal' Alıntı:
Tekrardan selamlar, yeni bir pc toplamaya başladım ve korktuğum şeylerden biride elektrik gittiğinde pc bileşenlerinde yanma, arıza vs. gibi sorunlar. Bunun önüne geçmek için ne yapmalıyım? yoksa yeni teknolojilerde böyle şeylerin sorunu kalktı mı?

Hocam yeni nesil parçalarda bir problem olmuyor. Eğer haftada 2-3 kez elektriğiniz gitmiyorsa iyi bir PSU ile kafanız rahat olur. Şu anda elektrik gittiğinde ana akım koruma üniteleri bu durumların önüne geçiyor.

En fazla olanı söyleyeyim; Mavi ekran alırsınız. Windows çöker, format ile çözülür veya reset ile kendisi kurtarır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri