En az Ram Tüketen İnternet Tarayıcılarını Nasıl Tespit Ederiz?

MuhammedColaker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Piyasada çok farklı özelliklerde bir çok farklı tarayıcı olduğunun farkındayım ve bir çoğunun ilgimi çeken çok güzel özellikleri var, ancak bilgisayarıma kurmadan önce internet tarayıcıların ram tüketim oranlarını öğrenmek istiyorum, ben çok fazla sekme açarak kullanan birisiyim (10-20 sekme) Sekme sayısı çok fazla olduğu içinde ram tüketimi bilgisayarda çok fazla artıyor. Tarayıcıları bilgisayara kurmadan tüketecekleri ram miktarlarını öğrenme şansımız var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: En az Ram Tüketen İnternet Tarayıcılarını Nasıl Tespit Ederiz?

Ana tarayıcı olarak Brave kullanıyorum ve daha az RAM tüketen bir tarayıcı bilmiyorum desem yeridir. Sistemimde Chrome, Opera ve Brave kurulu. Bir ara Mozilla da kullanıyordum ama sildim ve birkaç aydır kullanmıyorum. En az RAM tüketimim Brave tarayıcısında oldu. Öneririm.

KS

MuhammedColaker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
RE: Cvp: En az Ram Tüketen İnternet Tarayıcılarını Nasıl Tespit Ederiz?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ana tarayıcı olarak Brave kullanıyorum ve daha az RAM tüketen bir tarayıcı bilmiyorum desem yeridir. Sistemimde Chrome, Opera ve Brave kurulu. Bir ara Mozilla da kullanıyordum ama sildim ve birkaç aydır kullanmıyorum. En az RAM tüketimim Brave tarayıcısında oldu. Öneririm.

Bende yıllardır zaten brave kullanıyorum, onun haricinde Chrome ve Opera gx tarayıcılarıda yüklü ancak internet tarayıcılarını yüklemeden ram tüketimlerini öğrenebilir miyiz bunu öğrenmek istiyorum aslında.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: En az Ram Tüketen İnternet Tarayıcılarını Nasıl Tespit Ederiz?

Yazılımların ne kadar RAM tükettiğini mi öğrenmek istiyorsunuz kurmadan önce? Bu pek olası değil ama siz ölçebilirsiniz. HWMonitör yada HWiNFO yazılımlarından birisini kurun. Tarayıcıyı açmadan önce ki RAM kullanımınızı öğrenin ortalama ne kadar seviyede. Sonra tarayıcıda yaptığınız işleri yapın ve tekrar kontrol edin. Aradaki farkı öğrenirsiniz bu sayede.

Benim sistemimdeki ölçümümde ben sosyal medya vs. kullanmıyorum sadece YouTube ve dizi platformları o kadar bunlar aktifken tarayıcı 300Mb ila 500Mb arası bir tüketimde seyrediyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri