mesela ne önerebilirsiniz hocam sıvı soğutma olarak.Hocam affedersiniz ama 40 bin lira sistem alıp 400 liralık soğutucu kullanmanız biraz garip değil miki zaten 5700x işlemciye güzel bir sıvı soğutma alsanız.
sistemi 2k monitör ile kullanmayı düşünüyorum herhangi bir darboğaz olmaz değil mi ?Hava soğutucu yeterli olur fakat 400tl civarına daha iyi ürünler bulunabilir. Tabi bir de macun almanız gerekir fakat işlemci daha rahat soğumuş olur.
• Dark Freezer X128
• Dark Freezer X129
• Arctic MX-4 2020 4gr
Şayet öyle bir sistemim olsa ben WQHD yani 3440x1440p çözünürlükte bir mönitör alırdım. Hocam sıvı soğutma olarak ben Cougar Aqua kullanıyorum ama daha bir gün oldu tecrübeledim. Bakalım daha kullanayım öyle tavsiye veririm. Ezbere kimseye ürün tavsiye vermiyorum artık kolay kolaysistemi 2k monitör ile kullanmayı düşünüyorum herhangi bir darboğaz olmaz değil mi ?
bu sistemi 2k bir monitör ile kullanmak bir sorun teşkil eder mi sizce, şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarımı abime vermeyi düşünüyorum ve onun için ona 1080p bir monitör alacağım 2k olan monitörümü de bu sistem de kullanmayı düşünüyorum, belki ilerleyen zamanlarda yeni bir monitör alabilirim şu anda öyle bir masrafa girmeyi düşünmüyorum hocam.Şayet öyle bir sistemim olsa ben WQHD yani 3440x1440p çözünürlükte bir mönitör alırdım. Hocam sıvı soğutma olarak ben Cougar Aqua kullanıyorum ama daha bir gün oldu tecrübeledim. Bakalım daha kullanayım öyle tavsiye veririm. Ezbere kimseye ürün tavsiye vermiyorum artık kolay kolay![]()
Hepsini tek bir siteden almak zorunda mısınız? Sistem bileşenleri 40K bütçeye göre biraz tuhaflar. Çoğu bileşen giriş-orta seviye ama işlemci ve ekran kartı üst seviye olmuş.Arkadaşlar ben böyle bir sistem topladım, bu işlerde pek bilgili değilim gereksiz pahalı olan ya da şu parça kötü dediğiniz şeyler var mı, yardımcı olabilir misiniz ?
(bi de işlemci için aldığım hava soğutucu yeterli olur mu.)
evet bütün parçaları tek bir siteden montajlanmış bir halde almak istiyorum, sizce değiştirilmesi gereken parçalar var mı mesela şu parça düşük kalmış bu parça yüksek kalmış gibi.Hepsini tek bir siteden almak zorunda mısınız? Sistem bileşenleri 40K bütçeye göre biraz tuhaflar. Çoğu bileşen giriş-orta seviye ama işlemci ve ekran kartı üst seviye olmuş.
teşekkür ederim, önerilerinizi bekliyorum.Genel olarak komple bir elden geçmesi gerekiyor sistemin. Ben gün içinde size geri dönüş yaparım. Ben öneri yapana kadar farklı öneriler gelir zaten.
Galiba 2. sistemi tercih edeceğim. Tekrardan teşekkür ederim önerileriniz için, çok sağ olun.Sistem 1 : Ryzen 7 5700X CPU + Asrock B550 PG Riptide Anakart + Kingston Fury Beast DDR4 RGB 16GB (1x16GB) 3200MHz RAM x2 Adet + Galax RTX3080 Ti Seious Gaming SG Edition (1-Click OC) 12GB GPU + Raijintek PONOS MS Kasa + Silverstone DA850 850W 80+ GOLD PSU + Arctic Liquid Freezer II - 280mm Sıvı Soğutma - 39.417 TL + SSD : Silicon Power UD70 2TB 3400-3000MB/s - 2.476 TL = 41.893 TL yapıyor burası.
Sistem 1 NOT 1 : M.2 diski ayrı önerdim daha mantıklı fiyata geliyor diye. Takması basittir dert etmeyin.
Sistem 1 NOT 2 : Sistemin toplam bütçesini M.2 diski 1 TB seçip -1000 TL daha düşürebilirsiniz. Performans bileşenlerinden kısmak mantıksızdır, bu yüzden M.2 disk ve RAM gibi kolay yükseltilebilir bileşenlerden sistemin diğer parçalarından kısmadan kısmak doğru karardır. Olmadı 500-512GB SSD + 2TB HDD alınıp kapasite yükseltilip bütçe düşürülebilir.
Sistem 2 : AMD Ryzen 7 5700X CPU + MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi Anakart + GoodRam IRDM PRO 16GB(2x8) Deep Black 3600mhz CL18 RAM x2 Adet + Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+ Special Edition Gaming OC 16GB GPU + MSI 1TB Spatium M470 5000-4400MB/s M.2 SSD + Corsair 4000D Siyah Airflow Kasa + NZXT 850W C850 80+ Gold PSU + Cooler Master MasterLiquid ML360 ILLUSION ARGB 360mm Sıvı Soğutucu + 40.621 TL
Bu 2 sistemden birisini tercih edebilirsiniz.