Eşit Yükseklikte Klavye Için Xda Keycaps Her Zaman Işe Yarar Mı?

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Ben klavye tuşlarının hepsinin eşit yükselikte olmasını istiyorum.Bunun için full set XDA keycaps aldım fakat aklıma halen bi şey takılıyor bu eşit olma kısmında.Her ne kadar keycapsler eşito olsa da switchlerin klavye gövdesine yerleşimi rampasal olabiliyor böyle olsada gene eşit olur mu tuşların yüksekliği tecrübesi olan var mı?

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
@solaris niye sildiniz hocam yazdığınız tam okuyordum?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Sıkıntı yok, bir karışıklık oldu tekrar yazıyorum.

Video daha iyi fikir vermesi ve yükseklik durumu açısından daha iyi bir belirteç

Dakika 1:42 hemen XDA Keycaps montajı ve tuş yüksekliği görseli

Burada da XDA PROFİL KEYCAPS klavyede yükseklikler. (Buradaki vide oda belli ediyor.)

Şurada yükseklik karşılaştırmaları. Sizde klavye kasası ön-arka eşit yükseklikte olduğu için kendi klavye durumunuzu dikkate alırsınız. Yükseltme ayakları kapalı iken.......

XDA profil keycaps eşit yükseklikte orta diye kabul edilen uzunlukta.
Klavye yükseltme ayakları kapalı ve klavye kasası eşit yükseklikte.
Bu durumda rampa yükseltmesi olmadan düz bir hatta olacaüını düşünüyorum.

Son düzenleme:
KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Sıkıntı yok, bir karışıklık oldu tekrar yazıyorum.

Video daha iyi fikir vermesi ve yükseklik durumu açısından daha iyi bir belirteç

Dakika 1:42 hemen XDA Keycaps montajı ve tuş yüksekliği görseli

Burada da XDA PROFİL KEYCAPS klavyede yükseklikler. (Buradaki vide oda belli ediyor.)

Şurada yükseklik karşılaştırmaları. Sizde klavye kasası ön-arka eşit yükseklikte olduğu için kendi klavye durumunuzu dikkate alırsınız. Yükseltme ayakları kapalı iken.......

XDA profil keycaps eşit yükseklikte orta diye kabul edilen uzunlukta.
Klavye yükseltme ayakları kapalı ve klavye kasası eşit yükseklikte.
Bu durumda rampa yükseltmesi olmadan düz bir hatta olacaüını düşünüyorum.
Açıkçası benim şuan klavyem yok ilk keycapsleri aldım ve şuanda klavye almayı düşünüyorum ve araştırma içerisindeyim dediğiniz gibi tam bi düzük için kasanın eğimsiz olması gerekiyor.Size şuan kullandığım klavyenin fotosunu yandan atıcam alışık olduğum yükselti bu.Sizce alacağım kasa rampa olsada beni etkiler mi sonuçta tuşlar eşit parmağımın tuşlar arası geçişte takılmaması için?

Ekli dosyalar

• 85235f40-626a-4c5f-a01b-cda6edbb5f4b.jpg
    85235f40-626a-4c5f-a01b-cda6edbb5f4b.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 10
KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
bu da başka bi açı

Ekli dosyalar

• 73ceaac0-8ed8-4669-bdd6-3392218d318e.jpg
    73ceaac0-8ed8-4669-bdd6-3392218d318e.jpg
    172.5 KB · Görüntüleme: 13

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
XDA tuş başlıkları düz, eşit yükselikte dolayısıyle diğer tuş başlıklarındaki farklı tuşlara farklı eğim ve yükseklik yok. Bu açıdan bunu geçebiliriz

Kasa çerçeve eğim ve yüksekliği. Bu seçeceğiniz klavyeye bağlı olacak. Çoğunda yükseltme ayakları kapalı dahi olsa belirli bir yükseklik farkı eğim var. Fazla değil yazım ve görüş kolaylığı için. (Ön ve araka )

Yazım ve kullanım alışkanlığınıza bağlı

Şu an elinizdeki mevcut ola, bilek desteği ile kulanıyorsunuz. Bu rahatlık sağlayacaktır.
nasıl olabilir eski mebran klavyelerdeki gibi düz tuş başlıklarının kasanın kendi yapısı ile uyumlu biraz daha eğik ama düz tuş şekline benzeyecektir

Elinizdeki klavyeye monte etme imkanı varsa deneyebilirsiniz.

XDA tuş başlıkları

8672-xrhbz4.jpg.jpg

Bunun kasası eşit yükseklikte gibi.
Bundan biraz daha eğimli olur eşit yükseklikte olmayanlarda
Alacağınız klavyenin switchleri ile de uyumlu olması gerekecek.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Benim klavyem razer ornata chroma yani membrane dolayısı ile montaj olmayacaktır.Benim rahatlıkla ilgili asıl sorunum ; cs oynamışsınızdır illaki ben silah bıçak değişimi içi 3-1 tuşlarını kullanıyorum ve cherry tarzı sayı dizisi ve f dizisi kısımlar diğerlerinden çok daha yüksek boyle olunca parmağım oralara geçemiyor çunku keskin bi yukseklik var.Benim klavyemde de zaten gordugunuz gibi full eğimsiz değil biraz eğim var . Gidip arkadaşımın bi klavyesine takıp deneyeceğim bu olayı çunku klavye kasasının eğimine gore degısıyor dediğniiz gibi. @solaris

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Diğer nokta, denerken tuş aralıkları açısından da bakın. Oyunda diğer yanyana tuşlara geçişte aralıklar yeterli mi, yanlışlıkla diğer tuşa basma durumu ve rahatlık açısından.
W,A,S,D de A tuşunun solundaki CAPSLOCK ile arasında boşluk.
Sol el yüzük parmağı buraya giderken (A ya) A nın solundaki CAPSLOCK tuşuna dokunuyor.
Eski tiplerde klavyelerde bu ikisi arasında belirgin bir boşluk olurdu. Şimdi bu tür üretmiyorlar sanıyorum. Artık bunun için pek seçim şansı yok gibi......

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Diğer nokta, denerken tuş aralıkları açısından da bakın. Oyunda diğer yanyana tuşlara geçişte aralıklar yeterli mi, yanlışlıkla diğer tuşa basma durumu ve rahatlık açısından.
W,A,S,D de A tuşunun solundaki CAPSLOCK ile arasında boşluk.
Sol el yüzük parmağı buraya giderken (A ya) A nın solundaki CAPSLOCK tuşuna dokunuyor.
Eski tiplerde klavyelerde bu ikisi arasında belirgin bir boşluk olurdu. Şimdi bu tür üretmiyorlar sanıyorum. Artık bunun için pek seçim şansı yok gibi......
evet şuanda kullandığım klavyede de dip dibe değil harfler ona da bakayım.Ben akko 5075b plus buldum gaming gen yeni ithal etmeye başlamış sizin bana öneriniz var mıdır 2.5k bütçelerde?Akko iyi midir mesela @solaris

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
AKKO kullanma imkanım olmadı.
İki modeli görülüyor. İkisi de koblosuz modeller...
İkisi de hotswap, Akko V3 Piano switch doğrusal olarak geçiyor.

Olabilir tabi beğendiğiniz, büyüklük tercihiniz yönünde
Yalnız
AKKO 5075B Plus Shine bu GASKET MOUNT belirtilmiş

5075B Plus Air bunda GASKET özellik belirtmemişler mi yoksa yok mu bir araştırırsınız.

Kablolu kablosuz ve büyüklük, switch tercih durumuna göre yeni bir başlık açınca forumda,
hem bizzat kullanıp menun kalanlar hemde başka öneriler gelebilir. Bu şekilde seçeneklerden daha kolay belirlersiniz diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
AKKO kullanma imkanım olmadı.
İki modeli görülüyor. İkisi de koblosuz modeller...
İkisi de hotswap, Akko V3 Piano switch doğrusal olarak geçiyor.

Olabilir tabi beğendiğiniz, büyüklük tercihiniz yönünde
Yalnız
AKKO 5075B Plus Shine bu GASKET MOUNT belirtilmiş
keyboard

5075B Plus Air bunda GASKET özellik belirtmemişler mi yoksa yok mu bir araştırırsınız.

Burada yazmışlar ama aynısı mı

Kablolu kablosuz ve büyüklük, switch tercih durumuna göre yeni bir başlık açınca forumda,
hem bizzat kullanıp menun kalanlar hemde başka öneriler gelebilir. Bu şekilde seçeneklerden daha kolay belirlersiniz diye düşünüyorum...
Evet dediğiniz gibi bi forum daha açacağım
Evet dediğiniz gibi bi forum daha açacağım
dediğim klavye buydu bunda hot swap var ve kablolu kablosuz hiç farketmez bana zaten kablolu kullanacağım.Linear olur zaten benım alacağımda

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri