Eski bir bilgisayara ddr2 ram eklemek.

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba. Bilgisayarımın 4 tane ram slotu var ve 3'ü dolu (hepsi 1'er gb, ddr2 ve aynı marka), boş olan kısma herhangi bir ddr2  2gb/4gb  bir ram satın alıp takabilir miyim, uyumlu olur mu? Eğer uyumlu olmazsa mevcut olanları çıkartıp iki tane 2gb ram alıp taksam çalışır mı?

Ekran kartı: ATI Radeon HD 3600 Series

İşlemci: İntel Core 2 Duo E4700 2.6 GHz

Sistem 32 bit ve Windows 7

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Eski bir bilgisayara ddr2 ram eklemek.

İşlemciniz çift kanal ramı destekliyor ramlerinizi elden çıkartıp 4*2 toplam 8 GB ram kullanabilirsiniz. 64 biti de destekliyor işlemciniz bilginiz olsun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Anakart modelinizin özelliklerine bakmak gerek maksimum kaç GB RAM desteği sunuyorsa işlemciniz çift kanal bellek mimarisine izin veriyor yani 4+4 veya 8+8 yapılabilir eğer anakart destekliyorsa tabi. 64 bit desteği de @"BatuhanKLC" zaten belirtmiş var.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Ben bayağı uzun bir yazı yazmıştım neden konuya gönderilememiş anlamadım , Kısacasını yazayım , eğer düşük bütçe ile sisteminizi olabildiğince güncellemek isterseniz şu şekilde yapabilirsiniz. 
İşlemciniz DDR 3 ram ve anakartları destekliyor, uygun bütçeyle 4*2 ddr 3 ram , Ddr 3 ikinci el temiz anakart ve 0 240 GB SSD ile iyi bir performans artışı sağlayabilirsiniz.

KS

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Anakartım  çok eski olduğu için özelliklerine falan bakamadım yani kaç gb ram eklenebilir diye. Cmd den baktığım kadarıyla adı bu kkx726aa-ab8. Verdiğiniz cevaplardan 3 tane 1gb yanına 2 veya 4gb ekleyemeyeceğim kanısına vardım. Zaten 32 bit bilgisayarlar sanırım maximum 4 gb ram taşıyabiliyormuş.

Bilgisayarda sadece lol oynuyorum bazen yayın izlemeye çalışıyorum fakat 1080p de izleyemiyorum çok donuyor (bu donmanın internetle alakalı olmadığını biliyorum sadece twitch,nimotv gibi sitelerde oluyor) bunu ram ekleyerek çözebilir miyim? Eğer en ufak katkısı olacaksa 1gb ddr2 bir ram almayı düşünüyorum zaten çok ucuzlar.

Bilgisayarı ddr3 anakart ve ramler alarak 64 bite yükseltmek için çıkan masraf ne kadar olur? Ayrıca ekran kartımın kötü olduğunu düşünüyorum sistemi yükseltsem ne gibi faydaları olur, valorant veya popüler oyunları 60fps civarı oynatır mı, ya da yukarıda yazdığım sorunu çözer mi? Eğer bilgisayarımı 64 bite yükseltirsem işletim sistemi olarak neyi yüklememi önerirsiniz?

Şimdiden okuyacak ve cevap vereceklere teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

CPUz yazılımını kurup Mainboard kısmındaki verileri paylaşır mısınız nedir ne değildir bir bakalım ürüne.

Bu arada anakart ve RAM masrafı eski teknoloji olduğundan dolayı pahalı olabilir. Yani astarı yüzünden pahalıya patlayabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Pegatron Benicia 1.01 modeli ki ürün özelliklerine baktım maksimum 8GB RAM kapasitesi destekliyor. DDR2 800Mhz hız sınırı var ayrıca.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Eski bir bilgisayara ddr2 ram eklemek.

Canderin01' Alıntı:
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Anakartım  çok eski olduğu için özelliklerine falan bakamadım yani kaç gb ram eklenebilir diye. Cmd den baktığım kadarıyla adı bu kkx726aa-ab8. Verdiğiniz cevaplardan 3 tane 1gb yanına 2 veya 4gb ekleyemeyeceğim kanısına vardım. Zaten 32 bit bilgisayarlar sanırım maximum 4 gb ram taşıyabiliyormuş.

Bilgisayarda sadece lol oynuyorum bazen yayın izlemeye çalışıyorum fakat 1080p de izleyemiyorum çok donuyor (bu donmanın internetle alakalı olmadığını biliyorum sadece twitch,nimotv gibi sitelerde oluyor) bunu ram ekleyerek çözebilir miyim? Eğer en ufak katkısı olacaksa 1gb ddr2 bir ram almayı düşünüyorum zaten çok ucuzlar.

Bilgisayarı ddr3 anakart ve ramler alarak 64 bite yükseltmek için çıkan masraf ne kadar olur? Ayrıca ekran kartımın kötü olduğunu düşünüyorum sistemi yükseltsem ne gibi faydaları olur, valorant veya popüler oyunları 60fps civarı oynatır mı, ya da yukarıda yazdığım sorunu çözer mi? Eğer bilgisayarımı 64 bite yükseltirsem işletim sistemi olarak neyi yüklememi önerirsiniz?

Şimdiden okuyacak ve cevap vereceklere teşekkür ederim.
Şöyle bir baktım ddr 3 Lga 775 soket anakartlar 250-400 arasında değişiyor , pazarlıkla uygun ve iyi alayım derseniz 275 e falan alırsınız iyisini .
DDR3 4 GB ramlerin tanesi 2. El 125 lira 2 adeti 250 lira 
250-300 bandına da bi sata SSD kovalarsınız maliyeti ortalama 750 lira olur . Windows 10 64 bit kurabilirsiniz sisteminize . Bu kombinasyonla kaç FPS alacağınızı bilemiyorum fakat baya performans artışı olur .

KS

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Cevaplarınız ve görüşleriniz için teşekkür ederim, sorularımın cevabını aldım. Duruma göre biraz düşünüp hareket edeceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri