Eski HDDyi Yeni Pcye Nasıl Takabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bilgisayar topladım. 240 GB SSD var ancak oyunlar 80-90gb yer kaplıyor eski pcden kalan 320GB HDD vardı 3 yıl önce kullandım en son durumu nasıl bilmiyorum. Bu HDDyi sağlıklı bir şekilde sistemime nasıl entegre edebilirim? Eski HDDnin içinde fotoğraf, video vs. de var onları da kaybetmemek istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle bir durum var. Diskiniz UEFI sisteme uygun değildir büyük ihtimalle eski bir disk olduğundan. Sisteme normal takacaksınız ama sistem diskin içini görmek için diskinizi UEFI formatta biçimlendirmeniz gerektiğini söyleyecektir size. Ancak diskinizin içinde veri olduğundan bunu yapmak istemeyeceksiniz. Diskiniz eğer sisteme taktığınızda içine girmeye çalıştığınızda bu söylediğim uyarıyı verirse disk UEFI olarak uygun değildir demek oluyor yok uyarı vermez ise sorun yok. Eğer uyarı verirse 3 yönteminiz var. Ya sisteme UEFI olmayan biçimde format atacaksınız. Ya diskinizi sisteme takıp bir veri kurtarma yazılımları ile diskinizin içindekileri kurtaracaksınız ve sonra diski biçimlendireceksiniz. Son seçenek ise diskinizi UEFI olmayan bir sisteme takıp içindeki verileri başka bir diske aktarıp diski UEFI formatta biçimlendireceksiniz.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diski sisteme yerleştirdiğimde mevcut durumun zarar görme ihtimali var mı?(Herhangi bir bileşen için sıkıntı olur mu) Eğer yoksa verdiğiniz 2.seçeneği yapma şansım var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sıkıntı yok takın diskinizi sistem başlangıcını Windows 10 kurulu disk ile yapın hepsi bu kadar. Bu olay öyle bu kadar takıldığınız kadar konuşulacak veya dert edilecek bir olay değil.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pek bilgim yok konu hakkında. Sistem yeni ve montaj sonrasında ilk çalıştırmada sıkıntı oldu bayağı uğraştım düzelttim. Şuan bir şey yaparken birden fazla kez düşünüyorum maalesef. Şuan taktığım zaman sistem yine direkt olarak ssdden mi açar yoksa ayarlamam mı gerekir?(Anakart Asus)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer takacağınız diskin içinde sistem kuruluysa ilk açılışta hangi diskin içindeki sistem ile başlatmak istediğinizi sorabilir o kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri