EVGA FTW3 Ultra RTX 3070 vs ASUS ROG Strix 3070 Ti

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
İşin şakası bir yana , güzel bir karşılaştırma videosu çektim . Çok fazla ilgilenen vardı forumda sonuçları merak ediyordunuz , buyrun içerik yayında. Her iki kart da kart üstündeki normal (silent) modda teste tabi tutuldu. (aşşağıda yazacağım tüm yorumlar %95 oyunlar üzerinde geçerli)
Benim incelememden çıkarımlarım 
1- En önemlisi 3070 dururken 2000 2500 TL fark ile 3070 TI ile almaya gerek yok. Tam tersi orta seviye 3070 yerine üst seviye 3070 tercih edilmeli bu durumda. (Kalan bütçeye kaliteli ram ile 3070 TI geçilir)
2- Rtx 3070 TI in giriş seviyesi ve orta seviyesinin kesinlikle parasını hak etmediğini düşünüyorum. Üst seviye de de eğer render /3d çözümleme gibi işleriniz varsa tercih sebebi olabilir. 
3- Rog beni çok şaşırttı neden ? Lian Li 215 kasamda hem Evga'ya göre fan devri hem de sıcaklıkları yüksekti GDDR6X  farkının farkındayım ama hem performans veremeyeceksin oyunda hem de sıcak çalışacaksın neden ? 
4- Rog Backplate plastik :)
5- Rog da olsa Aura Sync'de sorun yaşıyabilirsiniz :)
6- Güç tüketimi , Rog o kadar anlık pik yapıyor ki , inanılmaz. 
Gelelim Evgaya ;
Gerek fan devri gerek soğutması ama en büyük fark FPS ler ile Rog Strix karşısında şaşkına çevirdi beni.  Kart üzerindeki a-rgb portu fan çoklayıcı (Rog'da 2 adet 4 pın mevcut ) da cabası . Hatta anakartında 3 pin a-rgb yok ama evga Ftw 3 karta sahipsin , Ekran kartı ile senkron çalıştırabilirsin tüm 3 pinlerini . 
Evga daha düşük devirde dahi bir tık daha sesli çalışıyor 2 db civarında. 
Görünüş zevkler renkler ama Rog bi başka duruyor. 
Malzeme kalitesi (plastik - backplate - Fan ) Rog <FTW3 getir götürünü yapar . 
Sonuç olarak 3070 'ın Fps konusunda önüne geçtiği yerler çokca var . Garip mi garip , keyifli mi keyifli bir içerik oldu. Keyifli seyirler.
https://www.youtube.com/watch?v=L2uQ1Pv2oXI
Linki bıraktım , her türlü yoruma açığım . Keyifli seyirler.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Cvp: EVGA FTW3 Ultra RTX 3070 vs ASUS ROG Strix 3070 Ti

3070 Ti bozuk çıktı :) Hocam eline sağlık bence video güzel olmuş.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: EVGA FTW3 Ultra RTX 3070 vs ASUS ROG Strix 3070 Ti

Syqex' Alıntı:
3070 Ti bozuk çıktı :) Hocam eline sağlık bence video güzel olmuş.

Teşekkür ederim dostum , beğenmene sevindim . Tam Batman(Batman) v Süpermen(3070tı) oldu herkes Superman yerden yere vuracağını sanarken Batman dehşet saçtı . :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri