EVGA RTX 3060 XC MODELİ

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
öncelikle merhaba değerli forum üyeleri

biliyosunuz benim ekran kartım arızalı uzun zamandır bununlada uğraşıyorum araştırmadığım şey kalmadı ki arızalanmasına cok sevindim kart arızalandı ancak gerisinde kazandırdığı şeylerde bambaşka neyse konumuza dönelim bu ekran kartını araştırırken yutupta bi arkadaş evga rtx 3060 xc modeli nasıl soğutulur adlı video yapmış ve baktımki bazı forumlardada bu kart kronik sorunlu xc modelleri kötü denmiş adamın videosunda kart 40 dereceden başlıyo aynı bendeki gibi 50 dereceye geliyo ve adam sonra fan ayarı yapmaya başlıyo anladımki bu markanın bu modelleri tahminimce kronik sorunlu kimileride evga markası kötü almayın diyo ki babam en iyi soğutma evga da diye almıştı eğer tüm kartlarında bu sorun varsa ilk 6 ayda 10 numara soğutuyo sonrası nanay boştayken sabit 50 derecelerde dolanıyo kart sizlere sormak istediğim şu bu kartın kronik sorunlu olduğunu demeden servise göndersem zar zor iade yaparlarmı ve ayrıyetten uv yapıldı karta ama içim rahat etmedi 20 dk uv lu durdu kart buda garanti dışı yaparmı sadece 20 dk kaldı uvlu ki uvda evganın kendi sitesinde önerilen ayarlarda yapıldı uv yapan arkadaşta zorla yaptırmıştı eğer ben 4 ay daha bu kartı böle kullanırsam yani oyunlarda 80 derecenin altına inmiyodu lehimleri zarar görebilir demişti ve ekran vermeyi kesebilir demişti buna rağmen garanti dışı olurmu ? ve kronik sorunlu olduğunu demesen değiştirirlermi

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
bu arada kart arızalandığında demediğim şey kalmadı ancak sonra bir baktım bayağı şey öğrendim eksisi fazla ancak artısı bi yandan fazla

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İlk 6 ay sonrası kötü soğutmuyor , üzerinde ki termal macun kuruyor ve fanlar yeterli gelmiyor. Düzenli bakımını yapmanız lazım. Evga kartları da iyidir , kalitelidir. UV Garanti dışı yapmaz ama garantide karta ne yapacaklar ? Termal macun yenilemesi yaptırın.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
her 6 ayda bir termal macunmu yenilenecek hocam ve ayrıyetten bu kadar kısa sürede böle olması normal değil bence işlemcimin termal macunu hala duruyoki ısınmıyo

termal macunluk bir iş değil gibi geliyo bana

minimum1 yıl dayanması lazım max 3-2 yıl dayanması lazım bu termal macunların

İlk 6 ay sonrası kötü soğutmuyor , üzerinde ki termal macun kuruyor ve fanlar yeterli gelmiyor. Düzenli bakımını yapmanız lazım. Evga kartları da iyidir , kalitelidir. UV Garanti dışı yapmaz ama garantide karta ne yapacaklar ? Termal macun yenilemesi yaptırın.
vatana gittik kart arızalı dedi ordaki arkadaşlar servisten geldi servisteki arkadaşlar çizik vs olabilir demişler kart hala ısınıyo sonra bidaha gittiğimizde servis kartı getirmeyin demiş olay bu şekilde

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sağlıklı olan zaten 6 ayda bir yenilenmesi. Daha uzun süreler sıcaklığa göre belirlenir , yoksa 6 ayda bir değişmeli. Minimum 1 yıl değil maksimum 1 yıl olabilir. Arızalı kart geri verilmez. Arıza olsa çalışmaz ki.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
tamam hocam

Sağlıklı olan zaten 6 ayda bir yenilenmesi. Daha uzun süreler sıcaklığa göre belirlenir , yoksa 6 ayda bir değişmeli. Minimum 1 yıl değil maksimum 1 yıl olabilir. Arızalı kart geri verilmez. Arıza olsa çalışmaz ki.
ama o videodaki adam neden öle video cekti ?

onunkide aynı benimki ısıs artıyo

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246

bu video hocam

ve bide madem bu kart iyi soğutması var bu markanın neden sistem toplama videolarının hiç birinde yer almıyo

adamın kartıda boştayken 50 derecelerde benimkide

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sistem toplama videoları Fiyat Performans ürünlerden oluyor. Evga üst seviye sayılacak kartlar üretiyor. Evga kart kullanılan sistem ucuz olmaz.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Sistem toplama videoları Fiyat Performans ürünlerden oluyor. Evga üst seviye sayılacak kartlar üretiyor. Evga kart kullanılan sistem ucuz olmaz.
Fp sistemde olmaması normal ona bişi diyemem ama üst sistemlerde hep msi asus vardı yani bike bile olsun evga markası alınıpta incelenmemiş mesela

Bu pc hocası için demiyorum tüm kanallar için diyorum bi tek donanım arşivinde 3090 ti testinde sadece o kullandı ama 1 kere

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Fp sistemde olmaması normal ona bişi diyemem ama üst sistemlerde hep msi asus vardı yani bike bile olsun evga markası alınıpta incelenmemiş mesela

Bu pc hocası için demiyorum tüm kanallar için diyorum bi tek donanım arşivinde 3090 ti testinde sadece o kullandı ama 1 kere
Sistem yapan firmaların tercihine bağlı olabilir. Evga normalde iyi markadır.

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
dostum adam videoda sadece fan curvelerden bahsediyor. biosunu açıp fan curvelerini gösterirsen bir yere varabiliriz. Fabrikadan çıkmış haliyle fan curveleri tuhaf halde olabilir. Ben RX6600'ümün ayarlarını yapmam gerekmişti sesi fazla olduğu için.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Hocam fanlar çalışmıyoken 50-53 derece ayrıyetten 57 dereceden sonra fanlarım hiç durmuyo çalışıyo

Eğer ad
dostum adam videoda sadece fan curvelerden bahsediyor. biosunu açıp fan curvelerini gösterirsen bir yere varabiliriz. Fabrikadan çıkmış haliyle fan curveleri tuhaf halde olabilir. Ben RX6600'ümün ayarlarını yapmam gerekmişti sesi fazla olduğu için.
Eğer adam boşta iken çektiyse videoyu bilemiyorum ayrıyetten benim fanların yapısı ayarlı sana şöle söliyeyim valorantta ekran kartım 84 derece fanlar %100 oluyo bu normalmi

Hani valorant ekran kartını az kullaanan bir oyun hani şunu anlamıyorum termal öacun sıkıntısı olsa bu oyunda bu kadar ısınmazdı gibi geliyo bana bide fanlar 100 kullanılıyo

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kart çok ısındığı için fan hızını arttırıyor. Dediğiniz gibi oyun ekran kartı kullanan bir oyun değil ama siz yine de macun değiştirmeyi ihmal etmeyin. O da olmazsa ondan sonra tekrar ilgileniriz.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
tamamdır hocam

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
6 ay gibi bir sürede valorant gibi bir oyunda 80 derece normal değil. Hele hele %100 fan kullanımıyla.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
hocam benim kartı ısınıyodu ya acaba ısınmasının sebebi 1950 mhzlerde dolaşması olabilirmi cünkü ayarlara baktığımda boost hızıı 1882 olması lazım 80 derecelere geldiğinde kart 1882 mhzye düşüyo acaba bundan dolayı ısınıyo olabilirmi

oc da yapmadım

1674738607076.png

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ve boşta ikende 18820 mhzlerde 1950 lerde dolaşıyo

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri