Fan Çalışma Standart ' I ?

Revenant

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Arkadaşlar yeni pc topladım ve rust a girdim hem fps hemde cpu değerleri için. fps imde bir sorun yok fakat CPU sıcaklığı fan normal modda çalışırken 88-99 a kadar çıktı. Sonra Aurmory yazılımı vardı geldiğinde asus'un(altta görsel atttım) ondan fan ı turboya çektim. 4 kademesi var silent , standart,turbo,max hız . Standartta bu değeri aldım. Turboya çektiğimde 56 57 derecelere kadar düştü ve 56 ile 60 arası sıcaklıklarda kaldı . Ama turboya aldığımda fandan baya bi ses geliyor. Belki ben bayadır kasa kullanmadığımdan bilmiyorum ama sanki o kadar hızlı döndüğü için bozulacakmış gibi hissediyorum :D . Oyunlarda Fanları turbo mod ' a mı almalı ? Yani bu olayın özeti bu mudur ? Yoksa standart ayarda bu kadar çıkması anormal mi ?
1684434590756.png

sistem soranlar olabilir.
3060ti
12400f i5

KS

Revenant

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Birde fan hızlı çalışması sadece fanın bozulmasını mı etkiler yani ilerde bozulursa kule tipi alırım gibi düşündüm. yani turboda bilemedim fazla sesten dolayı kafam karıştı:D

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Turbo modda kullanmak fan ömrünü kısaltır. Normal modda kullanmak aslında en doğrusu ama sıcaklıklar neden o kadar yükselmiş anlam veremedim. Normal modda fan yüzdesi kaç oluyor ?

KS

Revenant

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Turbo modda kullanmak fan ömrünü kısaltır. Normal modda kullanmak aslında en doğrusu ama sıcaklıklar neden o kadar yükselmiş anlam veremedim. Normal modda fan yüzdesi kaç oluyor ?
valla ona bakamadım . ama fandan ses duymuyordum. monitör gelmediğinden tv ye bağladım 43 inh söktüm şimdide :D

bios güncellemiştim onla alakalı olabilir mi ama yinede cpu fan ı orda turboya ayarlamıştım. gerçi yazılımdan daha iyi oluyor . turboya alır almaz 90dan 56 57 lere düştü. Fan ömrü kısalsın sorun yok bittiğinde kule tipi alırım en kötü.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
valla ona bakamadım . ama fandan ses duymuyordum. monitör gelmediğinden tv ye bağladım 43 inh söktüm şimdide :D

bios güncellemiştim onla alakalı olabilir mi ama yinede cpu fan ı orda turboya ayarlamıştım. gerçi yazılımdan daha iyi oluyor . turboya alır almaz 90dan 56 57 lere düştü. Fan ömrü kısalsın sorun yok bittiğinde kule tipi alırım en kötü.
Turbo mod dışında sanki hiç çalışmıyor yada çok az hızda dönüyor gibi.

KS

Revenant

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Turbo mod dışında sanki hiç çalışmıyor yada çok az hızda dönüyor gibi.
gaminggen den aldım ama termal macun falan mı sürmediler dicemde saçma geldi :D . sanırım bi dahaki açtığımda standartt modda ki dönüşe bakıp güncelleyeceğim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
gaminggen den aldım ama termal macun falan mı sürmediler dicemde saçma geldi :D . sanırım bi dahaki açtığımda standartt modda ki dönüşe bakıp güncelleyeceğim
Macun sürerler de soğutucu altında jelatin oluyor bir ihtimal onu sökmeyi unutmuş olabilirler.

KS

Revenant

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Oyuna göre değil de ortalama 70 derecelerde olmalı. Tabii işlemci ve kasaya göre değişir. 80 Derece üstü olmaması gerekir.
baktım dayanamayıp işlemci fanı turboda 3100rpm dönüyor standartta 760 rpm falandı .

KS

Revenant

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
boştayken işlemci 40- 44 derecelerde . %100 cpu yükünde 3 dakika da 80+ derecelere çıktı. Ama fan 976rpm dönerken sanırım problem var ama anlamadım .

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
boştayken işlemci 40- 44 derecelerde . %100 cpu yükünde 3 dakika da 80+ derecelere çıktı. Ama fan 976rpm dönerken sanırım problem var ama anlamadım .
Kasanız ve soğutucunuz nedir ? 12400F Gibi bir işlemcinin bu sıcaklıklarda olması hiç normal değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri