Fan sesi

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler 

ben pc yİ yenİ topladim hatta buraya da sormuştum toplarken gördüğüm kadariyla fan sesİ bana çok yüksek gelİyo topladiğim pc de İlk aldiğim günden berİ ayni fan sesİnİn çok gelmesİ normal mİ ? yada bİr sorundan dolayimi fan sesİ yükselİyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ses CPU fandan mı yoksa kasa fanlarında mı ve genel olarak ses hava sürtünme sesimi yoksa fandan gelen başka bir ses mi? Eğer kasanız iyi hava akışı olan bir kasa değilse önü kapalı vs. yada önü mesh ama fan sayısı yetersiz veya bulunduğunuz ortam gereğinden fazla sıcak bir ortam ise fan sesi yüksek devirlerde çalışabilir veya ani artış ve düşüşler olabilir. Eğer CPU yani işlemcinizde OC varsa buda bu soruna sebep olur. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın sadece XMP (ASUS anakartlarda D.O.C.P) ayarını açın bu kadar. Anakart modelinizi verin Windows için fan ayar yazılımı var mı bakayım yada siz bakın varsa kurun fan sıcaklık-devir ayarı yapın. Eğer bunlar sorunu çözmez ise kasanızın fanları genel olarak sesli bir yapıya sahiptirler yani fanların yapıları öyle oldukları için sesli çalışıyor olabilirler bunun çareside daha sesiz bir fan almaktır.

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ses CPU fandan mı yoksa kasa fanlarında mı ve genel olarak ses hava sürtünme sesimi yoksa fandan gelen başka bir ses mi? Eğer kasanız iyi hava akışı olan bir kasa değilse önü kapalı vs. yada önü mesh ama fan sayısı yetersiz veya bulunduğunuz ortam gereğinden fazla sıcak bir ortam ise fan sesi yüksek devirlerde çalışabilir veya ani artış ve düşüşler olabilir. Eğer CPU yani işlemcinizde OC varsa buda bu soruna sebep olur. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın sadece XMP (ASUS anakartlarda D.O.C.P) ayarını açın bu kadar. Anakart modelinizi verin Windows için fan ayar yazılımı var mı bakayım yada siz bakın varsa kurun fan sıcaklık-devir ayarı yapın. Eğer bunlar sorunu çözmez ise kasanızın fanları genel olarak sesli bir yapıya sahiptirler yani fanların yapıları öyle oldukları için sesli çalışıyor olabilirler bunun çareside daha sesiz bir fan almaktır.

Sharkoon Night Shark Kirmizi Usb3.0 3x120mm Pencereli̇ Oyuncu Kasa
[size=small]Cooler Master MWE 750W 80+ 2xEPS, Aktif PFC, 120mm Fanlı PSU[/size]

[size=small]KASA VE PSU BUNLAR SİZCE BUNLARDAN DOLAYIMI KASA 3 FANLI YETERLİ GELMEYEBİLİR Mİ ACILIRKEN DAHİ FAN SESİ BİRDEN YÜKSELİP ALÇALIYO SONRA YİNE ÇOK SESSİZ OLAMAMAK ÜZERE BELLİ Bİ SEVİYEDE İLERLİYO HAVA SESİ EKSTRA SÜRTÜNME GİBİ BİR SES YOK YANİ. KASAYTI MI DEĞİŞTİRSEM DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM AÇIKCASI. AKŞAM FIRSATIM OLUPDA FAN SESLERİNE AYRINTILI BAKAMADIM BUGÜN ONA BİR DİKKAT ETMEYE ÇALIŞAYIM İŞLEMCİ FANINDAMI YOKSA KASA FANLARINDAN MI GELİYO SES DİYE AYRICA OC YAPMADIM  BUNUN DIŞINDA SORMAK İSTEDİĞİM BİRŞEY VAR. [/size]
[size=small]FPS İÇİN Bİ PROGRAM AYRINTILI VE MÜMKÜNSE TÜRKÇE KULLANIMI KOLAY :) [/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi kullandığınız güç kaynağının fan sesinin biraz fazla olduğu biliniyor herkes tarafından şikayet edilen bir konu. Kasa ise tam tersi genel olarak fan sesi sorunu olmayan bir kasa ama sıcaklığa bağlı fan devirleriniz normalden yüksek olabilir. Kasa önü kapalı tasarım olduğundan dolayı sıcaklık devir dengesi biraz agrasif olabilir fanların sıcaklık devir ayarını BIOS üzerinden kendiniz yapabilirsiniz.

MSI Afterburner yazılımı en basit detaylı ve türkçe bir yazılımdır.

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi kullandığınız güç kaynağının fan sesinin biraz fazla olduğu biliniyor herkes tarafından şikayet edilen bir konu. Kasa ise tam tersi genel olarak fan sesi sorunu olmayan bir kasa ama sıcaklığa bağlı fan devirleriniz normalden yüksek olabilir. Kasa önü kapalı tasarım olduğundan dolayı sıcaklık devir dengesi biraz agrasif olabilir fanların sıcaklık devir ayarını BIOS üzerinden kendiniz yapabilirsiniz.

MSI Afterburner yazılımı en basit detaylı ve türkçe bir yazılımdır.

GÜÇ KAYNAĞININ SESİNDE BİR AZALTMA YAPMAM MÜMKÜN OLMAZ MI PEKİ ONA KATLANICAKMIYIZ MECBUREN.
BİRDE SANIRIM FANLAR DİREK GÜÇ KAYNAĞINA BAĞLI OLABİLİR BURDAN FAN AYARI YAPABİLİYOMUYUZ YOKSA Bİ APARATLA EKSTRA BİRŞEY YAPMAK GEREKİYOMU ÇALIŞTIĞIM DERDEKİ BİLGİ İŞLEM BÖLÜMÜNDE BÖYLE BİR SORUN OLABİLİR DENDİ ONLARA DA SORDUM ??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O kasa pahalı sayılacak bir kasa serisine ait bir model MOLEX yani direkt PSU çıkışlı fanlar olması pek mümkün değil. Ama kontrol edin yinede bu durumu anakarta bağlımı yoksa kasayamı bağlı.

PSU için eğer ses ondan geliyorsa yapacak bir şeyiniz yok ayarsız o fan ve genel olarak agrasif biraz öyle çalışıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri