FAN VE PUMP SORUN

Serdark

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler,
Ekranda görüleceği üzere thermaltake yazılımında fan hızları gözüküyor fakat msı dragon uygulamasında fan hızları ve pump gözükmüyor. Fan hızı neyse de pump gerçekten öyle mi acaba?

https://i.resimyukle.xyz/y8HQ5b.png

Sıvı soğutmanın pump kablosunu cpu fan1 girişine mi taktı toplayan acaba?

Oğuzhan Koşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar bendede thermaltake 240 lık sıvı sogutma var durum bu 1 ını gormuyor yer degıstırırsem onu okuyor 

V9vWoV.jpg

Oğuzhan Koşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
suan i9 9900 k da takılı onu geçtim :) 3 gun once 4690 k da takılıydı tam modelide thermaltake 3.0 modelden neyse boşda 39 derece idi ben 3 yılda hiç bi şekilde 64 u gormedım max 60 62 oluyordu

KS

Serdark

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende mi sıkıntı var anlamadım kimi oyunda witcher 3 gibi 55 geçmiyor, kimisinde de 75 oluyor battlefield V, payback gibi. Nerde sıkıntı var anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Serdark' Alıntı:
İyi günler,
Ekranda görüleceği üzere thermaltake yazılımında fan hızları gözüküyor fakat msı dragon uygulamasında fan hızları ve pump gözükmüyor. Fan hızı neyse de pump gerçekten öyle mi acaba?

https://i.resimyukle.xyz/y8HQ5b.png

Sıvı soğutmanın pump kablosunu cpu fan1 girişine mi taktı toplayan acaba?

Muhtemelen CPU Fan bağlantısına takılmış ki eğer anakartınızda özel Pompa bağlantısı soketi yoksa CPU Fan bağlantısına takılır. Hız seviyesine gelirsek, her sıvı soğutmada malzeme ve özelliştirmesine bağlı devir oranı değişir. Marka modele göre değişen 2.500 RPM 'e kadar pompa devirleri sağlayan ürünler var. Örnek Corsair H serisinin 240 ve 360 mm olan modellerinde 2000 ile 2500 RPM arasında değişir pompa devirleri sizdeki sıvı soğutmanın tam model adını verirseniz bakabilirsin hangi devirler arasında çalışabiliyor. Şuan 1700 RPM civarındasınız bu ürünlere göre değişir ancak orta/üst seviye bir devir sayılır.

KS

Serdark

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pump soketi var oraya taksam daha yararlı olur mu yoksa kalsın mı?

Bir de mesela oyun içi ısı değerlerini msı after.. İle takil ederken işlemci sıcaklkğı 55 iken birden 75 oluyoe 5 saniye sonra düşüyor artıyor stabil değil. Gerçek sıcaklıkğı ölçemiyor mu acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pump soketine takarsan daha verimli kullanır anakart pompayı soğutmaya katkısı olabilirde aynı kalabilirde ama olması gereken yer pump bağlantısı varsa orasıdır. Bir dene öyle kalsın değerleri kontrol et değişirse sorun budur değişmez ise aynı kalırsada orada kalsın değiştirme.

Oğuzhan Koşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bende suan bazı oyunlarda yuksek sıcaklık sorunuyla bogusuyorum.Sagolsunlar arkadaslarda yardımcı oldu baya.Az önce Cpu ile pumpun soketının yerını degıstırdım. rainbowda max 80 alırken max 72 almaya basladım ortalamada 67 derece gibiydi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıvı soğutmada en öneli 2 şey vardır birincisi pompanın verimli kullanılması ki bazı firmalar bunun farkına erkenden varıp Pompanın daha verimli ve etkin kullanılması için ayrı bir kontrol mekanizması ve güç akışı sağlayan soketler kullanıyor artık. Bu her zaman daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Diğer olay ise Radyatörün yüzey alanının daha geniş ve kalın olması ki kalınlık ta görecelidir kalın radyatörü soğutmak içinde güçlü fanlar kullanmak gibi bir faktör ortaya çıkıyor. Genişlikten kastım ise 240mm ve üzeri boydur 240mm normal tutmak için aşırıyı engellemek yani. 360mm en etkili olan çözümler arasında sıcaklık daha çok alana dağıtılır ve daha serin tutulabilir işlemci. Bunlar etkileyen faktörlerden en temelleridir.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
9000 Serisi intel işlemcilerin watt gücü epey yüksek. Anakartlarda auto bırakılınca işlemcilere yüksek voltaj verebiliyor. Bu nedenle ,bu şekil bırakırsanız,sıvı soğutmaların bile kapasitesi bi yere kadar.

Voltajla 10-15 derece sıcaklık düşürülüyor.Deneyin,faydası tartışılmayacak kadar fazla.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri