Farklı CL değerlerindeki ramleri beraber çalıştırmak

WuF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi sahip olduğum sistemde bulunan Ballistix 8 GB 3000MHz CL16 değerli RAM'ime ek bir RAM daha almak istiyorum ama CL16 RAM'lar stokta yok gözüküyor. Hiçbir yerde stokta kalmamış, acaba aynı RAM'in CL15 değerlisini alsam stabil olarak çalışır mı?
Çalışırsa gecikme değerlerini nasıl eşitleyebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birebir aynı RAM 'i almanıza gerek yok ki sizdeki RAM Elite veya Sport hangi versiyon bilmiyorum ama Sport versiyonu http://www.dfsbilgisayar.com/ballistix-rgb-8gb-3000mhz-blt8g4d30bet4k buradan alabilirsiniz, 350 TL fiyatı var. Yada farklı bir markadan aynı CL değeri Voltaj değeri ve 3000 MHz frekansında başka bir RAM alabilirsiniz. Eğer CL15 bir RAM alırsanız CL15 RAM 'i sizdeki CL16 RAM 'in gecikme sürelerine eiştleyip OC edip kullanabilirsiniz. Ancak bence CL16 aynı voltaj ve frekansta başka bir markadan RAM alın daha iyi olacaktır.

KS

WuF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dual channel olarak çalışırlarmı ? Birkaç farklı sitede okudum çalışsa bile 2666 mhz de çalışacağını söylemişler ne yapmalıyım şimdi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Farklı VL değerindeki RAM leri ilk taktığınızda anakart 2 RAM önce 2133 mhz baz hızda çalıştırır ve sonra siz anakartın sınırına kadar yada istediğiniz değere el ile OC edip CL değerlerini eşitlemelisiniz. Yani öyle 2666mhz vs. hızda çalışır gibi bir durumu yok o bilgi yanlış.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri