maalesef kendi ramim den bulamıyorum farklı marka alsam olur mumavi ekran yeme ihtimalin yükselir
aynı marka aynı model aynı hızda almaya çalış öteki türlü sıkıntı cıkabilir
ve aynı depolama
Faklı marka olabilir ama aynı CL değer ve aynı MHZ almalısın.maalesef kendi ramim den bulamıyorum farklı marka alsam olur mu
CL VE MHZ değeri denk olduğu zaman kullanabilirsin. Ekran kartın AMD ise tavsiye etmem.Konu başlıkta belirttiğim gibi farklı mhz bir ram alacağım kullanan var ise sorun yaşadı mı hiç ?
cl aynı mhz farklı 3200 e 3000 aynı marka amaCL VE MHZ değeri denk olduğu zaman kullanabilirsin. Ekran kartın AMD ise tavsiye etmem.
Yine olur da 3000 çalışır ikisi de. Tekrar ediyorum ekran kartı AMD ise bu şekilde kullanmanı önermem.cl aynı mhz farklı 3200 e 3000 aynı marka ama
hayır ekran kartım nvidia peki 2 el ram almak mantıklımı sizce aynı ramdenYine olur da 3000 çalışır ikisi de. Tekrar ediyorum ekran kartı AMD ise bu şekilde kullanmanı önermem.
2.el önermem.hayır ekran kartım nvidia peki 2 el ram almak mantıklımı sizce aynı ramden
Bence mantıklı değil. Biri 3200 biri 3000 olsa sıkıntı yok 0 alın.hayır ekran kartım nvidia peki 2 el ram almak mantıklımı sizce aynı ramden
bunu alıyorum o zaman bende bunun 3000 mhz olanı var https://www.incehesap.com/corsair-v...c16-8gb-ddr4-3200mhz-gaming-ram-fiyati-45978/Bence mantıklı değil. Biri 3200 biri 3000 olsa sıkıntı yok 0 alın.
dual channel olur dimi bu attığımı alsamBence mantıklı değil. Biri 3200 biri 3000 olsa sıkıntı yok 0 alın.
Evetbunu alıyorum o zaman bende bunun 3000 mhz olanı var https://www.incehesap.com/corsair-v...c16-8gb-ddr4-3200mhz-gaming-ram-fiyati-45978/
dual channel olur dimi bu attığımı alsam
peki rami takmadan veya taktıktan sonra ayar yapmam gerekli mi ? xmp açık şuan
Xmp kapatıp o şekilde tak daha sağlıklı olur. Sonra tekar açarsın.peki rami takmadan veya taktıktan sonra ayar yapmam gerekli mi ? xmp açık şuan
ikisi de 3000 de çalışacak değil mi ?Xmp kapatıp o şekilde tak daha sağlıklı olur. Sonra tekar açarsın.
çakışma yaşarsın o yüzden aynısını almaya özen göster eğer bulamıyorsan cl ve mhz aynı olsun. Fakat bazı anakartlar bu sorunu çözebiliyor ya 4 girişli bir slotlu anakartın olacak ya da 2 ye 2 ayrı slotlu anakartlar bu sorunu çözebiliyor. Fakat biz kullanıcılar bu gibi sorunlara kalmamak için aynı frekans olan bir başka ram alarak sorunu oluşturmadan kapatabiliyoruz.Konu başlıkta belirttiğim gibi farklı mhz bir ram alacağım kullanan var ise sorun yaşadı mı hiç ?
Evetikisi de 3000 de çalışacak değil mi ?
Biz arkadaşın bilgisayarda denemek için kingston 2400 Mhz ram ile Corsair 3200 Mhz ramleri denedik. Corsairler 2400 hızında çalıştı ve kingston ile cl değerleri aynıydı 32 gb ram de 28 gb kadar ram kullanımı gördük hiçbir sorun çıkarmadı
Kafam karıştı yineçakışma yaşarsın o yüzden aynısını almaya özen göster eğer bulamıyorsan cl ve mhz aynı olsun. Fakat bazı anakartlar bu sorunu çözebiliyor ya 4 girişli bir slotlu anakartın olacak ya da 2 ye 2 ayrı slotlu anakartlar bu sorunu çözebiliyor. Fakat biz kullanıcılar bu gibi sorunlara kalmamak için aynı frekans olan bir başka ram alarak sorunu oluşturmadan kapatabiliyoruz.