Format sonra fps sorunu

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam iyi günler, ben cihaza sıfırdan win10 kurduktan sonra lole girdiğimde fps drop yiyorum anlık olarak donmalar vs oluyor. fps bi anda 40lara iniyor . Öncesinde böyle bi sorun yokken son zamanlarda bu sorunla karşılaşıyorum. İşletim sistemin ssd içinde fakat oyunu hdd üzerine kurdum. Bu sorunun nedeninin bu olacğaını düşnümüyorum ama emin değilim o yüzden sizden yardım talep ediyorum. özellikler: i7 4.nesil 2 ekran 8ram

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önceden Win10 mu kullanıyordunuz? Eğer Win7 den filan Win10 sürüme geçtiyseniz Win10 + Oyun için 8 GB RAM yetersiz geliyor olabilir ve anlık FPS düşüşleri bundan olabilir.

Format sonrası ekran kartı sürücünüzü kendi sitesinden (AMD veya NVIDIA) kurup denediniz değil mi? Ayrıca Windows güncellemelerinizi kontrol ettiniz mi?

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam lol oynuyorum sadece ağır oyunlar değil bir de hiçbiryerde sorun yaşamıyorum. sadece oyndayken oluyo. birde görev yöneticisinden performansa baktığımda cpu bi yükseliyo bir düşüyo.  win8.1 kullanıyodum 10 a yükseltmiştm 2 zamanda sorun yoktu format sonrası bu olay olmaya başladı. Bu arada oyunu ssdye kurmamam böyel bi sorun yapar mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD diskinizde bir sorun varsa okuma yazma kısmında anlık FPS düşüşleri veya takılmalar yada çökmeler yaşayabilirsiniz.

Win8.1 ile Win10 arasında RAM kullanımında bir fark yok diyebilirim. Windows 10 biraz daha fazla tüketir ama o kadar fark olacağını düşünmüyorum. Siz garanti olsun MSI Afterburner ile RAM kullanımınıza oyunu oynarken bir bakın CPU ve GPU yüklerinizi de kontrol edin. SS alıp birkaç tane paylaşın.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
jlA6gV.png

jlA6gV.png

iQj618.png

Zyc4iG.png

hIUvug.png

SgkAlA.png

hocam bu şekilde oluyor

hiç değerler oynamıyo nerdeyse, 60 derece falan yazıyor . anlamadım yan.
core temp ile baktığımda 70 falan gözüküyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI Afterburner OSD gösterme yazın internete ve söylediğim değerleri oyun içindeyken MSI Afterburner yazılımı üzerinden kontrol edin ve yine MSI afterburner ile SS alıp paylaşın.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
MSI Afterburner OSD gösterme yazın internete ve söylediğim değerleri oyun içindeyken MSI Afterburner yazılımı üzerinden kontrol edin ve yine MSI afterburner ile SS alıp paylaşın.

9rh8Nv

pNsaNY

bu şekilde çıktı değerler hocam oyun başı 3900ram falan derken bi anda uçuyo bu şekilde değerler. termal macun yeni sürüldü fakat işlemci  de aşırı ısındığını belli ediyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GPU yükünüz çok düşük ve işlemcinizi açmamışsınız yükünü göremiyorum onun. Birde sizin cihazda 2 GPU birimi var görünüyor ki ikisi de yüke girmiş duruyor.

NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız;

1. Masaüstüne sağ tıklayın ve NVIDIA kontrol Panelini açın
  2. 3D ayarlarını yönet'e gidin
  3. Tercih edilen grafik işlemcisi olarak "Yüksek Performans" GPU modelini seçin ve Uygula deyip kapatın.
AMD ekran kartı kullanıyorsanız How to Configure Laptop Switchable Graphics bu bağlantıdan aynı ayarları yapacaksınız.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam o şekilde yaptım ama hala devam ediyor. Termal macun vs yeni sürüldü onun dışında temizlendi. Driverler güncel fakat bu sorun çözülmedi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz 75-80 derece civarında aslında değer olarak laptop için fena sayılmaz ama işlemcinizin kullanımını düşürüyorsa frekans vs. olarak oda ekran kartınızı düşürüyor olabilir kullanım olarak.

Birde güç odaklı sorun var mı diye bakalım. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri buradan Yüksek performansa alıp sistemi dener misiniz.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam onu yüksek yaptım uzun süredir o şekilde kullanıyorum . Hatta şöyle diyebilirim üstteki degerler yüksek performans yaptıktan sonraki degerler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cidden tuhaf sorununuz. Peki macun vs. değişiminden önceki kurulu sistemde bu sorun yoktu değil mi? Yani macun ve bakımlarını önceki sistemdeyken mi yoksa sonra mı yaptınız? Bu önemli çünkü önceden yaptıysanız ve önceki sistemde sorun yoksa şuan ki işletim sistemi odaklı sorununuz var demektir. Ama önceki sistemde bakımları vs. yapılı değildi ama yeni sisteme geçmeden önce yaptım diyorsanız o zaman yaptığınız bakımlardan kaynaklı bir sorun olabilir.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam format öncesi bakımlar yapıldı fakat o zamanda wn10 kurulu olduğu için sadece disk kullanımı 100dü. Format attım pcde kitlenmeler oluşuyo bu fps olayından kaynaklı. aşırı hızlı çalışıyo fakat kilitlenmeler oluyo fps düştüğü için . anlamsız geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben sistemde bu soruna yol açacak şeyleri aşağı yukarı anlattım size ama pek bir sorun görünmüyor genel anlamda. HDD disk mi kullanıyorsunuz bu 100% sorunu halen daha var mı? Belki disk odaklı bir takılma vs. yaşıyorsunuzdur oda FPS i anlık tetikler olumsuz anlamda bir ihtimal o olabilir HDD disk ise tabi. SSD diskte bu tarz bir sorun diski kullanan bir şey yoksa olmaz.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam yok format öncesiydi burdan yardım istemiştim ssd aldım şuan %100 sorunum yok şükür.  ama saçma bi şekilde fps drop yiyorum. Birde şuan oyun vs açık değil sadece ders videosu vs baktığım halde 66-73 arası sıcaklık veriyo işlemci

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim şuan için başka bir önerim kalmadı. Sürücü olaylarını önerdim, güç odaklı sorunlara baktık sıcaklıklar aşırı yüksek değil laptop için ideal seviyelerde. Başka bir önerim şuan için yok.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım hocam. çok acayip bişey şuan anlamsız geliyor şuan bu sorunu yaşamak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri