FORMAT SORUNU LÜTFEN YARDIM EDİN

Berkay Kargılı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows 10 aracı ile taşınabilir harddiskime w10 format usbsini hazırladım sonra atıcağım laptopa biosdan usbyi çalıştırıp güzel bir şekilde hallediyorken kurulum dosyaları hazırlanıyordan sonraki bölümde windows kurulurken hata oluştu dedi sonra flashı geri pcye takıp dosyaları silip tekrar yükledim geri çıkarıp format atıcağım pcye geri taktım biosa girdim boot ekranına girince hiçbirşekilde usb cıhazı gözükmüyor lütfen yardım edin.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Berkay Kargılı' Alıntı:
Windows 10 aracı ile taşınabilir harddiskime w10 format usbsini hazırladım sonra atıcağım laptopa biosdan usbyi çalıştırıp güzel bir şekilde hallediyorken kurulum dosyaları hazırlanıyordan sonraki bölümde windows kurulurken hata oluştu dedi sonra flashı geri pcye takıp dosyaları silip tekrar yükledim geri çıkarıp format atıcağım pcye geri taktım biosa girdim boot ekranına girince hiçbirşekilde usb cıhazı gözükmüyor lütfen yardım edin.
İlkinde hata verdiği için bellek  ile ilgili biosta bi sorun oluşmuş olabilir. Biosu önce bi default yapın.

KS

Berkay Kargılı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Usbyi şimdi geri taktım başka pcde okmuyor usb görünmüyor noluyor lütfen yardım edin Rufus suz yapıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RUFUS ile önce UEFI hazırlayın işe yaramaz ise normal hazırlayın. Şöyle yapacaksınız RUFUS yazılımını buradan https://rufus.ie/ indirin ve çalıştırın. Sonra açılan pencerede,

rufus_tr.png

Bu resimde Aygıt kısmına USB 'nizi seçin ve SEÇ kısmından Windows ISO dosyanızı seçin ve Disk Bölüm Düzeni kısmından önce GPT seçin bu UEFI demek oluyor Dosya Sistemi türünü FAT32 seçin ve BAŞLAT 'a basın bu işlem tamamlanınca Hazır yazacak ve deneyin işe yaramaz ise UEFI değildir diskinizin biçimi o zamanda aynı işlemleri geri yapın ama bu sefer Disk Bölüm Düzeni kısmını MBR olarak seçin bu UEFI olmayan demek oluyor bu işe yarar.

KS

Berkay Kargılı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam tamam yapıcamda şuan o kullandığım usbyi 3 pcdede denedim gözükmüyor usb deliricem benimde değil kuzenin y

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows ekranındamı yani sistem açık halde gözükmüyor. Eğer BIOS 'ta gözükmüyorsa bu USB 'yi hazırlama biçiminizden kaynaklanıyordur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Listede hiç yok diyorsunuz bu durumda tek olasılık kalıyor USB arızalanmış olabilir. O listede gözükmesi gerekirdi. Birde https://www.easeus.com/partition-manager/ bu yazılımı indirip kurun sisteme ve çalıştırın USB 'nizi sökün ve tekrar takın sisteme ve yazılımın USB 'nizi görüp görmediğini kontrol edin. Eğer görünüyorsa işlemleri bu yazılımdan hallederiz. Yok görünmüyorsa USB arızalanmış olabilir ya ucu yada iç aksamından kaynaklı bir arıza.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri