Formattan Sonra Mikrofon Sesi Çok Az Alıyor

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yaklaşık 2-3 saat önce bilgisayara format attım. Önce Windows 10 sonra Windows 11 olarak ikisinde de denedim. Formatı atıp gereken bütün driverları ve programları kurduktan sonra Discord'a girdiğimde arkadaşlarımın sesimin çok az geldiğini söyledi. Ne yapsam da bunun bir çözümünü bulamadım. Forumdaki benzer sorundaki diğer konulardaki yöntemleri de denememe rağmen hala düzelmiş değil. DDU ile Realtek'i kaldırıyorum ve bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar kurulu gözüküyor. (Sistem her açıldığında kendiliğinden hoparlör ses seviyesi 67, mikrofon ses seviyesi 75-85 arasında değişiyor.) Tekrar tekrar driverı kaldırıp kuruyorum. Chipseti de kurdum. Windows Update'i de denedim. Mikrofon erişimi de açık. Realtek Audio Console'da her şey normal. Driverpack Solution da olmadı. Hem ön hem de arkadaki jak girişini denedim. Yine de çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-05-20 004705.png
    Ekran görüntüsü 2023-05-20 004705.png
    40.6 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2023-05-20 004747.png
    Ekran görüntüsü 2023-05-20 004747.png
    24.2 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran görüntüsü 2023-05-20 004831.png
    Ekran görüntüsü 2023-05-20 004831.png
    62.1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Dün aynısı başıma geldi dostum. Ses driverini kaldırdım. Anakartın sitesinden güncel ses driverini indirdim. Kulaklığı taktıktan sonra mikrofonu algıladı bilgisayar. Mikrofon olarak kullan seçeneğine tıkladıktan sonra sıkıntım çözüldü.

KS

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dün aynısı başıma geldi dostum. Ses driverini kaldırdım. Anakartın sitesinden güncel ses driverini indirdim. Kulaklığı taktıktan sonra mikrofonu algıladı bilgisayar. Mikrofon olarak kullan seçeneğine tıkladıktan sonra sıkıntım çözüldü.
Ses driverini kaldırıyorum. (DDU) ile ve bilgisayarı yeniden başlattığında tekrar kuruluyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Windows Update otomatik kuruyor olabilir , onu duraklatın. Kendiniz anakart sitesinden yüklemeyi deneyin.

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Cihazın internet bağlantısını kesin en kolayı

KS

Clychine

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Windows Update otomatik kuruyor olabilir , onu duraklatın. Kendiniz anakart sitesinden yüklemeyi deneyin.
Duraklatmama rağmen tekrar kuruyor. Anakart sitesinden de yüklemeyi denedim.

Cihazın internet bağlantısını kesin en kolayı
Onu da denedim hocam maalesef o da işe yaramıyor. Kulaklık sağlam ses geliyor ve mikrofon çalışıyor. Yine de benim sesim karşıya %5 anca gidiyor. Fotoğrafta göründüğü gibi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri