FPS DROP

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlhan Kartal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım aniden neden olduğunu bilmediğim bir sebebten ötürü drop yiyor. Oyun için değil her şey için geçerli Photoshop kullanırken de aynı şey oluyor, normal tarayıcı da takılırken de oluyor. Bütün güncellemeler falan tamam format attım ama düzelmedi. Son güncellemeleri sildim geri yükledim hiçbir türlü düzelmedi ayrıca bazen kulaklık bağlantım da kopuyor çıkarıp geri takmak zorunda kalıyorum pubgde de mouseum takılıyor defalarca format attım yeni ram takmıştım sorun acaba ondanmı diye düşünüp çıkarttım ancak değil başak diske de kurdum yok sıcaklıklar da normal  GPU  0 a düşüyor görev yöneticisinde falan hep yüksek güç kullanımı yazıyor yaklaşık 4 aydır uğraşıyorum ve bu sıkıntının şiddeti gittikçe artıyor Yardımcı olur musun? Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bileşen bazlı sorun olabilir ama başka bir şey de olabilir. Örnek olarak bir donanım uyumsuzluğu gibi bir şey. Bileşenlerinizi Enes 'in dediği gibi paylaşın önce donanımlarda mı bir şey var bakıp bilgilendirelim sizi. Bu arada size BIOS güncel değilse anakartınızın sitesinden güncel BIOS 'a yükseltin sisteminizi.

KS

İlhan Kartal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlhan Kartal' Alıntı:
Bilgisayarım aniden neden olduğunu bilmediğim bir sebebten ötürü drop yiyor. Oyun için değil her şey için geçerli Photoshop kullanırken de aynı şey oluyor, normal tarayıcı da takılırken de oluyor. Bütün güncellemeler falan tamam format attım ama düzelmedi. Son güncellemeleri sildim geri yükledim hiçbir türlü düzelmedi ayrıca bazen kulaklık bağlantım da kopuyor çıkarıp geri takmak zorunda kalıyorum pubgde de mouseum takılıyor defalarca format attım yeni ram takmıştım sorun acaba ondanmı diye düşünüp çıkarttım ancak değil başak diske de kurdum yok sıcaklıklar da normal  GPU  0 a düşüyor görev yöneticisinde falan hep yüksek güç kullanımı yazıyor yaklaşık 4 aydır uğraşıyorum ve bu sıkıntının şiddeti gittikçe artıyor Yardımcı olur musun? Teşekkürler.
 AMD Ryzen 5 1500X 3.8 GHz.
RAM 8+4 G.Skill, hi level 2400 MHz.
GTX 1050 Ti

Enes Yavuz' Alıntı:
Bilgisayarınızın bileşenlerinizi yazar mısınız ?
AMD Ryzen 5 1500X 3.8 GHz. kankam kafayı yicez çok fazla bilir kişi ile başında uğraştık bulamıyoruz deliricez yani 
RAM 8+4 G.Skill, hi level 2400 MHz.
GTX 1050 Ti
Bu şekilde sıcaklıkla çok normal hatta biraz zaman önce egzos fan taktım çok daha rahatladı Ryzen olmasına rağmen hiç sıcak olmuyor içi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz ekran kartınız uyumlu. RAM de yeterli 12GB sorun yok ama markalar farklı frekans bazlı sorun olabilir. OC varsa RAM ve işlemcide geri alın. Güç kaynağınız nedir?

KS

İlhan Kartal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz ekran kartınız uyumlu. RAM de yeterli 12GB sorun yok ama markalar farklı frekans bazlı sorun olabilir. OC varsa RAM ve işlemcide geri alın. Güç kaynağınız nedir?
şöyle bir olay vat ben ramleri denedim isıkıntının onlarda olmadığını buldum güç kaynağımda 600w cooler master çok da değil 5 yıllık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM leri test ettiyseniz sorun o değildir. Testten kastım tek tek sistemde oyun testi yapmak ki RAM ler tek olduklarında FPS drop oluyor mu anlamanız için. Böyle yapmadıysanız yapın. İşlemcinizde bir sorun varsa anlık frekans düşürüyorsa sorun işlemcide olabilir. Kontrol edin oyunda işlemci frekans ve sıcaklıklarınızı. Ekran kartınız arızalı olabilir FPS drop yapma ihtimali var bunuda frekans ve sıcaklık olarak değerlendirin ama kesin değil bu ekran kartı durumu. Disklerinizde sorun varsa okuma yazma olarak oda ani takılmalar yapar ve FPS kısmını anlık düşürebilir. Güç kaynağınız eski değil ama bir arızası varsa anlık bir bileşenin bir miktar gücünü azaltıyor olabilir genelde çok fazla olursa bu dalgalanma mavi ekran verir ama bu güç kaynağı durumu pek olası değil sadece deneyebiliyorsanız başka güç kaynağı ile onuda deneyin aklınızda soru işareti kalmasın.

KS

İlhan Kartal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM leri test ettiyseniz sorun o değildir. Testten kastım tek tek sistemde oyun testi yapmak ki RAM ler tek olduklarında FPS drop oluyor mu anlamanız için. Böyle yapmadıysanız yapın. İşlemcinizde bir sorun varsa anlık frekans düşürüyorsa sorun işlemcide olabilir. Kontrol edin oyunda işlemci frekans ve sıcaklıklarınızı. Ekran kartınız arızalı olabilir FPS drop yapma ihtimali var bunuda frekans ve sıcaklık olarak değerlendirin ama kesin değil bu ekran kartı durumu. Disklerinizde sorun varsa okuma yazma olarak oda ani takılmalar yapar ve FPS kısmını anlık düşürebilir. Güç kaynağınız eski değil ama bir arızası varsa anlık bir bileşenin bir miktar gücünü azaltıyor olabilir genelde çok fazla olursa bu dalgalanma mavi ekran verir ama bu güç kaynağı durumu pek olası değil sadece deneyebiliyorsanız başka güç kaynağı ile onuda deneyin aklınızda soru işareti kalmasın.
şimdi şöyle memtest ile denedim ayrıca iki tane ramler ve ben tek tek ikisini de denedim diskleride aynı şekilde denedim hepsine ayrı ayrı temiz format attım disklerde de sıkıntı yok geriye test etmediğim ve şüphelendiğim sadece anakart güç kaynağı ve işlemci var ancak işlemciyi izlediğimde hiçbir frekans düşüşşü olmuyor ben ne olur ne olmaz diye dün bilgisayarı derinlemesine temizledim termal macunlarını falan da yeniledim ancak hala sorun devam ediyor GPU bir and anlamadığım bir şekilde 0 dan başlayıp devap ediyor bir de ekran kartı yerine başka ekran kartı ile denedim sorun devam etti bu sadece oyunlarda geçerli değil her şeyde geçerli bir sürü foruma yazdım bir tek burası ilgilendi bu arada çok teşekkür ederim ancak aylardır sonuç bulamadık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz ekran kartınızı besleyebilecek bir işlemci eğer başka ekran kartı ile denediğim dediğiniz kart 1050 Ti kartından güçlü değilse işlemciniz sorun olabilir bir ihtimal. Keza güç kaynağıda yeterli 600W 1050 Ti kartına çok çok fazla zaten. Sorununuz ya işlemci yada güç kaynağı sorunu gibi duruyor. Bunlarıda deneme şansınız varsa deneyin derim.

KS

İlhan Kartal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz ekran kartınızı besleyebilecek bir işlemci eğer başka ekran kartı ile denediğim dediğiniz kart 1050 Ti kartından güçlü değilse işlemciniz sorun olabilir bir ihtimal. Keza güç kaynağıda yeterli 600W 1050 Ti kartına çok çok fazla zaten. Sorununuz ya işlemci yada güç kaynağı sorunu gibi duruyor. Bunlarıda deneme şansınız varsa deneyin derim.
çok sağol bir tek onlar kaldı zaten teşekkür ederim alakan için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri