Fps Düşük Ryzen7 5800X /Rtx3070

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Herkese iyi akşamlar başlıktan da anlaşıldığı üzere fps sorunları yaşıyorum. Steam Pubg oynuyorum. YouTube da aynı özelliklerle olan bilgisayar 1440p ultra da 150-200 arası oynayabiliyor fakat ben en düşük ayarlarda 1080p sürekli droplar yaşıyorum. Ne yaptıysam bir çözüm bulamadım. Arkadaşım temizlettir macun yaptır falan diyor. Size danışmadan bişey yapmak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum lütfen. Herkese iyi akşamlar dilerim.

Edit: söylemeyi unutmuşum. Bilgisayarı ilk aldığım zamanlar yani geçen sene nvidia Dsr Çarpanlarını 2800e almama rağmen 200 oynayabiliyordum. Fakat şu an dediğim gibi son zamanlarda farkettim çok kasıyordu ve 1080p ye çekmek zorunda kaldım 1080p de en düşük ayarlarda 200 fps gene görüyorum ama çok nadir. Genelde droplar oluyor 40 fps e kadar düşüyor.

Ryzen7 5800x
16gb Ram
Nvidia rtx3070 8gb
1Tb Ssd

Ekli dosyalar

• IMG_1514.jpeg
    IMG_1514.jpeg
    4.4 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
işlemci kaç dereceyi görüyor yük altındayken
Hocam şu an bilgisayara uzağım fakat arkadaş bi program indirtmişti bana stress seviyesini ölçmek içinmiş test et dedik anında 90 dereceleri gördü fanlar deli gibi çalışmaya başladı korktum kapattım sonra. Cevabınız için çok teşekkür ederim

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Hocam şu an bilgisayara uzağım fakat arkadaş bi program indirtmişti bana stress seviyesini ölçmek içinmiş test et dedik anında 90 dereceleri gördü fanlar deli gibi çalışmaya başladı korktum kapattım sonra. Cevabınız için çok teşekkür ederim
işlemcinin üzeirndeki fan nedir işlemci ısınınca drop yapar

siz pc nin yanında olunca tekrar açın konuyu ve 100 derecye çıksa bir şey olmaz korkmayın en kötü durumda sistem otomatik kendini kapatıyor

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
işlemcinin üzeirndeki fan nedir işlemci ısınınca drop yapar

siz pc nin yanında olunca tekrar açın konuyu ve 100 derecye çıksa bir şey olmaz korkmayın en kötü durumda sistem otomatik kendini kapatıyor
Abi bu resimdeki gibi fan var bitane işlemcide dediğim gibi bilgisayara uzak olduğum için tam markasını bilemem ama yarın detaylı bakarım. Bu resimden anlaşılır mı bişeyler ? Cevabınız için ayrıca çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_1471.jpeg
    IMG_1471.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 45

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
soğutma yetersiz duruyor kasa da çok küçük ekran kartı büyk falan hava akışı zorlaşıyor önde fan var mı üstte flaan

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
soğutma yetersiz duruyor kasa da çok küçük ekran kartı büyk falan hava akışı zorlaşıyor önde fan var mı üstte flaan
Abi arkada 1 işlemcide bir birde ekran kartın var 2 başkada yok. Kasanın sapı solu kapalı ama delik delik açıklıklar var. Ben bunu hazır şekilde almıştım mediamarkttan

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Abi arkada 1 işlemcide bir birde ekran kartın var 2 başkada yok. Kasanın sapı solu kapalı ama delik delik açıklıklar var. Ben bunu hazır şekilde almıştım mediamarkttan
ah lan kardeşim alma şu kazıkçılardan kasanın modeli ne biliyor musun ona fan al ya da yeni bir kasa belki işlemciye de gerek kalmaz fan almaya

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Abi bu resimdeki gibi fan var bitane işlemcide dediğim gibi bilgisayara uzak olduğum için tam markasını bilemem ama yarın detaylı bakarım. Bu resimden anlaşılır mı bişeyler ? Cevabınız için ayrıca çok teşekkür ederim
kasa gercekten cok kücük 2 fanlı ekran kartı olmasına ragmen böyleyse...
kule tipi sogutucu yetersiz sıvı sogutma sart X modeli normal 5800den daha cok ısınan bir model

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
ah lan kardeşim alma şu kazıkçılardan kasanın modeli ne biliyor musun ona fan al ya da yeni bir kasa belki işlemciye de gerek kalmaz fan almaya
Abi keşke kasayla halllolacaksa yarın hemen alayım ama nasıl takacağım hiç anlamam bide kasayı aldıktan sonra eski fps kere geri dönermi dersin

kasa gercekten cok kücük 2 fanlı ekran kartı olmasına ragmen böyleyse...
kule tipi sogutucu yetersiz sıvı sogutma sart X modeli normal 5800den daha cok ısınan bir model
Anladım abi keşke kasayla hallolsun hemen alırım

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Abi keşke kasayla halllolacaksa yarın hemen alayım ama nasıl takacağım hiç anlamam bide kasayı aldıktan sonra eski fps kere geri dönermi dersin

Anladım abi keşke kasayla hallolsun hemen alırım
kasalarda pahalı şimdi de :D sana bi soğutma birde kasa iyi gider

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Anladım abide sadece bi kasa bi soğutma o derece rahatlatacak mı oyunu. Madem öyle bu adamlar niye bu sisteme böyle küçük kasa yapmışlar aklım almıyor
İşte hazır sistemler garip bi durum şey gibi

veganların yemeklerini yiyen havyanları yiyen adamları veganların sevmemesi gibi

HAHAHAHA

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
İşte hazır sistemler garip bi durum şey gibi

veganların yemeklerini yiyen havyanları yiyen adamları veganların sevmemesi gibi

HAHAHAHA
Tamam abi ozaman ben bi kasa alayım birde soğutma değilmi ? Peki kasayı nekadar büyük alayım ? 4070ti sığacak kadar alayımmı ilerde ekran kartı yükseltecek olurum belki. Birde temizliğini kendim yapıp macunu da kendim takıp kasaya kendi ellerimle aktarabilirmiyim sence ? Yurtdışındayım işçilik aşırı pahalı bilgisayarcıya vermek istemedim o yüzden buraya yazdım

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Tamam abi ozaman ben bi kasa alayım birde soğutma değilmi ? Peki kasayı nekadar büyük alayım ? 4070ti sığacak kadar alayımmı ilerde ekran kartı yükseltecek olurum belki. Birde temizliğini kendim yapıp macunu da kendim takıp kasaya kendi ellerimle aktarabilirmiyim sence ? Yurtdışındayım işçilik aşırı pahalı bilgisayarcıya vermek istemedim o yüzden buraya yazdım
her şey gibi bunda da dikkatli olursan her türlü sorunsuz yaparsın ama alıcağın soğutmanın kasana falan sığması lazım

o yüzden sen bi kasa beğen at buraya sonra soğutucu bakalım

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
her şey gibi bunda da dikkatli olursan her türlü sorunsuz yaparsın ama alıcağın soğutmanın kasana falan sığması lazım

o yüzden sen bi kasa beğen at buraya sonra soğutucu bakalım
Abi
genişlik 230mm
Yükseklik 520mm
Derinlik 522mm

içerisindekiler:
Önde 3 fan
Arkada 1 tampon

üstündede 2 fanlık boş yer var orayada 2 fanlı cpu sıvı soğutma alayım diyorum

ikisinin resmini de ekledim abi
Cevapların için çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_1521.png
    IMG_1521.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1523.png
    IMG_1523.png
    2.4 MB · Görüntüleme: 5

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Abi
genişlik 230mm
Yükseklik 520mm
Derinlik 522mm

içerisindekiler:
Önde 3 fan
Arkada 1 tampon

üstündede 2 fanlık boş yer var orayada 2 fanlı cpu sıvı soğutma alayım diyorum

ikisinin resmini de ekledim abi
Cevapların için çok teşekkür ederim
kasa kaç dolar

ve soğutucu

birde sen yurt dışındayın dimi başkası ile karıştırmıyorum

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
kasa kaç dolar

ve soğutucu
Abi bugün bir bilgisayarcıya daha danıştım burdan cevap alamayınca yanlış anlama hafta sonuna yetiştirmek istiyorum burda kargolar çok yavaşta. onun tavsiyesiyle sırasıyla şunları sipariş ettim sizce nasıl iyimidir toplamda 230 falan tuttu

Ekli dosyalar

• IMG_1528.png
    IMG_1528.png
    865 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1529.png
    IMG_1529.png
    989.3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1530.png
    IMG_1530.png
    859.1 KB · Görüntüleme: 7

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Abi bugün bir bilgisayarcıya daha danıştım burdan cevap alamayınca yanlış anlama hafta sonuna yetiştirmek istiyorum burda kargolar çok yavaşta. onun tavsiyesiyle sırasıyla şunları sipariş ettim sizce nasıl iyimidir toplamda 230 falan tuttu
güzel güzel ama belki kasada daha istediğin bi model alabilrdin o fiyatlara ama olsun soğutucu ve termal macunda sağlam markaların hayırlı olsun

ben mesela fractal desing i çok beğeniyorum özellikle şu modelini https://www.fractal-design.com/products/cases/torrent/

KS

SoloturkEmre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
güzel güzel ama belki kasada daha istediğin bi model alabilrdin o fiyatlara ama olsun soğutucu ve termal macunda sağlam markaların hayırlı olsun

ben mesela fractal desing i çok beğeniyorum özellikle şu modelini https://www.fractal-design.com/products/cases/torrent/
Kasayı zaten ben beğenmiştim ya abi dün sizede atmıştım oda dedi zaten çok iyi bir marka seçmişsin dedi inşallah öyledir çok teşekkür ederim abi sence fps sorunu çözülürmü

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri