FPS DÜŞÜŞÜ AŞIRI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emre Gozgoren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CS-GO DA 80 FPS ALIYORUM FPS KISITLAMASI YOK ULTRA AYARLARDA DÜŞÜK MÜ ?

Sistemim
İŞLEMCİ = RYZEN 3 1200 o.c yaptım 4.29 GHz
RAM = CORSİAR DRR4 8GB 2400 MHZ
ANAKART = GİGABYTE B450M DS3H
EKRAN KARTI = GİGABYTE RX570 4GB
SSD = 120GB SANDİSK
HDD = SEAGATE 500GB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Emre Gozgoren' Alıntı:
CS-GO DA 80 FPS ALIYORUM FPS KISITLAMASI YOK ULTRA AYARLARDA DÜŞÜK MÜ ?

Sistemim
İŞLEMCİ = RYZEN 3 1200 o.c yaptım 4.29 GHz
RAM = CORSİAR DRR4 8GB 2400 MHZ
ANAKART = GİGABYTE B450M DS3H
EKRAN KARTI = GİGABYTE RX570 4GB
SSD = 120GB SANDİSK
HDD = SEAGATE 500GB

LOW ve HIGH ayarlarda 150-200 FPS arası almanız gerek. Yaptığınız O.C. işlemi abartı Ryzen 1200 işlemcisi için eğer Stok soğutucu kullanıyorsanız sıcaklık işlemci performansını düşürür buda FPS 'i etkiler ve stabil bir O.C. yapmamışsanız ki en fazla Stok soğutucu ile 3.9 Ghz civarı ve sıvı soğutma ile 4.0 Ghz maks. 4.1 Ghz değerlerini gördüm nette sizinki stabil bir değer değil bence. O.C. işlemini geri alın ve bu şekilde deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O.C. geri çekilince sistem 80 FPS civarından 110 FPS ' çıkmış buda önceki O.C. değerinizin stabil olmadığını gösterir. Ancak 50 FPS 'e düşmesi drop yiyorsunuz demektir. Öncelikle işlemcinize düzgün bir O.C. işlemi uygulayalım. 3.9 Ghz stok soğutucu ile idealdir. 3.9 Ghz hıza çıkarın ve voltaj değerinizi 1.3V ile başlatıp test tabi tutun.

Test yazılımları ve sıcaklık incelemesi için gerekli yazılımlar.
Sıcaklık takibi için https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html bu yazılımı indirin.

İşlemci stabilite testi için aşağıdaki yazılımları kullanabilirsiniz. Prime95 en çok kullanılanıdır. Ama garanti olsun diye diğer yazılım ilede 10 dk. teste tabi tutun sistemi ve bu sırada işlemci sıcaklıklarını kontrol edin 70 derece civarı mask. toleransınız olsun fazlası uzun vadede zarar.

Prime95 : https://www.mersenne.org/download/
HeavyLoad : https://www.jam-software.com/heavyload/

NOT: Eğer 1.3V ile mavi ekran vs. gibi bir hata alırsanız 1.32V vs. diye azar azar 1.4V maks. olacak şekilde çıkıp denersiniz. Eğer 1.3V 'ta sorun olmaz ise performans testi yaparsınız.

CINEBENCH R20 - http://http.maxon.net/pub/cinebench/CinebenchR20.zip yazılımını indirin. O.C. öncesinde bir test yapın tek çekirdek ve çok çekirdek testi ve sonuçları yani aldığını puanları not edin. Sonra O.C. sonrası mavi ekran vs. kapanma sorunu yoksa tekrar CINEBENCH R20 testi yapın ve puanlar artımış mı kontrol edin. Eğer artış varsa performansınızda artmış demektir.

MSI Afterburner yazılımınızda darboğaz gözükmüyor ama işlemci performansı ciddi FPS artışına sebep olan unsurlardandır.

NOT: 8 GB RAM kapasite olarak yeterli ancak AMD sistemlerde RAM frekansı FPS 'i çok etkileyen bir unsur ve 2400 Mhz RAM AMD bir sistem için çok düşük buda ortalama oyundan oyuna değişir ama büyük oyunlarda 20 ile 30 FPS kayıp demek ve CSGO 'da ortalama 50 FPS 'e varan bir kayıp söz konusu. https://www.youtube.com/watch?v=B20sgr-zgj0&t=2m25s bu videoda 4.0 Ghz OC bir R3 1200 işlemcisini 2133 / 2666 ve 3200 Mhz RAM testi ile kaç FPS fark oluşuyor görebilirsiniz.

NOT: Son bir olay birde GÜç kaynağınızı belirtir misiniz, yetersiz güç kaynakları performans sorunu açabilir buda bir olasılık.

KS

Emre Gozgoren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HeavyLoad testi= sıcaklık en az 45 en fazla 52 derece gördü
prime95 testi = sıcaklık en az 47 en fazla 60 derece gördü
AİDA64 testi = sıcaklık en az 45 en fazla 55 derece gördü
görev yöneticisinde işlemci %79 calışıyor ama programlarda %100 olarak gözüküyor
güç kaynağım rampage 600w 80+bronze
fps artışı yok halen 50 ile 110 arası

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Emre Gozgoren' Alıntı:

Videoda ayarlar HIGH ayarlarda sizdede böyle mi? Benim söylediği FPS oranı LOW ayarlar için geçerli. CSGO 'da genelnde LOW tercih ediliyor ki bende LOW ayarlara ait FPS 'i paylaştım sizinle. Video 'daki gibiyse normal sayılır ama RAM halen daha dediğim gibi sisteminizdeki en zayıf parça şuan frekans olarak AMD RAM 'e çok ihtiyaç duyar ve frekans ne kadar yüksek o kadar FPS demek AMD 'de.

KS

Emre Gozgoren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet yüksek ayarlarda oynuyorum. ama bir tane daha sistemim var
özellikleri
intel g4400
4gb 2400mhz ram drr4
asus r9 270x 2gb ekran kartı
gigabyte a110m anakart
bu sistemde yüksek ayarlarda en az 100 en fazla 160 fps vermesi mantıklı mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Mantıklı değil tabi ki şimdi biraz baktım RX 570 için CSGO HIGH ayarlar FPS durumu ortalama 180 FPS almanız gerek RAM frekansınızdan dolayı 20 FPS az olabilir ama ortalama 150-160 FPS almanız gerek ve sizde ortalama 110 FPS civarı ise sistemde bir sıkıntı var demektir ama donanımsal değil sorun yazılımsal bir sorun. Sisteminizde donanımsal bir sorun ve uyumsuz parça yok çünkü. Önce Ekran Kartı sürücünüzü DDU yazılımını indirip sistemi Güvenli modda başlatıp yazılımı kullanarak kaldırın ve güncel yazılımı sistemi normal başlatıp tekrar kurun işe yaramaz ise bence sisteminize temiz bir format atın, Windows veya başka bir yazılımdan kaynaklı bir sıkıntı yaşıyorsunuzdur büyük ihtimalle. Format atmak işe yarayabilir.

KS

Emre Gozgoren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
temiz format kurulumu yaptım fps 100 üzerine cıkmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sisteminizde genel bir darboğaz sorunu yok bence, işlemciniz ile RX 570 CSGO oyununda ortalama 150 FPS+ vermeli. RAM 'den kaynaklı sorununuz var gibi tek bir 8 GB 2400 Mhz FPS 'durumunuzu düşürüyor. Daha öncede söyledim AMD işlemciler özellikle Ryzen serisi RAM 'e çok ihtiyaç duyuyor. Frekans düşük ve kanal yapısıda 1 tane olduğu için FPS 'iniz düşük. Örneğin 3000/3200 Mhz hızında yine 8 GB ama 4 + 4 şeklinde bir RAM kullansaydınız çok daha fazla FPS alırdınız. Bir sorun yok sisteminizde sadece performans odaklı bir RAM almadığınız için sorun yaşıyorsunuz. Bu sorunu yaşayan bir düzine kişi buldum nette ve hepsi RAM değişimi sonunda sorunlarını çözmüşler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri