FPS VE İŞLEMCİ SICAKLIĞI

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Acer Nitro Laptop um var 1050Tİ İ5 8 Nesil 16gb Ram, Misal FİFA 19 OYNUYORUM Batarya ya takınca herhalde oyun grafikleri yükseltiyor otomatikte grafik bir renk vs artıyor ama işlemci 90 derecelerden inmiyor soğutucu çok ses çıkartıyor. Fps olarakta 120 lerde iyi bir fps veriyor ama işte işlemci sıcaklığı fazla oluyor hep 90 bu normalmi ve ya nasıl çözerim.
Not : Bataryada prizsiz oyunu açınca ısınmıyor bu kadar büyük ihtimal grafikleri düşük tutuyor o sıra otomatikte olduğu için oyun grafik ayarları.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bataryayı prize bağladığınızda sistem güç seçenekleri modunu maksimum performansa alıyordur buda işlemci frekansı vs. artışı demek oluyor 90 derece ciddi bir rakam ve risk faktörü demek oluyor. İyi bir Laptop soğuğutucusu bir miktar işe yarayabilir ama illede sıcaklığı her iki durum içinde düşürmek isterseniz frekansın düşmesini sağlamamız gerek ki bunu da Güç Seçeneklerinden halledebilirsiniz.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuma gidin ve buradaki seçenekleri teker teker deneyin. Sadece seçmeniz yeterli olacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu ayar oyunlarda hangi grafik birimini kullanacağınızı seçtiğiniz bir ayar. NVIDIA seçerseniz ki zaten otomatik kendisi seçmiş ekran kartını kullanır. Diğeri seçilirse işlemci kullanılır ama zaten o seçili değil NVIDIA seçili bunun ile alakası yok yani.

Sizin cihazda kronik bir sorun var gibi güç odaklı bence bir servis yada tamirciye götürün cihazı.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı alalı 1 2 ay oldu daha ssd taktırmak için servise de bırakmıştım bir ara zaten. Yani bu servislik bir iş mi diyorsunuz sıkıntılı ürün olma ihtimali vs. varmı ? Bunu kesin olarak nasıl anlarım testle vs anlama şansım varmı bilgisayarın durumunu. Daha önecede yazdığım gibi prize takılı değilken ses yapmıyor fan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımsal yada bir ayara bağlı olsaydı dediğim yöntemler ile çözülürdü. Hem biraz düşününce zaten cihaz kaynaklı bir sorun olduğu belli ürün prizde iken dafa fazla fan sesi yapıyor hemde bariz sıcaklık sorununuz var. 90 derece ve üzeri ciddi rakamlar.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normal bir bilgisayarcıya görtürüp göstersem problemi garantiyi bozmadan çözebilirmi. Çünkü garantiye yollasam 15 20 günü bulur benim bu sürede projelerim var bilgisayar bana kesin lazım yollayamam bilgisayarcı anlar mı çözüm önerisi vs suna bilirmi bilgisayarcılar ne önerirsiniz.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birde son bir şey sorayım Battlefield 1 oynayıp baktım fps e yüksel performansta gene 95 derece sıcaklığı buldu fakat dengelli ye alınca 70 75 arası kalıyor sıcaklık bu normale işaretmi yoksa sıkıntılımı genede. Fifa 19 da kollar ayarlansın diye x360ce diye bir program kullanıp 2 kol takıyorum öyle oynuyoruz acaba kollardan dolayı olma ihtimali varmı kolsuz girip dengeli de oynayınca 65 70 ısınma oluyor yüksekperformans ta 85 90

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yüksek performansta işlemci son hızlara çıkabiliyor buda işlemcinin daha çok ısınmasına sebep oluyor ama dengeliye alınca işlemci o kadar yüksek frekansa çıkmadığından sıcaklık daha düşük oluyor bu genelde tüm laptoplarda böyle olur ama 80 derece üzeri çok ciddi rakamlar ki sizde 95 derece çok ciddi bir rakam bu normal değil. Yani kesinlikle ya cihazda kronik bir soğutma sorunu var yada sizdeki üründe bir sorun var. Kronik ise yapacak bir şey yok laptop soğutucusu ile vs. düşürmeye çalışacaksınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Termal Macun işlemci ile soğutucu arasına sürülen bir yarı sıvı bir macundur ve taşınabilir cihazlarında fabrikasyon sürecinde sürülürler. Aşınma oranı ise ortalama 1 senedir aşağı yukarı en geç iki senede bir yenilenmesi gerekir.

Ürünün yorumlarını genel yabancı ve türk kişiler tarafından yazılan yorumlarını okudum genel olarak kullanıcıların %60 civarı çok fazla ısındığından şikayet etmiş yani kronik bir sorun diyebiliriz.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım yani her kimde varsa aynı ısınma oranı var bilgisayar o ısınmaya dayanacak şekilde dizayn edilmiştir ama mutlaka. Isınmayı biraz daha indirmek için ne önerirsiniz soğutucu var untervood diye bir şey varmış yapmakta istemiyorum çok ne olduğunu çok bilmiyorum. Güç seçeneklerinden, işlemci güç yönetimi oradanda en yüksek işlemci durumuna girip %100 olan oranı 95 lere vs çektim denemedim ama artısı olurmu bu yaptığım işlemin sanırım işlemciyi %100 de kullanmıyor böyle yapınca.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Herkes bu durumdan şikayetçi değil ama çoğunluk ısıdan şikayet etmiş.

Yapabilecekleriniz ise Güç Yönetimi kısmını Dengeliye alacaksınız ve kaliteli bir Laptop soğutucusu alacaksınız hepsi bu kadar. Bunların ikisi birlikte sıcaklıkları düşürür.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri