Freedos doğru adımlar

Özgür Aksaka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ilk defa masaüstü pc siparişi verdim bugün geliyor. Yapmam gereken bir şey var mı yoksa direk takıp çalıştırıyormuyuz ?

Daha önce hiç Windows yüklemedim. Açınca PC ne ile karşılaşcağımı dahi bilmiyorum. Nasl yapmam gerekiyor en basit yolu nedir ?

Windows key satın alıp sonra diğer geri kalan driverlar mı yüklemem gerekiyor ?

Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu video işinizi görür. FreeDos yani işletim sistemi kurulu olmayan sistemlerde direkt USB belleğe bir Windows hazırlayıp kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında veya öncesinde Windows Key alıp sistem kurulumunda yada sonrasında aldığınız KEY 'i gibi sistemi aktif edebilirsiniz.

Sonrasında yapmanız gerekenler ilk başta Windows güncellemelerini durdurun ki ekran kartı sürücüsünü kendisi kurmasın. Siz AMD veya NVIDIA sitesinden ekran kartınızı indirip kurun. Sonra sistemi yeniden başlatıp Windows Güncellemelerini yapın. Sonra sistemi yeniden başlatıp anakart çipsetinizi hangi işlemciniz varsa INTEL için INTEL 'in sitesinden AMD ise AMD sitesinden anakartınızın çipsetine göre yani örnek olarak AMD için A320/A520/B350/B450/B550/X370/X470/X570 hangisiyse artık INTEL içinde benzer hangisiyse artık kurup başka bir şey kurmanıza gerek yok.

Eğer Ağ veya Ses kartı sorunu yaşarsanız Anakartın kendi sitesinden Ağ ve Ses kartı sürücünüzü kurabilirsiniz.

KS

Özgür Aksaka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler oldu sağolun.

Birde bi soru daha sormak istiyorum. Şimdi bendeki anakart Asus b450 dragon. Biraz kurcalarken bi program buldum > Asus Suite diye bişey. Orda 2 seçenek var CPU tarafında. Biri Optimized by Asus ( normal ) diğeri ise Extreme yazıyor. Seçili olan Optimized idi. Bunu böyle bırakayım mı yoksa oyunlarda fps almak için Extreme mi seçmem lazım ? 

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu video işinizi görür. FreeDos yani işletim sistemi kurulu olmayan sistemlerde direkt USB belleğe bir Windows hazırlayıp kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında veya öncesinde Windows Key alıp sistem kurulumunda yada sonrasında aldığınız KEY 'i gibi sistemi aktif edebilirsiniz.

Sonrasında yapmanız gerekenler ilk başta Windows güncellemelerini durdurun ki ekran kartı sürücüsünü kendisi kurmasın. Siz AMD veya NVIDIA sitesinden ekran kartınızı indirip kurun. Sonra sistemi yeniden başlatıp Windows Güncellemelerini yapın. Sonra sistemi yeniden başlatıp anakart çipsetinizi hangi işlemciniz varsa INTEL için INTEL 'in sitesinden AMD ise AMD sitesinden anakartınızın çipsetine göre yani örnek olarak AMD için A320/A520/B350/B450/B550/X370/X470/X570 hangisiyse artık INTEL içinde benzer hangisiyse artık kurup başka bir şey kurmanıza gerek yok.

Eğer Ağ veya Ses kartı sorunu yaşarsanız Anakartın kendi sitesinden Ağ ve Ses kartı sürücünüzü kurabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğiniz ayar işlemci içinse ellemeyin yok fan içinse değiştirebilirsiniz. İşlemci içinse ellemeyin dememin sebebi OC işlemi otomatik yapılmaz önermem ki zaten anakart çokta güçlü bir model değil.

KS

Özgür Aksaka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Valla ne işe yaradığını pek anlamadım ama siz öyle diyorsanız bırakayım. 

Birde ramlerin doğru hz çalıştığını nasıl öğrenebilirim ? Gaminggenden aldım kendileri yapıyolar mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Görev Yöneticisi Bellek kısmından aşağıda RAM 'in kaç frekansta çalıştığını görebilirsiniz.

O ayar işlemci odaklı OC ellemeyin. Fan için o yazılımda ayrı bir bölüm var FanXpert adında bir bölüm.

KS

Özgür Aksaka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bellek kısmına geldim şimdi CPU altında hız 4.16GHz yazıyor orası mı ? Temel hız 3.59ghz gösteriyor. 

FanXpert kısmında en son seçenek "Full Speed" var. Onu seçtim. 

ugur.gozaydin' Alıntı:
Görev Yöneticisi Bellek kısmından aşağıda RAM 'in kaç frekansta çalıştığını görebilirsiniz.

O ayar işlemci odaklı OC ellemeyin. Fan için o yazılımda ayrı bir bölüm var FanXpert adında bir bölüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Göre Yöneticisi/Performans/Bellek yazısını seçince aşağıda Hız : yazar orada bellek hızınızı görebilirsiniz.

Ayrıca FanXpert kısmında Full Speed seçmeyin dengeli bir ayar varsa orta bir ayar onu seçin. Sürekli tam hız mantıklı değildir.

KS

Özgür Aksaka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok hocam ben oraya tıklıyorum ama mb olarak 16 gb falan gösteriyor HZ değeri göremiyorum

ugur.gozaydin' Alıntı:
Göre Yöneticisi/Performans/Bellek yazısını seçince aşağıda Hız : yazar orada bellek hızınızı görebilirsiniz.

Ayrıca FanXpert kısmında Full Speed seçmeyin dengeli bir ayar varsa orta bir ayar onu seçin. Sürekli tam hız mantıklı değildir.

Şimdi bios girdim ve orda dropdown kıskında Profile 1 seçili değildi. Oyuna giriyorum, 5dk sonra "kişisel bilgisayarınız düzgün çalışamadı, restart atıcaz" gibi bişey verip yeniden başlıyodu. Profile 1 yaptım sanırım şimdi ramler düzeldi dimi ? Oyundanda atmıyo. 

ugur.gozaydin' Alıntı:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri