fsb desteği ve anakartla ilgili soru.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945gcmx-s2_66#sp

Arkadaşlar yukarıda verdiğim linkteki anakarttan kullanıyorum. Maksadım bir şeyler öğrenmek. Malum benim memlekette öyle lüks kasa kullanan da yok. Şimdi özelliklere geldiğimde, işlemci tarafında FSB desteği ne oluyor? Birde işlemci desteğine tıkladığımızda n/a olan işlemcileri takamıyor muyum yoksa BIOS güncellemesi mi yok?

1. 1066/800/533MHz FSB Desteği yazıyor bu ne demek?

2. Çift Kanal DDRII 667/533 DIMM desteği bunlar ne oluyor?

3. 667/533 RAM MHZ aralığı olarak anladım ama bi el atarsanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle sorunuzu daha okunabilir halde düzenledim.

ilk olarak, FSB yani "Front Side Bus" nedir bunu anlatayım.

FSB;
Anakart üzerindeki kuzey köprüsünün işlemci ile haberleşmek için kullandığı veriyolu hızıdır. Bu hız işlemci çarpanı ile çarpıldığında işlemcinin MHz cinsinden hızını verir. FSB veri yolunu kullanan tek işlemci markası Intel'dir. AMD işlemcilerinde Hyper Transport adı verilen başka bir veriyolu kullanılır. RAM ile alakası yoktur ve günümüzde çok dikkat edilen bir değer değildir.

İşin özü çok güçlü işlemcilere çok zayıf en düşük platformda anakartlar kullanılırsa bu FSB hızı neticesinden performans düşüklüğü ile karşılaşılabilir. En basit yolu bu anlatmanın. FSP hızları işlemcilerin INTEL sayfasında yazıyor en yüksek değer 1066 Mhz bu anakartta ve bu değeri aşabilirsin 100-150 Mhz kadar bu sorun değil, ancak çok fazla fark olursa 250-300 Mhz veya üzeri gibi bu sorun yaşatabilir ani frekans düşüşü gibi.

N/A kısmını hızlıca geçiyorum N/A demek "Yok, Mevcut değil yada Kullanılamaz" anlamında bir kısaltmadır. Yani BIOS güncellemesi vs. ile N/A yazazn işlemcileri veya RAM 'leri kullanamazsınız.

RAM desteği olarak DDR2 553 Mhz veya 667 Mhz hızları destekliyor ve boyut olarak 4 GB sınır var fazlası takılamaz veya takılsa bir fazlasını kullanamazsın.

Sorduğun tüm soruların cevapları bu şekilde.

KS

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikle sorunuzu daha okunabilir halde düzenledim.

ilk olarak, FSB yani "Front Side Bus" nedir bunu anlatayım.

FSB;
Anakart üzerindeki kuzey köprüsünün işlemci ile haberleşmek için kullandığı veriyolu hızıdır. Bu hız işlemci çarpanı ile çarpıldığında işlemcinin MHz cinsinden hızını verir. FSB veri yolunu kullanan tek işlemci markası Intel'dir. AMD işlemcilerinde Hyper Transport adı verilen başka bir veriyolu kullanılır. RAM ile alakası yoktur ve günümüzde çok dikkat edilen bir değer değildir.

İşin özü çok güçlü işlemcilere çok zayıf en düşük platformda anakartlar kullanılırsa bu FSB hızı neticesinden performans düşüklüğü ile karşılaşılabilir. En basit yolu bu anlatmanın. FSP hızları işlemcilerin INTEL sayfasında yazıyor en yüksek değer 1066 Mhz bu anakartta ve bu değeri aşabilirsin 100-150 Mhz kadar bu sorun değil, ancak çok fazla fark olursa 250-300 Mhz veya üzeri gibi bu sorun yaşatabilir ani frekans düşüşü gibi.

N/A kısmını hızlıca geçiyorum N/A demek "Yok, Mevcut değil yada Kullanılamaz" anlamında bir kısaltmadır. Yani BIOS güncellemesi vs. ile N/A yazazn işlemcileri veya RAM 'leri kullanamazsınız.

RAM desteği olarak DDR2 553 Mhz veya 667 Mhz hızları destekliyor ve boyut olarak 4 GB sınır var fazlası takılamaz veya takılsa bir fazlasını kullanamazsın.

Sorduğun tüm soruların cevapları bu şekilde.

çok açıklayıcı yazmışsınız. teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri