G-Sync / Display kullanımdaki problem

Yusuf60

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar Forumdaşlar ;)

Yeni topladığım bilgisayarım da kullandığım Gigabyte 3060Ti ekran kartı ile G-Sync uyumlu yeni aldığım 144Hz LG 27GN800-B monitörüm arasında Paugge 1.4 DP kablo ile bağlantı yaptım.

Açılışta monitörde git gelli bir çizgilenme oluyor ama bu çizgilenme monitöre ait bir problem değil gibi çünkü Windows ekranı geldiği anda bu çizgilenme tamamen kayboluyor.

Sony PlayStation HDMI kablosu ile tamamen sorunsuz bir açılış oluyor ancak G-Sync sadece DP kablo ile uyumlu olduğu için bu bir çözüm değil maalesef.

İkinci bir G-Sync Uyumlu monitör veya DP kablom malesef yok.

Çözüme dayalı umarım bilgi ve tecrübeniz ile beraber bir yol kat ederiz.

Video Link: https://youtu.be/QNmFkGDimgE

MSI Z590 PLUS
FURY 3600 MHZ 8GBx2
İNTEL 11600K
GİGABYTE 3060 Tİ 8GB
COOLER MASTER 750W + BRONZE

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör ayarlarınızı bir kontrol edin. Hz ve gecikme süreleri ile bir oynayın. Eğer işe yaramazsa farklı bir DP kablosu ile denemek zorundasınız.

KS

Yusuf60

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör ayarlarınızı bir kontrol edin. Hz ve gecikme süreleri ile bir oynayın. Eğer işe yaramazsa farklı bir DP kablosu ile denemek zorundasınız.

Sadece açılışta siyah ekranda oluyor, Windows ekranında ve sonrasında bu problem devam etmiyor.
Şu piyasada risk alıp yeni bir DP kablo almak istemiyorum keşke etrafımda DB kablosu olan olsa kıyaslama yapacağım ama :(
Bulacağız bir yolunu bir şekilde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorunuzu başta anlamıştım zaten. Tekrar neden açıkladınız? Size önerimi yazdım. Ekran kartı açılışta ve sistem altın farklı frekanslar gönderiyor, BIOS ve Windows için gereksinimler farklı olduğundan. İlk açılışta kablo yada monitör kaynaklı bu işlemde bir sorun varsa diye öneri yaptım size. Önerimi yaptım 100% çözüm olacak değil tabi ki ancak denemden bu sorunu çözmeniz olası değil. 

NOT : BIOS güncellemeniz varsa yapmanızı tavsiye ederim oda işe yarayabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri