Soru G-Sync Nedir?

L İ N C O L N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
Alacağım monitörde G-Sync özelliği varmış. Bu özellik ne işe yarar?

Ekran kartım 1660S

Eren B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Ama şunu belirteyim eğer ki FPS oyunları ile çok haşır neşir iseniz g sync yi kapalı olarak kullanın

Eren B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Bildiğim kadarıyla Fps düştükçe hz de düşüyor hocam Fps ile Hz aynı oluyor
neredeyse evet çünkü hz sabit bi şeydir alt sınırı olmaz üst sınırı olur eğer ki fps yi kendiniz kısıtlamazsanız fps'nin alt ve üst sınır olmaz sürekli gezer

V-Sync'ten farkı fpsi sabitlemiyor doğru mu?
evet g sync ve freesync gibi özellikler fps yi v-sync gibi kilitlemeden görüntü yırtılmasını engeller.

KS

L İ N C O L N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
165 hz monitörünüz var fakat 100 fps alıyorsunuz görüntüde bozulmalar yaşanır g-sync özelliği bu durumlarda bozulmayı önlüyor
E vsync açınca da düzeliyor ki o sorun zaten

neredeyse evet çünkü hz sabit bi şeydir alt sınırı olmaz üst sınırı olur eğer ki fps yi kendiniz kısıtlamazsanız fps'nin alt ve üst sınır olmaz sürekli gezer

evet g sync ve freesync gibi özellikler fps yi v-sync gibi kilitlemeden görüntü yırtılmasını engeller.
ama görüntüyü yine 144 hz olarak görüyoruz dimi

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Alacağım monitörde G-Sync özelliği varmış. Bu özellik ne işe yarar?

Ekran kartım 1660S
ldığınız FPS değerini monitörünüzün Hz değerine eşitleyerek yırtılmaları önleyen teknolojilerdir.

G-Sync NVIDIA ekran kartları içindir.

FreeSync AMD ekran kartları içindir fakat FreeSync destekleyen çoğu monitör G-Sync destekler.

KS

L İ N C O L N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
ldığınız FPS değerini monitörünüzün Hz değerine eşitleyerek yırtılmaları önleyen teknolojilerdir.

G-Sync NVIDIA ekran kartları içindir.

FreeSync AMD ekran kartları içindir fakat FreeSync destekleyen çoğu monitör G-Sync destekler.
300 fps alıyorum mesela 300e mi sabitliyor hertzi

KS

L İ N C O L N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
Hayır monitörün 165hz ve sen 100fps alıyorsan o 100fps i 100hz e sabitliyor ekran yirtilmasin diye
Öyleyse pek bi işe yaramaz hocam o zaman. RDR 2 oynuyorum vsync açıp sabit 60 fps oynuyorum. CSGO'da zaten vsync falan açmıyorum.

Benim için pek gerekli değilmiş.

Ben sandım ki hertz sabit 144 ama fps 300

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
Öyleyse pek bi işe yaramaz hocam o zaman. RDR 2 oynuyorum vsync açıp sabit 60 fps oynuyorum. CSGO'da zaten vsync falan açmıyorum.

Benim için pek gerekli değilmiş.

Ben sandım ki hertz sabit 144 ama fps 300
evet öyle hertz sabit 144 fps 300 ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri