- Tepki
- 34
Alacağım monitörde G-Sync özelliği varmış. Bu özellik ne işe yarar?
Ekran kartım 1660S
Ekran kartım 1660S
G-sync ekrandaki senkronizasyon bozukluklarını önlemek için olan bir özelliktir hocamAlacağım monitörde G-Sync özelliği varmış. Bu özellik ne işe yarar?
Ekran kartım 1660S
165 hz monitörünüz var fakat 100 fps alıyorsunuz görüntüde bozulmalar yaşanır g-sync özelliği bu durumlarda bozulmayı önlüyorAlacağım monitörde G-Sync özelliği varmış. Bu özellik ne işe yarar?
Ekran kartım 1660S
niye ?Ama şunu belirteyim eğer ki FPS oyunları ile çok haşır neşir iseniz g sync yi kapalı olarak kullanın
Bildiğim kadarıyla Fps düştükçe hz de düşüyor hocam Fps ile Hz aynı oluyorniye ?
V-Sync'ten farkı fpsi sabitlemiyor doğru mu?G-sync ekrandaki senkronizasyon bozukluklarını önlemek için olan bir özelliktir hocam
neredeyse evet çünkü hz sabit bi şeydir alt sınırı olmaz üst sınırı olur eğer ki fps yi kendiniz kısıtlamazsanız fps'nin alt ve üst sınır olmaz sürekli gezerBildiğim kadarıyla Fps düştükçe hz de düşüyor hocam Fps ile Hz aynı oluyor
evet g sync ve freesync gibi özellikler fps yi v-sync gibi kilitlemeden görüntü yırtılmasını engeller.V-Sync'ten farkı fpsi sabitlemiyor doğru mu?
E vsync açınca da düzeliyor ki o sorun zaten165 hz monitörünüz var fakat 100 fps alıyorsunuz görüntüde bozulmalar yaşanır g-sync özelliği bu durumlarda bozulmayı önlüyor
ama görüntüyü yine 144 hz olarak görüyoruz dimineredeyse evet çünkü hz sabit bi şeydir alt sınırı olmaz üst sınırı olur eğer ki fps yi kendiniz kısıtlamazsanız fps'nin alt ve üst sınır olmaz sürekli gezer
evet g sync ve freesync gibi özellikler fps yi v-sync gibi kilitlemeden görüntü yırtılmasını engeller.
evet ama eğer fps düşünce hz yüksek kalırsa ekran yırtılmalara yol açarBildiğim kadarıyla Fps düştükçe hz de düşüyor hocam Fps ile Hz aynı oluyor
yani 144 hz rdr 2 oynıyamıcam benevet ama eğer fps düşünce hz yüksek kalırsa ekran yırtılmalara yol açar
ldığınız FPS değerini monitörünüzün Hz değerine eşitleyerek yırtılmaları önleyen teknolojilerdir.Alacağım monitörde G-Sync özelliği varmış. Bu özellik ne işe yarar?
Ekran kartım 1660S
300 fps alıyorum mesela 300e mi sabitliyor hertzildığınız FPS değerini monitörünüzün Hz değerine eşitleyerek yırtılmaları önleyen teknolojilerdir.
G-Sync NVIDIA ekran kartları içindir.
FreeSync AMD ekran kartları içindir fakat FreeSync destekleyen çoğu monitör G-Sync destekler.
Hayır monitörün 165hz ve sen 100fps alıyorsan o 100fps i 100hz e sabitliyor ekran yirtilmasin diye300 fps alıyorum mesela 300e mi sabitliyor hertzi
Öyleyse pek bi işe yaramaz hocam o zaman. RDR 2 oynuyorum vsync açıp sabit 60 fps oynuyorum. CSGO'da zaten vsync falan açmıyorum.Hayır monitörün 165hz ve sen 100fps alıyorsan o 100fps i 100hz e sabitliyor ekran yirtilmasin diye
evet öyle hertz sabit 144 fps 300 ?Öyleyse pek bi işe yaramaz hocam o zaman. RDR 2 oynuyorum vsync açıp sabit 60 fps oynuyorum. CSGO'da zaten vsync falan açmıyorum.
Benim için pek gerekli değilmiş.
Ben sandım ki hertz sabit 144 ama fps 300
Zaten düşükse fps ona göre şekilleniyor hzevet öyle hertz sabit 144 fps 300 ?