Ryzen 5 1600 İşlemcideİyi bir kule tipi soğutucu daha çok işini görecektir. Anakarttan ziyade kasa modelin önemli. Ayrıca hangi işlemcide kullanacaksın?
boşta 42 ila 45 derece arası oluyo işlemci ve kasamın önünde bulunan fanı arızalı olduğu için almayı düşünüyorum roblox tarzı basit bi oyunda bile takılıyo garip şekilde işlemci ısındığı için olabiliceğini düşündümİşlemci yükte kaç derece? Neden sıvı soğutma almak istiyorsun? Yanlış anlama, bana biraz gereksiz bir harcama gibi geliyor şuan yine sen bilirsin görsel olarak kullanmak istiyorsundur felan birşey diyemem ama 1600 işlemci için stok soğutucu yeterlidir.
Hocam size ulaşabiliceğim discord adresi varmı yada whatsapp instagram vb burdan halledelim beraberÖncelikle işlemcinin yükte kaç derece olduğunu test edin. Daha sonra kasanın önüne en az bir tane fan alın. Kasanın fanı yokken sıvı soğutmayla işi çözmek çokta mantıklı olmaz. İşlemcinin termal macunu en son ne zaman değiştirildi? Ekran kartınız nedir? Darboğaz sözkonusu olabilir, hatta tüm özelliklerinizi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
anladım hocam kasa önünde 2 üstünde 2 adet 1 adet egzoz fanı bulunsa sıkıntı çıkarmı ?Başta belirteyim marka olarak o sıvı soğutmayı önermem.
Sonrasında Ryzen 5 1600 için sıvı soğutma şart değil. 400-600 TL fiyatlara kule tipi F/P oranı iyi bir soğutucu işinizi fazlasıyla görür. Kasanızın önünden 2 az 2 fan ve çıkıştan 1 fan hava akışı sağlarsa bir sorun yaşamazsınız.
Kasa önü MESH değil mi? Öne 2 arkaya 1 veya öne 3 arkaya 1 şekilde montaj yapın.anladım hocam kasa önünde 2 üstünde 2 adet 1 adet egzoz fanı bulunsa sıkıntı çıkarmı ?
peki hocam önerdiğiniz 3lü set fan varmıdırKasa önü MESH değil mi? Öne 2 arkaya 1 veya öne 3 arkaya 1 şekilde montaj yapın.
Bütçe nedir?peki hocam önerdiğiniz 3lü set fan varmıdır
1500 hocamBütçe nedir?
Ayrıca kule tipi soğutucuda almanız daha iyi olur. Fan ekstra olmalı.
tamamdır hocam bide ben elimdeki sistemi 1yıl önce almıştım sistem donanımları şu şekilde yardımcı olucaksa eğerSoğutucu ile beraber önerinizi yapacağım.