gigabyte 1660 super oc sıcaklık değerleri

xKai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba,

Kasam corsair spec delta rgb,  işlemcim i5 10400f ve max 62 dereceye cıkıyor genelde 58 derecelerde takılıyor. Ekran kartım ise gigabyte 1660super oc modeli 2 fanlı ve boşta 48 50 derecelerde zaten boştayken fanı dönmüyor bunda bir sıkıntı yok. 

Fakat ekran kartı 100 kullanımdayken GTA 5'de 76 dereceleri gördüm, aynı şekilde az önce battlefield 4 oynarken de 100 kullanımda 76 dereceleri gördüm. Adana'da yaşıyorum ve yarın bir gün sıcaklar başladıgında bu problem haline gelmeyecek mi? bu değerler normal mi ne yapmamı önerirsiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: gigabyte 1660 super oc sıcaklık değerleri

Bu sıcaklıklar bir kart için normal ama şimdi kartınızın modeli ve soğutma yapısı nedir, içinde pad kullanıldıysa onun kalitesi macunun kalitesi vs. hepsi etken sıcaklığa. Birde bu sıcaklıklara % kaç fan devriyle geliyor eğer düşük fan devrindeyse fan devri arttırılıp ortalama 5 derece kadar daha serin tutulabilir kart buda var. Kasanız tam MESH değil ama yine de açık alan yüzdeki ön panelde fazla onun çok büyük sorun olduğunu düşünmüyorum tamamen kart odaklı bir sorun gibi geldi bana.

KS

xKai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: gigabyte 1660 super oc sıcaklık değerleri

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sıcaklıklar bir kart için normal ama şimdi kartınızın modeli ve soğutma yapısı nedir, içinde pad kullanıldıysa onun kalitesi macunun kalitesi vs. hepsi etken sıcaklığa. Birde bu sıcaklıklara % kaç fan devriyle geliyor eğer düşük fan devrindeyse fan devri arttırılıp ortalama 5 derece kadar daha serin tutulabilir kart buda var. Kasanız tam MESH değil ama yine de açık alan yüzdeki ön panelde fazla onun çok büyük sorun olduğunu düşünmüyorum tamamen kart odaklı bir sorun gibi geldi bana.

bu arada sistemi alalı 1 ay oldu yani kart tamamen orjinal ayarlarında hiçbir şekilde vidasını dahi sökmedim.ve fan ayarı otomatikte 70 derecelere cıktıgında hızı 70 lerde falan calısıyordu yanlıs hatıralmıyorsam

AgahBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94

Değerler gayet normal diyebilirim. Kasa soğutması ve ortam sıcaklığına göre +3/4 -3/4 derece değişebilir.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371

10400F işlemcisi Intel'in yıllardır değişmeyen eski stok soğutucusunu kullanıyor. Adana gibi sıcak bir il için de bu değerler çok normal. Daha stabil tutmak istiyorsanız, daha iyi bir hava soğutma veya sıvı soğutma şart :)

GPU tarafında ise çıktığı maksimum sıcaklık da normal hocam.

KS

xKai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

cevaplarınız için hepinize cok teşekkür ederim ^^

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371

xKai' Alıntı:
cevaplarınız için hepinize cok teşekkür ederim ^^

Rica ederiz. İçiniz ferah olsun :)

DİP NOT: MSI Afterburner gibi yazılımlar ile ekran kartı fanlarını manuel kontrol edebilirsiniz hocam. Mesela 65 dereceyi geçsin istemiyorsanız, manuel fan ayarı yapıp hızlandırma yapabiliyorsunuz.

KS

xKai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

dün 76 dereceye cıktıgında fanı 100 yaptım ses baya arttı ve derece 70 lerde gezdi 70 üstüne cok cıkmadı 69 70 gidip geldi. Ama 100de calısınca da sıkıntı olur belki fan ömrü kısalır diye korkudan geri otomatik ayarlara aldım :D

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371

xKai' Alıntı:
dün 76 dereceye cıktıgında fanı 100 yaptım ses baya arttı ve derece 70 lerde gezdi 70 üstüne cok cıkmadı 69 70 gidip geldi. Ama 100de calısınca da sıkıntı olur belki fan ömrü kısalır diye korkudan geri otomatik ayarlara aldım :D

%100'e almaya gerek yok hocam. Dediğiniz gibi hem ses, hem de fanın ömründen yersiniz. Mining yapmıyorsunuz sonuçta :)

KS

xKai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

haklısın :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri