Gigabyte A320M-S2H Işlemci Değişimi Sonrası Mavi Ekran

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhabalar Ryzen 3 3200g ve Gtx 1650 ekran kartımı dün itibariyle Ryzen 5 5600 işlemci ile ve PowerColor Rx 6750 Xt ekran kartı ile değiştirdim. NZXT C850 PSU ile çalıştırıyorum. Bios güncellemesini Gigabyte sitesinde dediği gibi F56b sürümüne yükselttim.Fakat Bios ekranını geçen bilgisayar Windows mavi ekran hatası veriyor. Eski sistemimde nvidia sürücülerini kaldırmadan direkt olarak çalıştırmaya çalıştım. Sorun bu olabilir mi? Bios güncellemesi olarak gigabyte F55 sürümünü yükle diyordu fakat ben iki üst sürümü yükledim. Sürüm kararsız mı yoksa sorun nedir? Minidump dosyalarına ulaşıp hataları da göremiyorum. Desteğinizi bekliyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bios sürümüyle de alakalı olabilir , farklı driver ile de alakalı olabilir. Bence ilk olarak 5000 serisini destekleyen ilk sürümü tekrar yüklemeyi deneyin. Mavi ekran verdiğinde hangi kod yazıyor? O da biraz yardımcı olabilir.

KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bios normalde F55 ama ben F56b sürümüne yükselttim.Mavi ekran da critical process died hatası alıyorum. Donanım sorunu olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20230607_061436.jpg
    IMG_20230607_061436.jpg
    5.4 MB · Görüntüleme: 12

Xcharcer

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bios sürümü ile yükleme yapıp bir hafta Ryzen 3 3200g ile çalıştırdım. Herhangi bir sorun olsa o zaman da sorun çıkmaz mıydı?

Xcharcer

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Bios sürümü ile yükleme yapıp bir hafta Ryzen 3 3200g ile çalıştırdım. Herhangi bir sorun olsa o zaman da sorun çıkmaz mıydı?
3 nesil ile 5 nesil arasında ciddi seviye farkı var a320 giriş seviyesi bir anakart olduğu için işlemciyi kaldıramamış olabilir bütçeniz varsa ya b450 yada a520 ye geçmelisiniz bence

KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Format ve bios güncellemesinden sonra olmazsa anakart yükseltmeyi düşünüyorum.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
en sondan 1 öncekı bıos surumunu kurup deneyın derım bırde. sonra eskı ıslemncınızı takıp yenı ekran kartı ıle deeyın sonra yenı ıslemcı ve eskı ekran karıtnız ıle deneyıp gormek lazım neler olucak

KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Önce Windows formatı ardından bios güncellemesi yapmayı düşünüyorum. Elimde usb yok Windows sürümünü silemiyorum. Evde de tek pc var. Biraz sorunlu bir iş. 😃Hiçbir şey olmazsa b450 serisi anakart alacağım. Ama aklımda bir soru var. Ramlere zarar gelmiş midir bu işlemleri yaparken?

KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
en sondan 1 öncekı bıos surumunu kurup deneyın derım bırde. sonra eskı ıslemncınızı takıp yenı ekran kartı ıle deeyın sonra yenı ıslemcı ve eskı ekran karıtnız ıle deneyıp gormek lazım neler olucak
Bios güncellemesi olmadan o dediğiniz senaryoları denedim.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
hocam bıos guncelemeden zaten bu senaroları denemenız bır ıse yaramaz . ılk once bıos bır oncekı surume guncelleyp deneyn

KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Tamamdır deneyip tekrar sonucu buradan paylaşıcam.

KS

tlgnnkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Evet biraz önce bios güncellemesi yapmadan sıfırdan Windows 10 kurdum pc açıldı. Ardından stabil bios sürümüne de güncelleme gerçekleştirdim. Herhalde donanım uyumu ve donanımsal bir sorun yok diye düşünüyorum?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri