Gigabyte Anakart

hellxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Selamlar,

Merak ettiğim bir konu sizden fikir almak istedim. Gigabyte b550m ds3h anakartında ya da gigabyte serisinden anakartlarda win 11 de FİFA 23 valorant gibi oyunlar tpm 2.0 gerektiriyor açmak için de sanırsam secure boot aktiflestirmek lazım.Bu sorun sadece Gigabyte anakartında mi var kullanan arkadaşlar varsa cevaplarsa çok iyi olur.

Moderatörün son düzenlenenleri:

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Selamlar merak ettiğim bir konu sizden fikir almak istedim. Gigabyte b550m ds3h anakartında ya da gigabyte serisinden anakartlarda win 11 de FİFA 23 valorant gibi oyunlar tpm 2.0 gerektiriyor açmak için de sanırsam secure boot aktiflestirmek lazım.Bu sorun sadece Gigabyte anakartında mi var kullanan arkadaşlar varsa cevaplarsa çok iyi olur.
tpm 2.0 olay win 11 ile geliyor, win 10 kullanırsan tpm gerek olmuyor.

KS

hellxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Sorun ne o zaman anlamadım
Bir yerde okumuştum Gigabyte anakartlarında fifa 23 valorant gibi oyunlar için biosa girip ayar yapman gerekmiş bu olay sadece Gigabyte serisi anakartlar için mi diye sordum aslında.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Bir yerde okumuştum Gigabyte anakartlarında fifa 23 valorant gibi oyunlar için biosa girip ayar yapman gerekmiş bu olay sadece Gigabyte serisi anakartlar için mi diye sordum aslında.
Eğer windows 11 kullanıyorsan oyunların bazıları TPM 2.0 istiyor, bu anakart ile ilgili değil genel oluyor yani asusta kullansan MSI da kullansan win 11de TPM2.0 istiyor senden, bios girip ayarlaman gerekiyor.

Cancan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Gigabyte Aorus modeli iyidir, eğer ikisi arasından kesin seçim ise asus öneririm.
Hocam bende gigabayt a520m h modeli var win11 kullanıyorum tpm 2.0 açtım fakat secure boot açmaya korkuyorum çünkü bazı sistemlerde çöküyormuş sistem kilitleniyormus gigabayt b450m anakartları için f63 bios sürümünü yayınladı fakat a520m lerde öyle bi sürüm yok son sürüm 1 ay önce gelmiş o da f16 diye bir sürüm sizce secure bootu açsam sistem çöker mi ? Ekran kartında birde uefi olması gerekiyormus ben baktım ekran kartım da uefi desteği mevcut.

KS

hellxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Hocam bende gigabayt a520m h modeli var win11 kullanıyorum tpm 2.0 açtım fakat secure boot açmaya korkuyorum çünkü bazı sistemlerde çöküyormuş sistem kilitleniyormus gigabayt b450m anakartları için f63 bios sürümünü yayınladı fakat a520m lerde öyle bi sürüm yok son sürüm 1 ay önce gelmiş o da f16 diye bir sürüm sizce secure bootu açsam sistem çöker mi ? Ekran kartında birde uefi olması gerekiyormus ben baktım ekran kartım da uefi desteği mevcut.
Hocam araştırmanız lazım bana göre biraz daha win 10 da kalın çünkü sistem çökerse sıkıntı çıkar win 11 için belki de bu sorun tamamıyla çözülür gün geçtikçe

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri