Gigabyte Anakarta xmp nasıl yapılır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertc.ışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WI-FI Amd X470 AM4 Ryzen Soket 3600MHz+ O.C. DDR4 USB 3.1 RGB Led Anakart
Bu anakartı almayı düşünüyorum ama hiç xmp veya overclock nedir bilmiyorum.bilgili arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
XMP işi kolay anakartın BIOS 'una girip sadece XMP profilini seçiyorsunuz ve kaydet deyip çıkıyorsunuz. O.C. işi biraz karışık ama basit O.C. yöntemleri ilede ciddi performans artışı alırsınız. Soğutucu önemli ancak en az 240mm bir sıvı soğutma almalısınız işlemci O.C. işlemi için X470 alıpta bunu yapmamak olmaz.

KS

Mertc.ışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soğutucu olarak amd ryzen 2700x içinden çıkan soğutucuyu kullanmayı düşünüyorum yetermi

Bide basit overclock nasıl yapılır onuda bilmiyorum detaylı anlatırmısınız

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2700X içinden çıkan soğutucu ile O.C. denemesi yapmayın, ben önermem. Zaten ufak bir O.C. yaptığınız anda o soğutucu yetmeyecek ve işlemciniz ısınacak gereksiz yere işlemcinizi olması gerektirdiğinden sıcak çalıştırmaya gerek yok.

Basit O.C. işlemi şudur, sadece işlemci frekansı ve voltaj değeri ile oynayarak yapılan O.C. işlemi. Ama bilmiyorsanız uğraşmayın ve o stok soğutu ile denemeyin.

KS

Mertc.ışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Xmp bir sıkıntı olmaz heralde ilerde sıvı soğutma alırsam nasıl yapılır işlemciye bir zarar verirmiyim yapıyım derken

Birde anakartın böyle modeli var yukardaki yazdığım anakartla aralarıda fazla fark varmı bilgin varmı Gigabyte X470 Aorus Gaming 5 WI-FI Amd X470 AM4 Ryzen Soket

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
X470 çipseti O.C. için en ideal çipset işlemci O.C. işlemi için Faz ve Mosfet yapıları geliştirilmiş ve buna göre bu bileşenlerde pasif soğutma blokları olur bunların kalitesi ve yapısı fiyata etki eder ve farklılıklar oluşturur anakartlar arasında. Ayrıca X470 çipset daha üstün olduğu için O.C. ayarlarınızda daha fazla seçenek ve müdehaleniz olur. Bir diğer farklılıklar Wi-Fi modulü + giriş çıkış protlarının sayıları , m2 slotlarının sayıları ve soğutmalarının olup olmadığı, RAM ve Ekran kartındaki metal korumalar, internet ve ses yongalarındaki farklılıklar ve RGB desteği vs. bunlar hep farkları yaratan unsurlar.

Gigabyte anakartlar genelde O.C. işleri için en ideal anakartları yapar. Ayrıca seçtiğiniz ürün gayet başarılı bir ürün. İşlemci O.C. olayında işlemciye zarar verme olasılığınız var tabiki ama O.C. yapacağınız zaman buraya konu açarsınız size ideal değer aralıklarını ve nasıl yapıldığını anlatırız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri