Gigabyte b 550 Pro AC CPU ışığı kırmızı yanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hayattakişansım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu anakarta sahibim ve CPU ışığı kırmızı yanıp sönüyor fanlar 1 saniye dönüyor sonra kapanıyor. Aynı bileşenleri başka kasada denedim hepsi sorunsuz çalışıyor. Elimdeki işlemciler Ryzen 1600 AF ve Ryzen 5600X. BIOS güncellemesi yapamadım. Anakartta flash BIOS özelliği var. Ancak ben bilgisayar açılmadığı için bunu yapamadım. Son olarak amazon.deden aldım naakrtı. İade etsem 1280 TL iade ücreti çıkıyor. Anakartı 1600 TL'ye almıştım. İade etmem ne kadar doğru olur? Bir de bu anakarta Gigabyte Türkiye destek verir mi? Teşekkürler şimdiden.

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam,
bahsi geçen arıza genellikle soket girişinden kaynaklı oluyor, bahsettiğinize göre farklı bir cihazda diğer donanım birimleri çalışıyorsa anakartınızı garanti servisine gönderin. Geri iade etmeniz ücret kaybınız olacaksa sağlıklı olmaz.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Gigabyte b 550 Pro AC CPU ışığı kırmızı yanıyor

1-) Yurt dışından alınan ürünler için ne yazık ki Türkiye'de garanti geçersiz oluyor. Yurt dışındaki hangi servis noktası varsa, oraya gönderilmesi gerektiği belirtiliyor. Biliyorum saçma, ama böyle.

2-) Problemi net çözmek adına sistemi komple sökün. Ardından kasaya yerleştirmeden (çıplak) bir şekilde işlemci, tek slot RAM, ekran kartı, SSD ve güç kaynağını ilgili yerlere bağlayarak tekrar deneyin. Kasalarda bulunan yükseltme vidaları bazen iletken olup, statik yapabiliyor. Bundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.

KS

Hayattakişansım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BeratG' Alıntı:
selam,
bahsi geçen arıza genellikle soket girişinden kaynaklı oluyor, bahsettiğinize göre farklı bir cihazda diğer donanım birimleri çalışıyorsa anakartınızı garanti servisine gönderin. Geri iade etmeniz ücret kaybınız olacaksa sağlıklı olmaz.

Geri iade etmekten vazgeçtim. Anakartı uzay montaj yaptığım zaman çalışıyor ancak anakartı kasaya bağladığım zaman cpu ışığı kırmızı yanıyor. Garip bir şekilde. Kasayı farklı anakart ile denediğim zaman kasda sorun yok. Bios update yaptım anakarta ancak kasaya montaj yaptığım zaman cpu ışığı kırmızı yanıyor.

OceanLaB' Alıntı:
1-) Yurt dışından alınan ürünler için ne yazık ki Türkiye'de garanti geçersiz oluyor. Yurt dışındaki hangi servis noktası varsa, oraya gönderilmesi gerektiği belirtiliyor. Biliyorum saçma, ama böyle.

2-) Problemi net çözmek adına sistemi komple sökün. Ardından kasaya yerleştirmeden (çıplak) bir şekilde işlemci, tek slot RAM, ekran kartı, SSD ve güç kaynağını ilgili yerlere bağlayarak tekrar deneyin. Kasalarda bulunan yükseltme vidaları bazen iletken olup, statik yapabiliyor. Bundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.
Dediğiniz gibi yaptım uzay montajda sıkıntısız çalıştı ancak kasaya bağladığımda cpu ışığı kırmızı yanıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Gigabyte b 550 Pro AC CPU ışığı kırmızı yanıyor

Kasaya sizdeki anakartı montajladığınızda kasa metaline anakart üzerinden bir devre bileşeni temasta bulunuyor mu bakın. Kasaya anakarttan akım geçiyorsa kasa şasi yapıyor olabilir.

KS

Hayattakişansım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Gigabyte b 550 Pro AC CPU ışığı kırmızı yanıyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasaya sizdeki anakartı montajladığınızda kasa metaline anakart üzerinden bir devre bileşeni temasta bulunuyor mu bakın. Kasaya anakarttan akım geçiyorsa kasa şasi yapıyor olabilir.

Anakartı o kadar çok sök tak yaptım ki elleri
mde vida izi çıktı. Umudu kestim artık iade edeceğim. Herkese teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri