Gigabyte B450m Gaming CMOS RESET?

Yigitx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu sıra arkada fifa21 dc tarayıcı vs açıkken toplam 3 kere aynı sorunu yaşadım ekran gidiyor fanlar çalışıyor ve gelmiyor ekran bir daha. İlkinde farklı bios pili taktım bir şekilde cmos reset attım düzeldi. İkincisinde de aynı şekilde farklı kasada cmos reset attım pili anakarta taktım. Şuan yaşadığımda ise cmos reset atamıyorum. Anakartta toplam 4 tane pin var cmosres kısmında o yüzden kombinasyonu bilmiyorum. aklıma gelenleri deniyorum fakat olmuyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı? Sorun çözüldüğünde OC ayarlarımı yapmadan stabil şekilde test edeceğim. Şuan 3 tane kasa var kullanabileceğim. Birisi jumperli jumperi söküp denedim yine olmadı. Fanlar dönüyor fakat görüntü yok yine aynı sorun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızda bir sorun olabilir BIOS sıfırlama işe yarıyorsa. Size tavsiyem yine aynı şey olursa anakartınızı servise yollayın.

Anakartınızda B450M Gaming bu verdiğim linkte 4. sayfada nerede olduğunu görebilirsiniz. Aynı PDF içinde 19. sayfada nasıl reset atılacağı açıklanıyor.

KS

Yigitx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok fazla denedim fakat anakart üzerinden yaptığım zaman olmuyor. Farklı bios pili takıp denediğimde olmuştu + olarak farklı pcde sıfırlayıp taktığımda da olmuştu. Ama şuan sonuç alamıyorum bir şey yanlış ama ne anlayamıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızda genel bir sorun var gibi görünüyor. Siz sürekli CMOS reset atarak bunun üstesinden gelmişsiniz ama bir yerde patlamış bu durum. BIOS 'unuz güncel değilse güncelleyin güncelse dediğim gibi servise verin anakartı belli bir sorun var kartta.

KS

Yigitx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran gelmediği için biosa dahi giremiyorum şuan. Cmos reset için alternatif var mı?

KS

Yigitx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onuda denedim olmadı. Daha öncede böyle bir sorunla karşılaşmıştım cmos denemeden garantiye göndermiştim soket arızalı diyip 380 TL istemişlerdi. Yaptırdım yine başladı göndersem tekrar 2 aya gelicek süper bir zamanlama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük ihtimalle yine anakartta sorun var ki bu sefer CMOS bile işe yaramadığına göre ciddi bir sorun oluşmuş olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri